Drewniana misa 82978 113

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 13.01.2010 roku

Wyświetleń 82978

Odpowiedzi 113

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wcale nie jest daremna. co prawda mogło by być wiele lepiej, ale nie każdy przedmiot w nie każdej grze to arcydzieło. z pewnością na grę typu mount & blade bądź jakiegoś rtsa była by dostateczna.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
wcale nie jest daremna. co prawda mogło by być wiele lepiej, ale nie każdy przedmiot w nie każdej grze to arcydzieło. z pewnością na grę typu mount & blade bądź jakiegoś rtsa była by dostateczna.
Cytat: Thoro link=topic=8430.msg78306#msg80538 date=Jan 11 2010, 09:54 PM\'
zresztą ogólnie w grach RPG modele broni zwykle nie są oglądane w dużym przybliżeniu.
noi co z tego? kategorii modeli jest dużo, nie wszystkie są wykonane z należytą dokładnością ale to jest bitwa gameartowa i taka wymówka nie jest żadnym usprawiedliwieniem.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Drewniana misa
#102 2010-01-26, 19:36(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 19:38)
noi co? może najpierw przyjrzyj się zaprezentowanej pracy zamiast bawić się w durne łapanie za słówka? ja widzę, że ktoś tu jednak pracował na miarę swoich umiejętności i jeśli o to chodzi to jest to wystarczającym usprawiedliwieniem poziomu tekstury. przynajmniej coś robi, w przeciwieństwie do rzeszy "grafików" co bawią się w tandetne kolorowanki głośnie określając je jako "nowe zbroje". rozumiem, że mamy jechać i zniechęcać każdego na starcie? przypominam, że podstawowym założeniem tych  bitew nie jest lans i rywalizacja a praktykowanie i wzajemne podnoszenie swojej wiedzy. jeśli ktoś dzięki takim inicjatywom podchodzi do tematu to bitwy spełniają 100% swojej roli.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy

maciejG

Drewniana misa
#103 2010-01-26, 21:37(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 22:06)
To moja pierwsza tekstura, ale myślę, że jest w miarę.
Render:

Podgląd:

Poprawiłem UV - teraz jest jeden kawałek drewna (Za nic mi ten ImageSzlag nie działa - render został stary...):

Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Tem sam błąd co wcześniej. Rączka z deską powinny być z jednego kawałka drewna nie z dwóch innych. Możesz nieco przyciemnić. Jak na pierwszy raz nie ma tragedii :)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Drewniana misa
#105 2010-01-26, 21:52(Ostatnia zmiana: 2010-01-27, 16:32)
Z mojej strony to już wszystko:

Texy:

Viewport:

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Do której godziny trwa bitwa? Do następnej północy?

Spoiler

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Drewniana misa
#107 2010-01-26, 22:26(Ostatnia zmiana: 2010-01-26, 22:27)
Nie. Powiedzmy że do 20:00 wszystkie prace mają być przesłane na PW (tekstury+screeny).
Pamiętajcie żeby wysłać to na PW, bo nie widzi mi się trochę latanie po całym temacie i szukanie najnowszych wersji waszych prac.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Drewniana misa
#108 2010-01-27, 20:49(Ostatnia zmiana: 2010-01-27, 21:28)
Wowoz, chyba normalka Ci kierunki pomyliła :)  

A tu coś ode mnie, taki speedtexturing ;)
Bym jeszcze więcej detali dodał, ale i tak już po czasie.

Wzorek w pełni ręcznie, chociaż więcej czasu chyba zabrało mi same stworzenie odpowiedniej tekstury drewna + powtarzalność.  

http://wklejasz.pl/zobacz/wxe/Misa (klik aby powiększyć)
+
Ciekawostka > http://ifotos.pl/img/wiadro2_xnqpws.jpg
Usunąłem tekstury i normalka jest zła.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Drewniana misa
#109 2010-01-28, 14:38(Ostatnia zmiana: 2010-01-28, 15:49)
Wowoz, chyba normalka Ci kierunki pomyliła ;]
Juz mi sie tego nie chce zmieniac :P

Ps. następnym razem, zamiast 2 tyg. dajmy 2 godziny - taki speed. Bo 2 tygodnie na taką błahostkę to stanowczo za dużo

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A kto robi to 2 tyg?

Na razie te bitwy są po to, by się czegoś nauczyć - jak widać w tej dość sporo osób zapoznało się z normalkami i viewportem/marmosetem. Sam ten fakt uważam za sukces bitwy. Niech każdy robi, jak mu pasuje, a dzięki takiemu terminowi może usłyszeć o błędach i popoprawiać.
Poza tym, znajdź mi takie 2h, w których będzie chociaż parę osób.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ps. następnym razem, zamiast 2 tyg. dajmy 2 godziny - taki speed. Bo 2 tygodnie na taką błahostkę to stanowczo za dużo

a czy to są kurwa jakieś wyścigi?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Drewniana misa
#112 2010-01-28, 15:46(Ostatnia zmiana: 2010-01-28, 16:08)
Bóa, rób tą ankiete już biggrin.gif
a czy to są kurwa jakieś wyścigi?

Nie, po prostu termin dwóch tygodni jak dla mnie troche za długi. No ale cóż.

Jest coś takiego jak edit. - Veq

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Dokładnie, V3Q ma rację.
Cieszę się że sporo osób wzięło udział i próbowało robić swoje pierwsze normale/speculary mimo że były nie obowiązkowe. Nawet jeśli efekty nie są porażające, to i tak jakiś krok w przód.

Ankietę powinienem wystawić w ciągu godziny. Wczoraj nie zrobiłem, z przyczyn niezależnych ode mnie.
Wszystkich którzy jeszcze nie przesłali tekstur, proszę o pisanie na PW lub na GG.
Wczoraj dostałem od kogoś wiadomość na GG z linkiem, ale odebrałem na mobilnym GG i zacenzurowało link.
Jeśli ktoś wysyłał do mnie teksturę i nie odstał odpowiedzi, proszę o ponowne wysłanie.

Pozdrawiam

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry