Nie za bardzo wiem, o co ci chodzi.
Zioło jest fajne, ale nie należy z nim przesadzać
Powinienes wiedziec co to mem. Na memach opiera sie caly jezyk: kazdy wyraz, ktorego uzywamy, powstal na bazie memu. Na TM sporo osob widzialo Twoj fortepian, a wiec mowiac "low poly fortepianowe" wszyscy od razu przypominaja go sobie i od razu wiadomo, o jakiego typu model chodzi. Dlatego tez slowo "fortepianowe" jest doskonala baza do powstania memu co niniejszym czynie i propsuje.
Eee... Na trzy razy gorszym komputerze pracowałem na Blenderze i nie miałem powodów do narzekań. Pełny render z reguły renderuje się dość długo i to jest normalne.
Uff...
Prezentuję wam moje wypociny w Wingsie, co do wyglądu, jest ostateczny. Jeżeli chodzi o kształt tych "rur" którymi wypływa woda, będe poprawiał.
Jak wspomnial Dracon, masz nierowno rozlozone polygony: kulka jest malym elementem, do tego da sie ja latwo wygladzic i zamaskowac - nie potrzeba robic ja tak dokladnie. Mozesz ja zrobic bardziej kanciasta, natomiast "zaoszczedzone" polygony wykorzystac gdzie indziej, chociazby zrobic ciekawsze psikawki.
A odnosnie low poly...
To jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I nawet to:

Niektore z tych modeli maja wiele tysiecy trojkatow, ale to wciaz low poly. To, czy cos jest low poly czy nie jest, zalezy nie od tego z ilu trojkatow sie sklada, ale od tego, jak ta liczba ma sie do wykorzystania tego modelu w grze. Tak wiec postac czy samochod, ktore beda na ekranie przez dlugi czas i beda glownym elementem rozgrywki, moga miec kilka czy nawet kilkanascie tysiecy poly. Postac glownego bohatera moze miec wiecej niz postac przechodnia. Model budynku moze miec bardzo duzo, bo po prostu budynek to duzy obiekt. Z drugiej strony, model przedmiotu, ktory jest malo wazny i ktory bedzie stanowil niejako tlo, czyli na przyklad: kubek, kolo wozu, worek, beczka - moga i powinny miec malo. Maja wygladac dobrze i tworzyc dobre tlo, jednoczesnie nie przeszkadzajac komputerowi w renderowaniu gry.
Ot i istota low poly.