Baba Vanga 85719 297

O temacie

Autor Nygus

Zaczęty 3.11.2010 roku

Wyświetleń 85719

Odpowiedzi 297

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
:ONo cóż nie próbowałem podejść do tego w ten sposób.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Baba Vanga
#61 2010-11-05, 22:12(Ostatnia zmiana: 2010-11-05, 23:48)
to przyszłość?

Poprawiłem czytelność podpunktu

Prawa termodynamiki nie są sprzeczne z teorią kwantową, a wręcz przeciwnie można je z niej wyprowadzić. Nie można czerpać energii z antymaterii, bo najpierw trzebaby ją wytworzyć.

Nie wiem, tylko słyszałem, że są takie badania prowadzone przez naukowców, którym nikt nie powiedział, że tworzenie energii z niczego jest niemożliwe.

Co do reszty, to na prawdę nie chce mi się gdybać i wymyślać czegoś na siłę co najprawdopodobniej będzie błędne. Nie pytaj mnie jak ktoś chce zrobić takie lustra, jakich konkretnie metod użyć bo nie wiem. Czy 200 lat temu szlachcic na koniu zastanawiał się jakby działał samochód? Nie, ale zastanawiał się co zrobić by zwiększyć wydajność swojego konia. Miasta pożerają nocą energię na oświetlenie więc logiczne jest, że trzeba szukać tanich, "odnawialnych" źródeł światła, a słońce jest pierwszą rzeczą jaka się mi nasuwa na myśl. Nie wiem czy glonami, czy może kolejnymi elementami na orbicie odbijającymi światło, ale w przeciwną stronę. Daj mi sobie pogdybać, bym mógł stanąć na równi z babką Vangą. Postrzegacie rzeczy przez pryzmat czasów obecnych i oczekujecie potwierdzenia w postaci konkretnych dowodów. W taki właśnie sposób w połowie ubiegłego wieku zrodziły się legendy o człekokształtnych Marsjanach, wizja robotów pomagających nam w codziennych porządkach, model auta przypominający Syrenę ale z przeszklonym dachem. A internetu to już nikt nie przewidział. Tak samo co ja ci mam odpowiedzieć? Może będzie tak, a może inaczej - nie wiem bo wizja była mglista. Czemu kolonizować mars? Nie wiem ale to akurat jest współczesny pomysł choć mi ten mars jakoś specjalnie do życia potrzebny nie jest. Może futurystyczne roboty będą chciały wyrwać się z amoku nowego boga, wszechogarniającego programu, który swoje neuronowe wici ma rozsiane po całej planecie.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
nie miałem siły nawet dojść do końca pierwszego długiego posta kolegizwojska. W każdym razie twoje teorie mi trochę niepasują (Chiny raczej by straciły niż zyskały na upadku świata zachodniego)

Popisuje się ciągle menda jedna...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie wiem, tylko słyszałem, że są takie badania prowadzone przez naukowców, którym nikt nie powiedział, że tworzenie energii z niczego jest niemożliwe.
na nautilusie też masz podawane różnorakie badania. zamieszczają nawet nazwiska naukowców je przeprowadzających!

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Baba Vanga
#64 2010-11-05, 23:26(Ostatnia zmiana: 2010-11-05, 23:27)
http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2241

Widzicie! Baba Vanga ma racje! Drżyjcie bo za pięć obrotów ziemi będzie wojna!

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
gdyż po prostu jest ono faktem
znowu

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierdolcie się wszyscy z tą przepowiednią. 10 listopada zaczynają się dla mnie 4 dni wolnego, nie pozwolę by jakiś mały konflikt zniszczył mi ten wspaniały okres do noł-lifenia.
Babajagę Vange proponuję zastrzelić, dziękuję za uwagę.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Baba jaga pierdolona :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Babajagę Vange proponuję zastrzelić, dziękuję za uwagę.
Ona... już od dawna nie żyje.

A ja wiem kiedy będzie koniec świata! Będzie to: 03:14:07 UTC, 19 stycznia 2038. Wtedy nastąpi uniksowy koniec świata! Jest to fakt! http://pl.wikipedia.org/wiki/Problem_roku_2038

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ten wspaniały okres do noł-lifenia

kartoflisko zaorane?

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Baba Vanga
#71 2010-11-06, 12:30(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 12:35)
Aztek, mi też zaczynają się wtedy dni wolnego. No a po za tym, 10 znów pewnie zaczną świrować mohery z krzyżem.

PS:Odblokuj mi shoutboxa.

[mod=Wowoz]A ile dajesz propsow za unbana?[/mod]

Za co?! To nieetyczna oferta!

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Baba Vanga
#72 2010-11-06, 16:18(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 16:48)
Opracowanie metod transferu świadomości człowieka - nieśmiertelność, debaty na temat istoty życia, które może zostać odtworzone, zrobiona jego kopia zapasowa oraz organizmu jako zwykłego narzędzia do jego przechowywania.

Ja pierdziele! Czy na prawdę nikt z was nie spuszcza się nad taką filozoficzną rozkminą? Nie zżera was ciekawość, chęć poznania takiego typu świata gdzie definicja życia w tym podniosłym, obecnym sensie jako największej wartości człowieka jest zepchana gdzieś do rynsztoka, gdzie życie to po prostu narzędzie istnienia, rzecz, którą można odtworzyć zrobić jej kopię, zapis i w wypadku usterki mechanicznej odtworzyć, w wypadku starzenia przenieść na świeży "dysk". Zrobić sobie swoją własną kopię (np. w żeńskim ciele). Czy czujecie ten bezsens śmierci w chwili obecnej? To jest takie marnotrawstwo, że się w głowie nie mieści. Taki futurystyczny obraz świata mnie rozpierdala. Czasy, w których ciało to tylko urządzenie i można sobie wyhodować lub zbudować (kupić) nowe. Teraz gdy komuś urwie rękę to ma lekko mówiąc zwałę, wtedy będzie się mówić co najwyżej "kurczę! muszę się powstrzymać z zakupem tłumika, trzeba sobie kupić nową rękę". W sumie po co ten tłumik, jeśli będą istniały cyborgi to ja i tak chcę być takim, który ma własne kółka i rozwija co najmniej 250/h. Być człowiekiem, który może sobie w każdej chwili wykasować złe wspomnienia, mieć dostęp do mocy obliczeniowej komputera i móc jednocześnie myśleć, odczuwać. Życie = program, organizm = mechanizm. Jeśli takie myślenie będzie miało możliwość ukorzenić się w ludzkich świadomościach, to na prawdę ludzie mogliby porzucić swoją organiczną część.
Czy cieszycie się z bycia ludźmi i utożsamiacie się z swoją cielesną powłoką, będąc dumnym mogąc powiedzieć, że jesteście jednostką niezwykłą inną niż każda inna na świecie i podobne bzdury którymi kościół nas karmił, czy tak jak ja patrzycie na śmierć innego człowieka myśląc jaki bezsens, a nie jaka strata. W takich czasach gdybym spotkałbym boga to bym go wyśmiał, napluł mu na ryj mogąc powiedzieć, że jestem od niego większy. Ludzkość nie byłaby mu już nic winna bo sama potrafi osiągnąć więcej od niego. W takiej koncepcji bóg jest nieudacznikiem!!!

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ona... już od dawna nie żyje.
Aha :lol2:

kartoflisko zaorane?
Niestety zestaw niewolników z chełma się spóźnia :lol:

PS:Odblokuj mi shoutboxa.
Ty masz stałego bana...
A ile dajesz propsow za unbana?
A Ty dopiero będziesz miał :lol2:

Ja pierdziele! Czy na prawdę nikt z was nie spuszcza się nad taką filozoficzną rozkminą?
Yyyy... nie.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie zżera was ciekawość, chęć poznania takiego typu świata gdzie definicja życia w tym podniosłym, obecnym sensie jako największej wartości człowieka jest zepchana gdzieś do rynsztoka, gdzie życie to po prostu narzędzie istnienia, rzecz, którą można odtworzyć zrobić jej kopię, zapis i w wypadku usterki mechanicznej odtworzyć, w wypadku starzenia przenieść na świeży "dysk". Zrobić sobie swoją własną kopię (np. w żeńskim ciele). Czy czujecie ten bezsens śmierci w chwili obecnej?
Za długo grasz w gry komputerowe i przez to mieszasz życie ze światem wirtualnym.
Czy cieszycie się z bycia ludźmi i utożsamiacie się z swoją cielesną powłoką, będąc dumnym mogąc powiedzieć, że jesteście jednostką niezwykłą inną niż każda inna na świecie i podobne bzdury którymi kościół nam wpajał
Tak, cieszę się, że jestem sobą, a nie klonem innej jednostki, że jestem inny niż reszta. A! Gdybyś nie wiedział, to dzięki genom jesteśmy tacy różnorodni i mamy różne cechy.
Być człowiekiem, który może sobie w każdej chwili wykasować złe wspomnienia, mieć dostęp do mocy obliczeniowej komputera i móc jednocześnie myśleć, odczuwać. Życie = program, organizm = mechanizm. Jeśli takie myślenie będzie miało możliwość ukorzenić się w ludzkich świadomościach, to na prawdę ludzie mogliby porzucić swoją organiczną część.
To nie jest możliwe, aby robot miał uczucia. Człowiek jest zbyt nieobliczalny, aby można było zapisać jego uczucia za pomocą algorytmów.
W takich czasach gdybym spotkałbym boga to bym go wyśmiał, napluł mu na ryj mogąc powiedzieć, że jestem od niego większy. Ludzkość nie byłaby mu już nic winna bo sama potrafi osiągnąć więcej od niego. W takiej koncepcji bóg jest nieudacznikiem!!!
To jest pycha. Dlaczego hipotetycznie nazywasz Boga nieudacznikiem, skoro potrafił stworzyć kogoś lepszego od siebie?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To nie jest możliwe, aby robot miał uczucia. Człowiek jest zbyt nieobliczalny, aby można było zapisać jego uczucia za pomocą algorytmów.
Napisałeś własnie, że to niemożliwe, bo algorytmy człowieka są zbyt skomplikowane. To, że Ty czegoś nie potrafisz nie oznacza, iż tego nie da się wykonać.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11835.msg117582#msg117582#msg117582#msg117582 date=1289059515
Napisałeś własnie, że to niemożliwe, bo algorytmy człowieka są zbyt skomplikowane. To, że Ty czegoś nie potrafisz nie oznacza, iż tego nie da się wykonać.
nie jest to co prawda dowód w sprawie, ale chcę tu zwrócić uwagę, że nie na wszystko są możliwe algorytmy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Problem_stopu

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Baba Vanga
#77 2010-11-06, 17:14(Ostatnia zmiana: 2010-11-06, 17:18)
Cytat: Adanos link=topic=11835.msg117579#msg117579#msg117579#msg117579 date=1289059124
Za długo grasz w gry komputerowe i przez to mieszasz życie ze światem wirtualnym.
W ogóle nie gram w gry (no dobra - prawie: ostatnio grałem w MT i gry na emulatorze NES)

Żadne algorytmy! Mówię (hipotetycznie) o całkowitym odtworzeniu ludzkiego mózgu za pomocą nieorganicznych odpowiedników. Jeśli natura umiała stworzyć mózg, to człowiek, (być może w bardzo odległej przyszłości) też zdoła.

To jest pycha. Dlaczego hipotetycznie nazywasz Boga nieudacznikiem, skoro potrafił stworzyć kogoś lepszego od siebie?
A czy ja kiedyś powiedziałem, że jestem dobrym człowiekiem. Nie znasz drugiej tak złej osoby jak ja... powaga. Bender zobowiązuje.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Zysk link=topic=11835.msg117583#msg117583#msg117583#msg117583 date=1289059886
nie jest to co prawda dowód w sprawie, ale chcę tu zwrócić uwagę, że nie na wszystko są możliwe algorytmy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Problem_stopu
ale mózg ludzki w jakiś sposób funkcjonuje. ta skomplikowana budowa musi się na czymś opierać.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11835.msg117585#msg117585#msg117585#msg117585 date=1289061133
ale mózg ludzki w jakiś sposób funkcjonuje. ta skomplikowana budowa musi się na czymś opierać.

Zysk niby maszyna, a żyje :lol:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry