SpeedTree 5.0 Modeler 7588 12

O temacie

Autor emace

Zaczęty 9.07.2010 roku

Wyświetleń 7588

Odpowiedzi 12

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Zainstalowałem, drzewko wygenerowałem, zaimportowałem do Maxa, a potem dodałem do ZENA... działa !! :)
https://www.youtube.com/watch?v=3HO2o4poY0w

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

melkor
  • Gość
no właśnie, sam jestem ciekaw

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
"Czekam na program, który generuje cały świat, po wybraniu do jakiej chcemy gry". Bo po co się męczyć najpierw w jednym programie do robienia klifów, potem do robienia drzewek, niech cały świat sam się zrobi, a my podpiszmy to swoim nazwiskiem i pokażmy jacy jesteśmy zajebiści.

A tak serio - uważam, że programik jest fajny jeśli komuś nie chce się siedzieć i mozolnie kreślić różnych drzewek w Maxie czy innym profesjonalnym programie graficznym, jednak prawdziwą sztuką jest umieć samemu takie drzewko wykreować od podstaw.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
mam uraz do sztuki po woku prowadzonym przez panią mickiewicz. wolę więc speedtree

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej. To był szybki test. Sprawdziłem, czy można zaimportować jako mesha do MAX. Program oferuje zapis do formatu *.obj i taki format toleruje MAX. Nie stety, w maxie należałoby zoptymalizować takie drzewko, bo ma masę edges. Ale to już nie problem. Mam w zamyślę, zaprojektować sobie tylko pnie, jako sfatygowane drzewa. Tak sobie myślę o sensu projektowania wszystkiego samemu. Ofekt z takiego generatora w najlepszym wypadku będzie bardzo podobny do tego co moglibyśmy sami stworzyć, tylę, że będzie to trwało jakieś 2-4 godziny szybciej... w moim przypadku :p. Troszke mnie wymęczyło projektowania świata. Więc łatwo się rzuciłem na ten soft. Oczywiście, jakieś drzewko wypadało by zaprojektować, chociaż jedno, dla satysfakcji....

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
To nie jest przypadkiem program komercyjny?

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Buła a czy PS którego używasz jest programem komercyjnym? Już znasz odpowiedź : p

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Ale czy używając go do gry, nikt się nie będzie przypierdalał? Nikt mi nie udowodni że używam PS'a a nie GIMPA, a tutaj już chyba można.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
To jest mod nie zarabiasz na tym ani nic powiedzmy że to w celach edukacyjnych przecież

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Myślę, że nie:
Epic's new free-to-use Unreal Development Kit includes a complete version of SpeedTree 5.
Źródło: http://www.speedtree.com/

http://www.udk.com/features-speedtree.html

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

mgr Fartuess

SpeedTree 5.0 Modeler
#11 2010-08-07, 16:01(Ostatnia zmiana: 2010-08-07, 16:02)
z tego co mi się wydaje speedtree modeler dołączony do UDK ma swoje ograniczenia. Drzewo w nim stworzone może powędrować jedynie do UDK. Speed tree compiler po prostu nie ma innych opcji eksportu drzewa.

Pliku .obj też nie można wyeksportować.

A co do pirackie ST to nigdy o czymś takim nie słyszałem :P

Ew można sobie sciągnąć 30-dniowego triala, który będzie miał szersze możliwości eksportu.

Popisuje się ciągle menda jedna...

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

SpeedTree 5.0 Modeler
#12 2010-09-01, 11:54(Ostatnia zmiana: 2010-09-01, 11:55)
exportowałem do .obj ale w 3DSmaxie model traci trisy i są dziury w modelu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry