MDS,asc 10125 21

O temacie

Autor fifka

Zaczęty 26.02.2010 roku

Wyświetleń 10125

Odpowiedzi 21

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

MDS,asc
2010-02-26, 22:39(Ostatnia zmiana: 2010-02-26, 23:31)
może mi ktoś powiedzieć który plik asc. za co odpowiada. np. cośtam.asc - do czego to jest  (chodzi o walkę mieczem 1hst2)

i może ktoś pokazać prosty i wyjaśnić prosty MDS walki

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
to znam ale nie wiem jak zrobić wyciąganie miecza

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

MDS,asc
#3 2010-02-27, 11:28(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 11:30)
Sorry, nie zauważyłem że jesteś z "Dragons Team" ;( .

Wyciąganie miecza jest przypisane po prostu do animki t_1h_2_1hRun.
Powinny w niej znajdować się poniższe wpisy, pierwszy odpowiada za sam tryb walki, drugi za odgłos.
Cytat: HUMANS_1HST2.MDS\'
ani ("t_1h_2_1hRun" 1 "s_1hRun" 0.0 0.1 M. "Hum_1hSDrawT3.asc" F 5 14)
{
*eventTag (5 "DEF_FIGHTMODE" "1H")
*eventTag (5 "DEF_DRAWSOUND")
}
Pamiętaj żeby przy każdym eventTagu określić właściwą ramkę animacji.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Jakim cudem tego nie wiesz, jak robiłeś te "duale"?  ;(  
Wystarczy sobie popatrzyć i otwierać w programie 3d pliki .ASC. No, chyba, że ci się nie chce... Wtedy łatwo się domyślić, o co chodzi w danej animacji.

Spoiler

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
ja tam brałem tego "MDSa" który dał mEatrikZ. i dałem pod niego walke mieczem 1H czyli uderzenia

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
chvalisz sie nietvoja rabota  ;(

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
to co dał mEa. to nie był MDS.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
to co dał mEa. to nie był MDS.
Rozbrajające  ;(  .

Spoiler

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

MDS,asc
#9 2010-02-27, 15:39(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 15:40)
to było tylko wyciąganie już załatwiłem.drugi problem. z mieczem

otwieram hum_body_naked0.asc biorę ręką do miecza i animka niby  ok.ale odpalam i wycigam to miecz nie idzię z dłonią.co robić

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

MDS,asc
#10 2010-02-27, 15:57(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 15:58)
otwieram hum_body_naked0.asc biorę ręką do miecza i animka niby ok.ale odpalam i wycigam to miecz nie idzię z dłonią.co robić
Oglądałeś inne animacje z JSG?

EDIT: I program nie wykryje, co ma się do łapy przylepić.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

MDS,asc
#11 2010-03-01, 15:42(Ostatnia zmiana: 2010-03-01, 20:32)
Dobra dzięki poza tym mam inspiracje na Duale (widziałem screen z moda Tajemnice Lasu od słowaków)(ich język jet bardzo podobny do polskiego)

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

MDS,asc
#12 2010-03-01, 16:00(Ostatnia zmiana: 2010-03-01, 16:01)
Jakie inspiracje na duale ? Za każdym razem wychodzą identyczne,jak zrobisz je poprawnie(chyba że jakieś inne animki robisz czy coś).
Mod Tajemnice Lasu.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
chodi o animki.słowacy wykonali kawał dobrej roboty

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

MDS,asc
#15 2010-03-01, 20:11(Ostatnia zmiana: 2010-03-01, 20:20)
ta co podobaja sie moje duale  :P  :D  :D  :lol2:  :lol2:    to nie tajemnice lasuod ale tajemnice lasu :D  ale fajne viedziec ze ktosz o mnie vie pozatym to piervszy mod slowacki ( taki vienkszi bo bili tylko jakiesz mini ) ale ta dyskusja tu chyba niepasuje
 i dodam ze jenzyki niesa podobne i poviem ze zajdziesz o kilometr od mojego mieszkania i nikt neumie popolsku ale dogadacz sie zavsze da

jenzyki sa podobne ale viele slow ze zupelnie rozni jak zajde o pare metrov nizej od domu to nikt neumie gadacz po polsku i poviem ze ja mieszkam przi granicach

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile masz tego moda zrobione około ?

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

MDS,asc
#17 2010-03-01, 20:35(Ostatnia zmiana: 2010-03-01, 20:40)
ta co podobaja sie moje duale  :P  :D  :D  :lol2:  :lol2:    to nie tajemnice lasuod ale tajemnice lasu :D  ale fajne viedziec ze ktosz o mnie vie pozatym to piervszy mod slowacki ( taki vienkszi bo bili tylko jakiesz mini ) ale ta dyskusja tu chyba niepasuje
 i dodam ze jenzyki niesa podobne i poviem ze zajdziesz o kilometr od mojego mieszkania i nikt neumie popolsku ale dogadacz sie zavsze da

jenzyki sa podobne ale viele slow ze zupelnie rozni jak zajde o pare metrov nizej od domu to nikt neumie gadacz po polsku i poviem ze ja mieszkam przi granicach

zapomniałem spacji.a duale całkiem ładne.to skąd ty umiesz nasz język.Pisze się na tłumacza tuż po premierze moda.(ja teraz robię jak zrobić żeby miecz był nie zalężny od drugiego miecza ehh)ja bym się pa ruski na słowacji dogadał

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
no jest to zupelnie off tematu ale poviem ze tutaj chodzi duzo polakov a ve wsi niama viele hoteli tylko 2 :lol2:  no to polaci si ubytuja v jednym pokoju v niektorym domie zaplaca i maja vygodniej tanej i lepiej , i ja od malego dziecka ich sluchalem i televizja chvyta tvp1 i 2 i polsat to sie sam nauczilem
- sam neviem jak

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

MDS,asc
#19 2010-03-01, 20:48(Ostatnia zmiana: 2010-03-01, 20:53)
ja miałem podobnie z ruskim tylko wtedy miałem 1 polski kanał reszta ruskie(byłem w okolicah granicy litwy a tam wszystko ruskie odbierało) dobra koniec off topicu. zacząłem pisać MDS i o co chodzi z tymi eventTagami

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry