Cio** ruszcie się! 34519 89

O temacie

Autor

Zaczęty 3.09.2010 roku

Wyświetleń 34519

Odpowiedzi 89

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Potrafie:
- Wykonywac wszelakiej masci tekstury

Co chcialbym sie nauczyc:
-modelowanie
-mappowanie

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Potrafie:
- Wykonywac wszelakiej masci tekstury modele

Co chcialbym sie nauczyc:
- tworzyć jeszcze lepsze tekstury
- zająć się porządnym projektem który ma chociaż nadzieje na komercyjne zaistnienie

sauron
  • Gość
no wiec powiem od siebie, ja w tej chwili jestem zainteresowany tylko i wyłącznie projektami mobilnymi, na obojętnie jaką platformę. z tego powodu że współpracuję z ludźmi którzy znają się na iphonach, także na nich jestem skupiony, ale portowanie to nie jest jakiś wielki dramat, to tylko kwestia dobrego programisty. to co mnie interesuje, to wesprzeć 2-3 grupy w skład których wchodzili by designerzy, graficy, muzycy aby pomóc zrobić im gry na iphona i ją wydać. wydać=zarobić. ile zarobić to będzie zależało od innowacyjności, pomysłowości designerów, wykonania grafiki i wielu innych czynników. to czy uda się zrealizować dowolny prosty projekt będzie także od was zależeć, ale w tym ja wam pomogę. im więcej osób tym lepiej, im więcej speców w grupie tym lepiej bo będą mogli sobie pomagać nawzajem jednocześnie uczyć się od siebie. nie ma nic lepszego niż dobra organizacja, im mniejszy projekt tym większa szansa że cokolwiek postanowicie zrobić, UDA SIĘ.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Potrafie:
- Wykonywac wszelakiej masci modele

Co chcialbym:
- tworzyć jeszcze lepsze tekstury
- zająć się porządnym projektem który ma chociaż nadzieje na komercyjne zaistnienie
- podszkolić się w obsłudze narzędzi 3ds Maxa

Temat śledzę od dłuższego czasu, uważam, że to dobra inicjatywa, jednak nie wypowiadałem się ze względu na: brak czasu w chwili obecnej, brak konkretów w temacie, brak szybkiego neta do zaopatrzenia się w narzędzia. Wszystkie te problemy mogę w najbliższym czasie rozwiązać.
Realizacja treści informacji powyżej jest jak dla mnie jak najbardziej zachęcająca. Tutaj można na mnie liczyć, zalążek swoich umiejętności oraz wytrwałości pokazałem na dniu screena.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Cio** ruszcie się!
#24 2010-09-05, 14:55(Ostatnia zmiana: 2010-09-05, 15:04)
Cytat: KolegaZWojska link=topic=11353.msg110645#msg110645#msg110645#msg110645 date=1283691082
...wszelakiej masci...

kupcie se krem czy coś  :lol2:  
słuchajcie, wszystkiego tak naprawdę nauczycie się na żywca, stojąc przed konkretnym zadaniem którego się podejmiecie, wtedy będzie za późno żeby się wycofać, dlatego ci którzy się zdecydują mają szansę na to żeby zrobić coś co będzie widać, czym się będzie można pochwalić i nie będzie wstydu z tego powodu. kasa być może przyjdzie przy okazji, ale najważniejszy jest skill i to że za pół roku od chwili gdy zaczniemy, będzie nie jeden, ale kilka ukończonych projektów.

to co najważniejsze, to nie jest inicjatywa tylko dla tych którzy chcą się uczyć, ale także dla wszystkich którzy chcą robić coś co ma pożytek i sens.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja z chęcia bym pomógł, jednakże na chwilę obecą nie mam stałego dostępu do internetu i nie wiem kiedy będę mial. Kiedy kupię laptopa z chęcią zająłbym się czymś konkretnym, jednakże istnieje ogromne prawdopodobieństwo że wtedy nie będę już miał na nic czasu. W jakiś mały projekcik gry na iPhona czy cokolwiek chętnie bym się zaangażował.

Pomóc także pomogę.

Co umiem:
- modelowanie low poly z naciskiem na teorię, szczególnie w kwestii optymalizacji,
- normal mapy z projekcji hp oraz z heightmapy,
- mapowanie w 3ds max z pominięciem pelt mappingu,
- teoria w zakresie mapowania oraz tworzenia map,
- podstawy Photoshopa.

Co chciałbym poprawić:
- estetyka tekstur i wyważenie kolorystyki,
- modelowanie organiki,
- pelt mapping,
- wszelkie bardziej zaawansowane funkcje 3ds maxa oraz pluginy,
- renderowanie.

Ogólnie proponowałbym powrócić znowu do bitew. To była dobra rzecz, coś się działo, ludzie się czegoś uczyli. Wyeliminować tylko niektóre kwestie jak "nie wyślę ci swojego modelu" i byłoby super.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

sauron
  • Gość
nadal brakuje ogólnie pojętych designerów, muzyków i programistów.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Cio** ruszcie się!
#27 2010-09-05, 17:02(Ostatnia zmiana: 2010-09-05, 17:03)
Mogę pomóc przy nauce modelowania lp w blenderze i teksturowania w PS, ew. Gimp, jeszcze coś chyba pamiętam.

Programiści to Adanos by się przydał, albo ten co wygrał bitwę programistyczną ostatnią.

Z muzykami będzie ciężko.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: kazzmir link=topic=11353.msg110680#msg110680#msg110680#msg110680 date=1283698688
nadal brakuje ogólnie pojętych designerów, muzyków i programistów.
a konkretnie do czego?

sauron
  • Gość
Cytat: Zysk link=topic=11353.msg110692#msg110692#msg110692#msg110692 date=1283700044
a konkretnie do czego?

ręce opadają

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
dobra, przejrzałem jeszcze raz temat. trochę się zmieszałem, bo wymieszane są dwa zupełnie różne tematy: apel Elvansa o pobudzenie forum i pomysł, żeby zrobić jakąś grę na komórkę.

sauron
  • Gość
jest to jakaś forma pobudzenia.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
wszystkiego tak naprawdę nauczycie się na żywca, stojąc przed konkretnym zadaniem którego się podejmiecie

To jest realny upgrade pomysłu Elvansa. Można owszem siedzieć i się uczyć modując Gothica, ale lepiej jest wejść w projekt, który może przynieść zysk, stać się komercyjnym i przy nim nabierać skilla. Oczywiście jakieś podstawy przydałoby się jednak znać oraz rozumieć, że to jest zajęcie nie dla słomianozapałowców.

sauron
  • Gość
dokładnie tak.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Co umiem:
- teksturowanie (chociaż dawno się nie bawiłem w to)
- podstawy 3ds maxa
- webdesign (ostatnimi czasy główny nacisk)

Co chciałbym zmienić:
- większe umiejętności w modelowaniu
- rysowanie własnych tekstur za pomocą tabletu
- więcej pojęcia na temat grafiki wektorowej
- i cały czas udoskonalać to, co już umiem

Co do gry, też swego czasu myślałem o tym. Wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem coś pod Windows Mobile, a może jeszcze lepiej pod szybko rozwijającego się Androida, gdzie w sumie nie ma jeszcze takiej konkurencji, a system ma przyszłość.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Cio** ruszcie się!
#35 2010-09-05, 18:09(Ostatnia zmiana: 2010-09-05, 18:11)
Kolejna sucha inicjatywa, której tak naprawdę nikt nie czuje. Już lepiej pomóc kazzowi i robić coś konstruktywnego ucząc się przez praktykę a nie jakieś wydumane korepetycje przez neta niczym u apostołów jezusowych. Jak coś trzeba z maxem to pisze do kyra, jak będzie coś innego to napisze do innych osób po poradę i nie wiem po co ta cała otoczka typu umiem to i tamto, nauczę się tego. Będziecie siedzieć na skajpie i sobie tłumaczyć programy w celu wzajemnej edukacji i naprawy świata doczesnego? Deklarujcie się, wpisujecie a i tak gówno z tego wyjdzie, jak zwykle. Chyba, że ja nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi.

- rysowanie własnych tekstur za pomocą tabletu

możesz do mnie napisać na gg. chętnie objaśnię kilka prostych, pomocnych trików.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Umiejętności:
-teksturowanie
-tworzenie buttonów ,ikon,artworków w gimpie
-modelownie low poly
Czego chciałbym się nauczyc:
-podstawy C++
-zaawansowany rendering w Yafrayu
-tworzenie aklikcaji w javie

sauron
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=11353.msg110714#msg110714#msg110714#msg110714 date=1283702988
Kolejna sucha inicjatywa, której tak naprawdę nikt nie czuje. Już lepiej pomóc kazzowi i robić coś konstruktywnego ucząc się przez praktykę a nie jakieś wydumane korepetycje przez neta niczym u apostołów jezusowych. Jak coś trzeba z maxem to pisze do kyra, jak będzie coś innego to napisze do innych osób po poradę i nie wiem po co ta cała otoczka typu umiem to i tamto, nauczę się tego. Będziecie siedzieć na skajpie i sobie tłumaczyć programy w celu wzajemnej edukacji i naprawy świata doczesnego? Deklarujcie się, wpisujecie a i tak gówno z tego wyjdzie, jak zwykle. Chyba, że ja nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi.

możesz do mnie napisać na gg. chętnie objaśnię kilka prostych, pomocnych trików.

oczywiście że nie miałbym zamiaru siedzieć i tłumaczyć jak się poligony robi, jest wystarczająco dużo pomocy na sieci żeby samemu z tego wybrnąć, podobnie z innymi problemami. kwestia pomocy jest jednak otwarta, ale chodzi mi szczególnie o postawienie problemu i poradzenie sobie z nim wszelkimi dostępnymi metodami, to lepsze niż tłuczenie do czego służy taki a taki modyfikator w maxie. jak ktoś zasłania się tym że nie ma czasu na opanowanie edit poly to jest zwykłym leniem.

stawiamy sobie konkretnie zadanie, realizujemy wg planu, pisanie dokumentacji, trzymanie się kroków milowych aż do zrealizowania choćby najprostszego projektu. to nie jest jakieś pierdolenie, ale zwykła rutyna w każdej normalnej firmie, im prędzej opanujemy cały pipeline tym lepiej dla dowolnego z realizowanych projektów. projekty nie powinny być duże bo ich nie zrobimy, powinny być ciekawe, proste, twórcze, wciągające, takie są gry na przenośne urządzenia. żadne tam gothiki i inne ambitne plany, zaczynamy od prostych i z czasem zaczynamy myśleć o dłuższych projektach, tak żeby nie spędzić nad dowolnym z nich więcej niż 2 miesiące czasu, bo po tym terminie, ta ambitna akcja się rozsypie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Z mojej perspektywy jedyną możliwą i w miarę sensowną inicjatywą współpracy i wzajemnego doskonalenia, by to jakoś przebiegało jest tworzenie moda. Każdy robi swoje, współpracuje i patrzy na prace innych. Oczywiście można być również postępowym i tworzyć te gierki na iphona, gry i buk wie co jeszcze jak to już od dłuższego czasu panują trendy jednak postępów nie widać ani tu, ani na warsztacie ani też w innych miejscach gdzie ludzie się tego podejmują. Sam bym chętnie w przyszłości zaangażował się w coś typu mityczna już Góra - robione bardziej dla sztuki, siebie i funu a nie pod dyktando dzieciaków "od graczy dla graczy". Chętnie choć pobieżnie sprawdzę możliwości i potencjał modderski nachodzącej Arcani, Wiedźmina czy w przyszłości Stalkera 2.

sauron
  • Gość
sam dobrze wiesz że robienie modów to niewypał, zawsze coś się stanie co albo przerwie, albo wydłuży w nieskończoność realizację. projekty gier na przenośne urządzenia mają to do siebie, że być może naiwnie, wydaje mi się, że są do zrealizowania nawet tutaj, biorąc pod uwagę różne nieprzewidziane wypadki itp czyli to wszystko co potrafi spieprzyć dobrze zapowiadającego się moda.

na wiedźmina 2 czekam tylko ze względu na bażyńskiego. jak się okaże że ma takie możliwości jak zapowiadają to zacznę demo właśnie na nim...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry