Bitwa 6a: Fontanna 109969 267

O temacie

Autor KolegaZWojska

Zaczęty 27.11.2010 roku

Wyświetleń 109969

Odpowiedzi 267

iktorn

iktorn

Użytkownicy
posty89
Propsy12
  • Użytkownicy
Zasady:
- Tworzymy obiekt low poly

Co do projektów, to najbardziej podoba mi się projekt Avallacha.Zobaczymy jak wyjdzie mu posąg.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
low poly nie zawsze równa się postać z 300 trisów.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

SovieT

SovieT

Użytkownicy
posty22
Propsy4
  • Użytkownicy

SovieT

Bitwa 6a: Fontanna
#62 2010-12-05, 17:17(Ostatnia zmiana: 2010-12-05, 19:05)
Ludzie, o co wy chcecie osiągnąć? Czy my tu walczymy o złote kalesony? Po to jest bitwa, żeby się czegoś nauczyć. Jak nie umiecie modelować to albo zrezygnujcie, albo piszcie czego nie potraficie, bardziej doświadczeni userzy coś tam zawsze podpowiedzą...

A jak zmienić datę rejestracji ?  :D  

No cóż, teoretycznie przez acp mógłbym tego propsa cofnąć, jednak to byłaby prywata a tej staram się unikać :D  

No i bez prywaty się nie obyło :[
[mod=Avallach]WTF? Przecież tego propsa właśnie nie cofnąłem, mimo że ci się należało za oszustwo :ayfkm: [/mod]

EDIT: Dziwna sprawa ale u mnie pisze otrzymane propsy = 0  oO  
dobra koniec tematu to jest bitwa a nie targ  ;p

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nie wprowadziliście limitu poly? W takim razie bitwa jest na modele high-poly?

iktorn

iktorn

Użytkownicy
posty89
Propsy12
  • Użytkownicy
Dla jednego low-poly kończy się przy ~400 trisach, według innych 1k trisów to jeszcze low...

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cytat: iktorn link=topic=12078.msg122122#msg122122#msg122122#msg122122 date=1291569684
Dla jednego low-poly kończy się przy ~400 trisach, według innych 1k trisów to jeszcze low...

Od wczoraj wiesz co to TRIS a dziś już kozaczysz ?

KolegaZWojska WYRAŹNIE napisał że nie musi być Gothicowy low poly

Nie mam polskich znakow

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#66 2010-12-05, 18:50(Ostatnia zmiana: 2010-12-05, 18:53)
Nie wprowadziliście limitu poly? W takim razie bitwa jest na modele high-poly?

Do jednej fontanny 200 tri będzei wystarczyło w zupełności, a do drugiej, gdzie są np 4 gargulce, limit 1k może sprawić trudność, lub wręcz uniemożliwić wymodelowanie tego, co się chce osiągnąć.

Od wczoraj wiesz co to TRIS a dziś już kozaczysz ?

KolegaZWojska WYRAŹNIE napisał że nie musi być Gothicowy low poly
Nie musisz być dla chłopaka chamski.
Masz trochę nierówno rozłożone detale, np na tej "kulce" na górze jest za dużo poly, a całą bryłę można zaokrąglić.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

iktorn

iktorn

Użytkownicy
posty89
Propsy12
  • Użytkownicy
Nie kozaczę, stwierdzam fakty. Daj spokój człowieku.
btw. Dracon jak projekt ?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#68 2010-12-05, 20:04(Ostatnia zmiana: 2010-12-05, 20:05)
Mam szkic na kartce i zarys modelu w głowie. Gdy będę miał czas, wezmę się za realny model.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

iktorn

iktorn

Użytkownicy
posty89
Propsy12
  • Użytkownicy
Takie luźne pytanie mam do was. Wie ktoś co to MineCraft ? Jak ktoś będzie wiedział o co codzi z Creeperami to wrzucę ciekawą fontannę.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ha, niestety nie podpada to chyba pod game-art w znaczeniu które zwykle bierzemy pod uwagę :lol2:
Emace dawał kiedyś do niego link, rzeczywiście wciąga, ale w moim przypadku raczej na krótko.
Z tego co widzę creepery to przeciwnicy, podchodzą do gracza i wybuchają: http://www.minecraftwiki.net/index.php?title=Creeper

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

#71 2010-12-05, 21:23(Ostatnia zmiana: 2010-12-05, 21:24)
Cytat: iktorn link=topic=12078.msg122132#msg122132#msg122132#msg122132 date=1291575252
Nie kozaczę, stwierdzam fakty. Daj spokój człowieku.
Kiepsko ci idzie stwierdzanie faktów. Model jest dobry. Ja bym dołożył nawet więcej.

Cytat: iktorn link=topic=12078.msg122143#msg122143#msg122132#msg122132 date=1291578472
Takie luźne pytanie mam do was. Wie ktoś co to MineCraft ? Jak ktoś będzie wiedział o co codzi z Creeperami to wrzucę ciekawą fontannę.
Jak chcesz coś wrzucać do tego tematu to pamiętaj aby to było twojego autorstwa! Nie wiem czy otrzymałeś jakiegoś kombowarna ale powinieneś był.

iktorn

iktorn

Użytkownicy
posty89
Propsy12
  • Użytkownicy
Niemniej jednak jak grałeś to wiesz kim są Creeperzy.To OFC jest zrobione dla żartu.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Dracon link=topic=12078.msg121748#msg121748#msg121748#msg121748 date=1291392132
Nie za bardzo wiem, o co ci chodzi.
Zioło jest fajne, ale nie należy z nim przesadzać :ok:
Powinienes wiedziec co to mem. Na memach opiera sie caly jezyk: kazdy wyraz, ktorego uzywamy, powstal na bazie memu. Na TM sporo osob widzialo Twoj fortepian, a wiec mowiac "low poly fortepianowe" wszyscy od razu przypominaja go sobie i od razu wiadomo, o jakiego typu model chodzi. Dlatego tez slowo "fortepianowe" jest doskonala baza do powstania memu co niniejszym czynie i propsuje. :ok:

Cytat: Buła link=topic=12078.msg122003#msg122003#msg121748#msg121748 date=1291493078
Eee... Na trzy razy gorszym komputerze pracowałem na Blenderze i nie miałem powodów do narzekań. Pełny render z reguły renderuje się dość długo i to jest normalne.
:ok:

Cytat: kamiloops link=topic=12078.msg122082#msg122082#msg121748#msg121748 date=1291555268
Uff...
Prezentuję wam moje wypociny w Wingsie, co do wyglądu, jest ostateczny. Jeżeli chodzi o kształt tych "rur" którymi wypływa woda, będe poprawiał.
Jak wspomnial Dracon, masz nierowno rozlozone polygony: kulka jest malym elementem, do tego da sie ja latwo wygladzic i zamaskowac - nie potrzeba robic ja tak dokladnie. Mozesz ja zrobic bardziej kanciasta, natomiast "zaoszczedzone" polygony wykorzystac gdzie indziej, chociazby zrobic ciekawsze psikawki.

A odnosnie low poly...

To jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I to jest low poly:

I nawet to:

Niektore z tych modeli maja wiele tysiecy trojkatow, ale to wciaz low poly. To, czy cos jest low poly czy nie jest, zalezy nie od tego z ilu trojkatow sie sklada, ale od tego, jak ta liczba ma sie do wykorzystania tego modelu w grze. Tak wiec postac czy samochod, ktore beda na ekranie przez dlugi czas i beda glownym elementem rozgrywki, moga miec kilka czy nawet kilkanascie tysiecy poly. Postac glownego bohatera moze miec wiecej niz postac przechodnia. Model budynku moze miec bardzo duzo, bo po prostu budynek to duzy obiekt. Z drugiej strony, model przedmiotu, ktory jest malo wazny i ktory bedzie stanowil niejako tlo, czyli na przyklad: kubek, kolo wozu, worek, beczka - moga i powinny miec malo. Maja wygladac dobrze i tworzyc dobre tlo, jednoczesnie nie przeszkadzajac komputerowi w renderowaniu gry.

Ot i istota low poly.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
To OFC jest zrobione dla żartu.
Ahahaha, ależ się uśmiałem.

@Kyro:  :ok:  

PS. naprawdę ciekawych rzeczy się tu można dowiedzieć. Czekam na kolejne prace i tłumaczenia :wink:

makin' bacon

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Kyroman

Są cycki, jest props.

Nie mam polskich znakow

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Fahren ImI link=topic=12078.msg122234#msg122234#msg122234#msg122234 date=1291647687
PS. naprawdę ciekawych rzeczy się tu można dowiedzieć. Czekam na kolejne prace i tłumaczenia :wink:
To logika, a nie jedna z kolejnych prac czy tlumaczen :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Chodzi mi o to, że przed bitwą z instrumentami o modelowaniu nie wiedziałem absolutnie NIC, a teraz rozumiem niektóre pojęcia. Kto wie, może kiedyś zainstaluje wingsa i sam zacznę próbować? Może jakieś modele do ce-esa?

Powiedzcie no, początki są trudne?

makin' bacon

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie aż takie trudne :)
Jeśli chodzi o 3D, to zaczynałem robić najpierw hełmy, później zbroje, a teraz architektura
.

Nie mam polskich znakow

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Revolution

#79 2010-12-06, 21:03(Ostatnia zmiana: 2010-12-06, 21:26)
to w końcu ile tris ma mieć model? bo jedni mówią że może być 1000 a inni że 200...

ja się zgłaszam to mój model  :lol:  

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry