OTO POLSKA 1713804 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1713804

Odpowiedzi 5881

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Aztek masz propsa za niebiańskiego propsa moja dziwko propsowa : P

Ogółem temat zwala z krzesła. Trzeba by tu wpuścić jakieś stado katoli co by sobie poczytali i najlepiej jakiegoś redaktora ze Słowa na niedziele albo Radia Ma Ryja pierdolona wolność słowa w internecie : P

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
z frondy

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: kazzmir link=topic=11457.msg118680#msg118680#msg118680#msg118680 date=1289605708
trudno powiedzieć o co chodzi, ale to mi przypomina jak to dawni poganie stali przed drzewami i robili to samo  :lol2:
cykali fotki na nk?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=h-oZTf04AhU

Oto Polska

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ja tam nie widzę w tym nic dziwnego - dawali za darmo to brał jak najwięcej, tak jak zdecydowana większość osób by zrobiła.

sauron
  • Gość
no dark, troche niesprawiedliwie ten link tutaj się znalazł. gość wygrał konkurs, to szalał  :lol2:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

OTO POLSKA
#287 2010-11-19, 08:03(Ostatnia zmiana: 2010-11-19, 08:06)
No fakt, wygrał to korzysta. Ale fakt też, że to wygląda komicznie :lol:
Inna sprawa że on przynajmniej robi tak bo będzie miał za darmo, a niektórzy wyglądają podobnie np. w pierwszy dzień otwarcia lidla, jak są promocje.

Cytat: kazzmir link=topic=11457.msg119429#msg119429#msg119429#msg119429 date=1290129736
prawdziwy geniusz zła inżynierskiego  :lol2:  
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/lubuskie/news/gigantyczny-chrystus-przetrwa-najwiekszy-huragan,1559885
Pomnik Aragorna?

maltese

maltese

Użytkownicy
posty22
Propsy9
  • Użytkownicy
Nie pieprzcie, koledzy... Ktoś sobie zwykły pochód zrobił, kogo to obchodzi, wielkie mi rzeczy...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomnik Aragorna?
NOT KURWA, nie będziesz mi tu rzucał żartami z sadola :lol2:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Wiem, że każdy już widział, ale nie mogłem się powstrzymać.  :wink:

makin' bacon

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

OTO POLSKA
#291 2010-11-27, 21:05(Ostatnia zmiana: 2010-11-28, 13:20)
Cytat: Elvans link=topic=11457.msg118681#msg118681#msg118681#msg118681 date=1289606120
Ogółem temat zwala z krzesła. Trzeba by tu wpuścić jakieś stado katoli co by sobie poczytali.

Po co stado skoro wystarczy jeden.

Primo: Zachowujecie się jak banda dzieciaków/ jesteście bandą dzieciaków.
Secundo: Nauczcie się rozróżniać katoli od sekty Rydzyka.
Tertio: Przestańcie pierdolić...

Weźmy na przykład sytuację z krzyżem w Warszawie. Czy wy myślicie, że ten motłoch bronił go jako symbolu śmierci Chrystusa?
Wolne żarty...ten krzyż nie stanąłby tam gdyby nie "honorowa" śmierć wielkiego K. przy którego trumnie ci ludzie się modlili.
Nie mam tu na myśli standardowego "wieczny odpoczynek(...)".  Wielki K. był doskonały, bez skazy i nie potrzebował wstawiennictwa. Oni modlili się właśnie DO NIEGO, jak to wielokrotnie oznajmiali w tv.

I zgodzę się z tym, że jest to chore, jak również z tym, że wszystkie te pochody i manifestacje mijają się z celem. Powiem więcej. Ja w tym żadnego celu nie widzę.

Do tej sytuacji pasuje zeszłoroczne kazanie jednego z werbistów na rekolekcjach (tak, chodzę do kościoła).
"Ludzie umieszczają krzyż tam gdzie sam Bóg wolałby go nie widzieć"
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.
Ciekawe jak czuje się Jezus patrząc na dwie bandy kretynów, którzy tłuką się pod krzyżem na którym on za nich wszystkich umarł.
Co więcej wycierają nim sobie mordy i znajdują pretekst do bluzgania w tematach takich jak ten.

Wy w Niego nie wierzycie. Ok, to wasza sprawa. Ja nie wierzę w Allaha, ale nie uważam się za lepszego niż islamiści tylko dlatego, że Al-Kaida jest bandą debili.

Żeby było jasne: To nie jest prowokacja, więc dajcie sobie spokój z odpisywaniem.

[mod=mea]quadro: katol a katolik to co innego. Ale spodobało mi się to, co napisałeś: najpierw "przestańcie pierdolić" a niżej "zgadzam się z wami" :D [/mod]

Koleś, ja rozumiem, że jara cię granie pseudo moderatora bo przynajmniej tutaj masz jakąś władzę, ale napisanie własnego posta nie boli.

Co do "zgadzam się z wami"- może wskażesz łaskawie gdzie to napisałem?
Lepiej poćwicz czytanie ze zrozumieniem bo testu szóstoklasisty nie zaliczysz.

[mod=mea]nie chciało mi się marnować miejsca na niemal offtopa. Zawsze tak robię i jesteś pierwszym człowiekiem, który ma z tym jakis problem. A gdzie pisałeś? "I zgodzę się z tym, że to chore" i tam dalej. czemu jesteś takim trollem? : ([/mod]

"Wielki K. był doskonały, bez skazy i nie potrzebował wstawiennictwa. Oni modlili się właśnie DO NIEGO, jak to wielokrotnie oznajmiali w tv.
I zgodzę się z tym, że jest to chore"

Tak wygląda pełen fragment. Teraz widzisz o co się rozchodzi? Nie zgadzam się z poniżaniem katolików tylko z tym konkretnym stwierdzeniem.

Jak widać zrobił się już topic w topicu, ale skoro nazywasz to porządkiem to niech tak będzie.

[mod=mea]podaj numerek posta, gdzie poniżano katolików tak bardzo żeby się aż wkurwić. bo posty które widzę nad tobą cisną bekę i wesele z jezusa świebodzińskiego, mnie jako katolika to jakoś nie rusza. A jak w przyszłości będziesz coś tam komentował, co było napisane dawno, to wsadź to w quote, bo nijak idzie to skojarzyć.[/mod]

Może Ciebie nie rusza publiczne wyśmiewanie się z wizerunku Chrystusa, ale mnie owszem.
Odnosiłem się do całokształtu tego tematu więc trudno było to chwycić w quote.
Powodem mojego wkurzenia był twój wpis, z którego wynikało, że zgadzam się ze wszystkim co jest w tym topicu napisane, co jest z resztą bzdurą.

[mod=mea]skoro tak to nieważne.[/mod]

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#292 2010-11-27, 21:43(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 21:43)
Ciekawe jak czuje się Jezus patrząc na dwie bandy kretynów, którzy tłuką się pod krzyżem na którym on za nich wszystkich umarł.

Trudno, aby coś czuł skoro NIE ŻYJE. Równie dobrze można zapytać co czuje Juzef Piłsudski czy Wujek Adolf patrząc na to co zostało z jego zajebistej tysiącletniej rzeszy. Ano nic nie czują i to dziwnym zbiegiem okoliczności z tego samego powodu co jezusek :lol2: .

Wy w Niego nie wierzycie. Ok, to wasza sprawa. Ja nie wierzę w Allaha, ale nie uważam się za lepszego niż islamiści tylko dlatego, że Al-Kaida jest bandą debili.

A ja uważam się za lepszego od osób, które wchodzą do szafy i zwierzają się z najbardziej osobistych i kompromitujących rzeczy obcemu dorosłemu mężczyźnie w sukience tylko po to, aby zaraz zjeść mięso swojego bożka pod postacią mlecznego andruta. I co? Niby z jakiej racji mam z góry szanować wszystkie osoby, które wierzą w cuda niewidy? Za te rozmodlone w gównie pseudo konserwatywne społeczeństwo, gdzie się patrzy krzywym okiem na wszystko co inne i obce?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO POLSKA
#293 2010-11-27, 21:57(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 22:28)
Nie propsujcie Thoro!!!

[mod=Adanos]Dokładnie!!! Gdzie są antypropsy?[/mod]

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

OTO POLSKA
#294 2010-11-27, 22:40(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 22:45)
Secundo: Nauczcie się rozróżniać katoli od sekty Rydzyka.
[/size][/font][/color]
i od chrześcijan

Do tej sytuacji pasuje zeszłoroczne kazanie jednego z werbistów na rekolekcjach (tak, chodzę do kościoła).
[/size][/font][/color]
z całym szacunkiem, ale powiedz... jak znosisz te czterdziesto minutowe śpiewanie ?
a 5 minut treści nie wydaje ci się za mało ?

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=11457.msg120697#msg120697#msg120697#msg120697 date=1290890587
I co? Niby z jakiej racji mam z góry szanować wszystkie osoby, które wierzą w cuda niewidy?

A z jakiej racji ja mam szanować wszystkich, którzy uważają, że wielki rozpiździel, który miał miejsce w nicości (to nie są cuda i niewidy- to nauka!  :facepalm:  ) wypierdział planety na których samo z siebie rozwinęło się życie. Rozumiem, że pierwsze organizmy jednokomórkowe rozwinęły się z kamieni :D , a to przypadek, że w zimię nie uderzyła jeszcze żadna zagrażająca jej istnieniu asteroida.

Zaraz wyskoczysz z pytaniem, jak Bóg mógł istnieć w nicości skoro wielki wybuch nie mógł. Tutaj jest właśnie wyższość wiary nad nauką, która nie dopuszcza czegoś takiego i przez to przeczy sama sobie.

z całym szacunkiem, ale powiedz... jak znosisz te czterdziesto minutowe śpiewanie ?

Ty kiedyś byłeś na mszy świętej?  :lol2:

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Dałbym propsa ale się wyczerpały. Generalnie jedna z niewielu mądrych rzeczy jakie powiedziałeś w temacie :ok: .

W dalsze dyskusje nie zamierzam się nawet angażować, więc dodam jedynie to co ostatecznie zostało usunięte w pierwszym poście. Jak ja nie lubię wybielania polskiego żenującego katolicyzmu i sprowadzania go do roli rydzyka, moherów, "armii radia maryja" i innych z dupy wymysłów a jak przychodzi co do czego to kilka tysięcy osób (i nie tylko staruchów) tańczy pod krzyżem albo klęka do miecza pod jasną górą :facepalm: . Tak się składa, że rydzyk od kilku lat przestał być medialny i na ogół siedzi cicho w przeciwieństwie do całej rzeszy księżulków, prałatów i innych arcykutasów, którym w dupach się poprzewracało i wydaje im się, że są niezbitym autorytetem w każdej dziedzinie funkcjonowania państwa i życia społecznego :facepalm: . Z oczywistych powodów nikt nie pyta strażaków ani policjantów o kwestię in vitro i wiele innych więc o co kurwa chodzi? Niech spierdalają, bo ja podobnie jak i duża część tego narodu mam serdecznie dosyć utrzymanków - dorosłych facetów w sukienkach żyjących za hajs państwa i naiwniaków, którym wydaj się, że pozjadali wszystkie rozumy i są najmądrzejsi, najlepsi i w ogóle najbardziej doświadczeni życiowo mimo, że nawet
nie mają rodziny a majtki i te ich sukienki pierze im jakaś obca baba aka "gospodyni".

Paradoksalnie również Radio Maryja (tak!) to obecnie jedno z niewielu jeśli nie jedyne w pełni niezależne od rządu i wpływów politycznych medium, które mówi otwarcie o prawdziwych polskich problemach i nie tylko, bez kręcenia lodów i zasłony dymnej typu krzyż czy dopalacze. Rozmów i debaty publicznej jaka tam ma miejsce nie uświadczysz nigdy w żadnym radiu czy telewizji typu tvp/polsat/tvn.

Reasumując możesz sobie wierzyć w jezuska. Każdy ma to gdzieś, ale na miłość boską nie usprawiedliwiaj i nie broń tej popierdolonej zakłamanej instytucji jaką jest kościół, bo stajesz na z góry straconej pozycji. I proszę, nie powołuj się na "dobrych księży" bo w całej skali problemu są oni takim samym argumentem jak na przykład "dobrzy ss manie". Kościół katolicki jest zepsuty zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie ze strony wiernych, ociemniałych skurwysynów i ignorantów. Nawet nie chcę i nie mogę o tym pisać bo mnie mdli. Paradoksalnie stara prl'owska komedia świetnie oddała harakter i mentalność typowego polskiego katolickiego kundla. Jak widać pewne rzeczy mimo upływu lat zmianom nie podlegają...

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=oodRPbpqbs0
[/media]

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#297 2010-11-27, 23:12(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 23:16)
Zaraz wyskoczysz z pytaniem, jak Bóg mógł istnieć w nicości skoro wielki wybuch nie mógł.

Z niczym nie wyskoczę bo nie muszę. Zaraz przyjdzie Kyro i napiszę tu książkę o "jednokomórkowych organizmach, które wylazły z kamieni" i będziesz miał tą swoją "wyższość wiary nad nauką" :lol: . Ja się na tym nie znam, ale nie widzę powodu dla którego wiara w typa co zapłodnił jakąś kobietę, tylko po to aby się później narodzić jako swój syn i umrzeć miała by być lepsza i bardziej racjonalna niż to co piszesz a piszesz bzdury i upraszczasz, czy to świadomie czy ze względu na brak elementarnej wiedzy w temacie.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A teraz chwila racjonalnego myślenia, które i tak nic nie wniesie do dyskusji.

A z jakiej racji ja mam szanować wszystkich, którzy uważają, że wielki rozpiździel, który miał miejsce w nicości (to nie są cuda i niewidy- to nauka! :facepalm:  )

Wielki wybuch miał miejsce i są na to dowody (promieniowanie tła).
Jest tylko jedno "ale":
Bardzo dziwnym trafem nasz wilki rozpiździelec rozpiździł się tak, że z tego rozpiżdżenia wyszła całkiem składna mieszanka:
Prawa fizyki są takie jak należy, pewna niewielka planeta skalista wokół akurat pasującej idealnie niewielkiej gwiazdy ułożyła się akurat w w cieniutkim pasie odległości od niej, że znajdują się na niej warunki dla życia, które potrafi tworzyc cudowne rzeczy (internet) i niszczyc je (theModders).
cały nasz wszechświat wydaje się być stworzony IDEALNIE dla człowieka.
Fart?

makin' bacon

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

OTO POLSKA
#299 2010-11-27, 23:19(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 23:19)
cały nasz wszechświat wydaje się być stworzony IDEALNIE dla człowieka.

spierdalaj na marsa i wróć w jednym kawałku to pogadamy :lol:  

Cała nasza ziemia jest idealna, ale wszechświat?

0 użytkowników
Do góry