Ogółem temat zwala z krzesła. Trzeba by tu wpuścić jakieś stado katoli co by sobie poczytali.
Po co stado skoro wystarczy jeden.
Primo: Zachowujecie się jak banda dzieciaków/ jesteście bandą dzieciaków.
Secundo: Nauczcie się rozróżniać katoli od sekty Rydzyka.
Tertio: Przestańcie pierdolić...
Weźmy na przykład sytuację z krzyżem w Warszawie. Czy wy myślicie, że ten motłoch bronił go jako symbolu śmierci Chrystusa?
Wolne żarty...ten krzyż nie stanąłby tam gdyby nie "honorowa" śmierć wielkiego K. przy którego trumnie ci ludzie się modlili.
Nie mam tu na myśli standardowego "wieczny odpoczynek(...)". Wielki K. był doskonały, bez skazy i nie potrzebował wstawiennictwa. Oni modlili się właśnie DO NIEGO, jak to wielokrotnie oznajmiali w tv.
I zgodzę się z tym, że jest to chore, jak również z tym, że wszystkie te pochody i manifestacje mijają się z celem. Powiem więcej. Ja w tym żadnego celu nie widzę.
Do tej sytuacji pasuje zeszłoroczne kazanie jednego z werbistów na rekolekcjach (tak, chodzę do kościoła).
"Ludzie umieszczają krzyż tam gdzie sam Bóg wolałby go nie widzieć"
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.
Ciekawe jak czuje się Jezus patrząc na dwie bandy kretynów, którzy tłuką się pod krzyżem na którym on za nich wszystkich umarł.
Co więcej wycierają nim sobie mordy i znajdują pretekst do bluzgania w tematach takich jak ten.
Wy w Niego nie wierzycie. Ok, to wasza sprawa. Ja nie wierzę w Allaha, ale nie uważam się za lepszego niż islamiści tylko dlatego, że Al-Kaida jest bandą debili.
Żeby było jasne: To nie jest prowokacja, więc dajcie sobie spokój z odpisywaniem.
[mod=mea]quadro: katol a katolik to co innego. Ale spodobało mi się to, co napisałeś: najpierw "przestańcie pierdolić" a niżej "zgadzam się z wami"

[/mod]
Koleś, ja rozumiem, że jara cię granie pseudo moderatora bo przynajmniej tutaj masz jakąś władzę, ale napisanie własnego posta nie boli.
Co do "zgadzam się z wami"- może wskażesz łaskawie gdzie to napisałem?
Lepiej poćwicz czytanie ze zrozumieniem bo testu szóstoklasisty nie zaliczysz.
[mod=mea]nie chciało mi się marnować miejsca na niemal offtopa. Zawsze tak robię i jesteś pierwszym człowiekiem, który ma z tym jakis problem. A gdzie pisałeś? "I zgodzę się z tym, że to chore" i tam dalej. czemu jesteś takim trollem? : ([/mod]
"Wielki K. był doskonały, bez skazy i nie potrzebował wstawiennictwa. Oni modlili się właśnie DO NIEGO, jak to wielokrotnie oznajmiali w tv.
I zgodzę się z tym, że jest to chore"
Tak wygląda pełen fragment. Teraz widzisz o co się rozchodzi? Nie zgadzam się z poniżaniem katolików tylko z tym konkretnym stwierdzeniem.
Jak widać zrobił się już topic w topicu, ale skoro nazywasz to porządkiem to niech tak będzie.
[mod=mea]podaj numerek posta, gdzie poniżano katolików tak bardzo żeby się aż wkurwić. bo posty które widzę nad tobą cisną bekę i wesele z jezusa świebodzińskiego, mnie jako katolika to jakoś nie rusza. A jak w przyszłości będziesz coś tam komentował, co było napisane dawno, to wsadź to w quote, bo nijak idzie to skojarzyć.[/mod]
Może Ciebie nie rusza publiczne wyśmiewanie się z wizerunku Chrystusa, ale mnie owszem.
Odnosiłem się do całokształtu tego tematu więc trudno było to chwycić w quote.
Powodem mojego wkurzenia był twój wpis, z którego wynikało, że zgadzam się ze wszystkim co jest w tym topicu napisane, co jest z resztą bzdurą.
[mod=mea]skoro tak to nieważne.[/mod]