Tragedia w Smoleńsku [kondolencje i oświadczenia] 24471 86

O temacie

Autor michalsz

Zaczęty 10.04.2010 roku

Wyświetleń 24471

Odpowiedzi 86

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
teraz pewnie jest bardzo głupio wszystkim tym, a w szczególności członkom obecnego rządu z Tuskiem na czele, za to, że go opluwali od samego początku kadencji; Lech Kaczyński nie przymilał się Niemcom i Rosji, tylko twardo walczył o prawa i rangę naszego kraju na arenie międzynarodowej; teraz nie wiem co będzie ; HOŁD WSZYSTKIM, KTÓRZY ZGINĘLI W TEJ KATASTROFIE
  • ; wracając do samolotu, Tusk nie poleciał nim 3 dni przed katastrofą, bo była w nim awaria(usłyszałem tą informację w TV), więc jak można było do tego dopuścić?

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Kaczyński nie pluł i nie wetował wszystkiego jak leci? Za bardzo wypowiadał się źle o ruskich. Jakby nie było taka osoba powinna być neutralna, nie negatywna. Jednak śmierć to śmierć.

ZakonKrwii

ZakonKrwii

Użytkownicy
posty33
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może nasz Prezydent nie był najlepszy ale teraz pozostaje tylko zapamiętać  to co zrobił dobrego i oddać  hołd jemu a także wszystkim którzy zginęli pod Smoleńskiem....

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ciekaw jestem co powiedzą czarne skrzynki, bo jeśli się okaże, że Kaczyński kazał lądować, to może się zrobić niezły burdel.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
To chyba logiczne że chcieli wszyscy wylądować. Uroczystości lada chwila miały się zacząć i nikt nie chciał aby kombatanci w podeszłym wieku musieli czekać na deszczu, a tam nawet hoteli nie ma.
Jeśli polecieliby na lotnisko np. do Mińska to transport prawie 100 osób w krótkim czasie byłby nie możliwy a nikt chyba nie przypuszczał że coś się wydarzy.

Widzę że moda na dodawanie zdjęć patriotycznych na nk już się skończyła ;(

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Raczej zależało na samym czasie, prezydent nie chciał się spóźnić. Wydaje mi się, że jednak pilot nie miał wyboru, podobnie jak w Gruzji, gdzie jednak pilot się nie ugiął. W każdym razie co nie byłoby przyczyną to i tak nie zmienia faktu, że skończyło się to dla wszystkich tragicznie.

Pisanie, że ci co opluwali, szydzili, etc. teraz są "hipokrytami". A dlaczego? Bo nie są im obce ludzkie emocje? Bo potrafią zachować się właściwie w obliczu takiej tragedii? Polityka to gra. Większość z polityków, którzy z ramienia partii, oficjalnie w sejmie, czy przed kamerami wzajemnie toczyło jad, prywatnie często są przyjaciółmi, bliskimi kolegami, mają wspólne interesy, czy zainteresowania.

Ja widzę problem w czymś innym. Przyznam, że nigdy nie przepadałem za prezydentem, sam nie raz mówiłem "polityczny karzeł". Bo niestety tak było. On się po prostu do tego nie nadawał. Prezydentem powinien zostać Jarek, który był bardziej zdecydowany, którego poglądy są bardziej skrajne, który w moim mniemaniu często manipulował bratem. Leszek po prostu się do tego nie nadawał. Oglądam i czytam komentarze różnych ludzi i kurde wydaje mi się, że najbardziej dali ciała najbliżsi współpracownicy prezydenta, którzy nie potrafili wyeksponować i ukazać nam, zwyczajnym ludziom, tych jego najważniejszych, najlepszych cech i atrybutów. Bo wyszło, że to człowiek rodzinny, ciepły, który dużo lepiej radzi sobie prywatnie w kontaktach z ludźmi. Do tego to patriota, czego akurat nigdy nie podważałem. Tak sobie myślę, że musiał się strasznie męczyć kiedy pokazywał się oficjalnie, kiedy na twarzy pojawiał się ten sztuczny i wymuszony uśmiech, kiedy nie wiedział jak się zachować i nieopatrznie wychodził na... Za to, że sporo z nas widziało karykaturę, a nie prawdziwe oblicze prezydenta odpowiadają właśnie najbliżsi współpracownicy, ludzie od wizerunku. I to im wypadałoby zasadzić tęgiego kopa w dupę. Chyba najlepiej zapamiętać go jednak jako człowieka, a nie jako polityka, bo moim zdaniem ten pierwszy wizerunek jest dużo bardziej pozytywny i prawdziwy.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Dokładnie, okazuje się że miał tyle dobrych cech o których nikt nie słyszał, które wręcz ukrywano. Szkoda że dopiero śmierć je nam ujawniła.

Powinniśmy go zapamiętać szczególnie jako wielkiego patriotę, który nie ugiął się komunie, który dbał o dobro kraju a nie własnej osoby, oraz odznaczał osoby zapomniane przez społeczeństwo jak np. Anne Walentynowicz.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
. A dlaczego? Bo nie są im obce ludzkie emocje? Bo potrafią zachować się właściwie w obliczu takiej tragedii?

Noszenie żałoby w sobie, szacunek dla rodzin i ofiar i odpowiednia postawa jest jak najbardziej na miejscu ale rozpieprzające jest że nagle cała polska mówi jaki to był wspaniały człowiek, patriota, wojownik o wolność europy, jak kochał polaków  i w ogóle jaki dobry i wspaniały "ojciec narodu" (kolejne debilne określenie typu pokolenie jp2, które publicznie nigdy przedtem nie funkcjonowało). Jak najbardziej, jest to zwykła obłuda i dostrzegają to wszystkie rozgarnięte osoby w moim otoczeniu niezależnie od poglądów politycznych/wyznaniowych, ale co tam, w końcu jestem buntowniczym gówniarzem otaczającym się podobnym sobie buntowniczymi gówniarzami w wieku 19-40 i gówno wiem. Idę powiesić obrazek.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Dokładnie, te wszystkie płacze i zgrzytania zębami to czysta obłuda i hipokryzja.Odnoszę wrażenie że ludzie tak licznie wychodzą na ulicę po to, by a nuż zaistnieć w mediach czy doświadczyć coraz to nowej, taniej sensacji, tym bardziej że  prezydent nigdy nie był ''uwielbiany'' o czym świadczą strony typu ''odliczamy pl''.Gdy skończy się żałoba, do sejmu wróci jad i obłuda, a do domów zwykłych ludzi szarość i codzienność.Mimo wszystko chciałbym aby uczucia prezentowane przez naród były szczere...

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Pamiętajcie, że jednak był wybrany na prezydenta więc, jednak połowa Polski byłą za nim, nie wszyscy go opluwali.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Kogoś musieli wybrać, poza tym Ci co mieli "w dupie" politykę [czyt. uważali Kaczyńskiego za liliputa] nie poszli glosować. Poza tym śmieszne jest to, że ludziom znanym po śmierci dodaje się pełno pozytywnych cech.

Dziś w oknie znajomego, który jeszcze niedawno dawał mi głupie filmy "o kaczorach" zobaczyłem biało czerwoną flagę zabawne nie?

Ojciec redaktor

Ojciec redaktor

Użytkownicy
posty33
Propsy9
  • Użytkownicy
@Zoom i inni buntownicy. Ci co opluwali Kaczyńskiego to przeważnie ludzie którzy w dniu jego wyborów nie mieli nawet praw wyborczych. Większość z nich nie ma ich nadal. Więc nie dziwcie się, że tak chwiejny w poglądach jest ktoś kto dopeiro wchodzi w dorosłość...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Poza tym śmieszne jest to, że ludziom znanym po śmierci dodaje się pełno pozytywnych cech.
Śmieszne może, ale nie dziwne. W zasadzie to normalne, że o zmarłych mówi się dobrze, albo wcale, co vierzba już podważał argumentem o hilterze, ale mimo wszystko.

Dziś w oknie znajomego, który jeszcze niedawno dawał mi głupie filmy "o kaczorach" zobaczyłem biało czerwoną flagę zabawne nie?
Pamiętaj, że prócz Kaczyńskiego umarło tam dużo innych ważnych kolesi.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Noszenie żałoby w sobie, szacunek dla rodzin i ofiar i odpowiednia postawa jest jak najbardziej na miejscu

A ja pisałem o czymś innym? Dokładnie o to mi chodzi. A patriotą był i akurat braku patriotyzmu jemu zarzucić nie można. Trochę nie rozumiem dlaczego tak agresywnie o tym piszesz. Zaznaczyłem, że był ludzki, miał pozytywne cechy poza-polityczne, które mało kto dostrzegał wcześniej. Szkoda tylko, że tak późno o tym zaczęto mówić.

edit:

Jedyne co mi się nie podoba to pomysł z Wawelem. Jakoś w tym wyczuwam polityczną decyzję "rodziny" (czyli Jarka). Powinni pochować oboje na Powązkach, wtedy więź ze zwykłymi ludźmi byłaby większa i dłużej by się utrzymała. Oczywiście nadal piszę w kontekście człowieka, nie polityka.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Tragedia w Smoleńsku [kondolencje i oświadczenia]
#54 2010-04-13, 22:03(Ostatnia zmiana: 2010-04-13, 22:04)
Odnośnie tych żartów, to nie oszukujmy się, ale w dzisiejszych czasach takie można znaleźć na temat praktycznie każdego znanego człowieka.
Jeśli jest "śmieszny", to ludzie się śmieją, nie musi to nawet być jakiś wyraz szyderstwa z konkretnej osoby.

Pomijając fakt, że mało kto miałby do tego stosowne podstawy.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jedyne co mi się nie podoba to pomysł z Wawelem. Jakoś w tym wyczuwam polityczną decyzję "rodziny" (czyli Jarka). Powinni pochować oboje na Powązkach, wtedy więź ze zwykłymi ludźmi byłaby większa i dłużej by się utrzymała. Oczywiście nadal piszę w kontekście człowieka, nie polityka.
Warto też popatrzeć na to z innej strony - czym zasłużył? Czy którykolwiek ze zmarłych prezydentów (Piłsudzkiego nie liczę) dostąpił takiego zaszczytu? A jeśli nie, to czym prezydent Kaczyński tak wyjątkowo zasłużył się dla kraju, wyróżnił spośród tego grona?

@down:
Miałeś o nim aż tak złe zdanie że uważasz że "Głośną śmiercią" "zasłużył się dla kraju"?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Głośną śmiercią.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ludzie kiedyś byli chyba bardziej rozsądniejsi. Narutowicza nie pochowali na wawelu a zginął tragicznie.
Edit
Chociaż biorąc pod uwagę co się działo wtedy w polityce to się nie dziwie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
@Zoom i inni buntownicy.
@Ojciec redaktor i inni nacjonaliści...

Cytat: Żelazko link=topic=9444.msg92128#msg92096 date=Apr 13 2010, 10:58 PM\'
Ludzie kiedyś byli chyba bardziej rozsądniejsi. Narutowicza nie pochowali na wawelu a zginął tragicznie.
Jak dla mnie Narutowicz był naprawdę porządnym politykiem i jego powinni wsadzić na Wawel jak mało kogo. Kaczyńskiemu, co by nie mówić, to się nie należy. To przesada i wyraźne robienie medialnego bohatera, do którego będzie się można modlić.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Trochę nie rozumiem dlaczego tak agresywnie o tym piszesz.

Wybacz, ale już od kilku dni rozpieprza mnie ten ogólny żal osób których bynajmniej nie można określić mianem patriotów od "umarł wielki prezydent" a jeśli nie podzielasz tego owczego pędu jesteś ludzką hieną pozbawioną uczuć i tak dalej. W takich momentach zwyczajnie przestaje wierzyć w ludzi i jaki kolwiek rozsądek, którym powinni się kierować.

To jest popierdolone i wiadomo, że to głównie decyzja rodziny - nawet w mediach się mówi o tym głośno. Powiązek nawet nie rozważano, ewentualnie inne kościoły, katedry i krypty ale widocznie prezydent był zbyt zajebisty i nie będzie niczym dziwnym jeśli spocznie między innymi obok marszałka i największych polskich królów. Kościół (a właściwie dziwisz) i organy rządowe zdecydowały się w tym pomóc, ale co tam, widzę że już zadecydowano za wczasu. Chuj tam z opinią społeczeństwa, czy tam innych organów niż rodzina i kościół, w końcu samowolka usprawiedliwiana tragedią pod poszewką "woli rodziny" na obiektach tradycji i dumy narodowej to nic wielkiego.
Jeśli chodzi o tą tragedię to moim zdaniem jedyna osobą, która zasługuje na pochówek na wawelu jest pan kaczorowski.

Mówi się, że polacy to taki zajebisty naród gotowy do zrywów i solidarności w chwilach potrzeby. I niby co z tego skoro absolutnie nic z tego nie wynika? Ludzie biegną jak bydło a za 2/3 dni znowu jest to samo i każdy jest dla siebie skurwysynem bez względu na wszystko, a już na pewno nie na śmierć papieża czy prezydentów.
Przeraża mnie ta cała sytuacja, żałoba, owczy pęd, pogrzeb (kosztu 22 milionów złotych) i cały ten hajp z tym związany  :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry