Wiedźmin 2 160342 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 160342

Odpowiedzi 539

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jestem popierdolony że zastanawiam się nad zakupem drugiej kopii, tylko dlatego że mój obecny egzemplarz jest strasznie porysowany (był już taki jak kupiłem, nie zauważyłem tego na początku ale teraz znać mi daje moja żyłka zbieracza i kolekcjonera, wsza mać), mimo tego że na moim kompie ledwo mogę ją uruchomić?

Spoiler

WAH WAH WAH.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wiedźmin 2
#381 2011-05-24, 19:50(Ostatnia zmiana: 2011-05-24, 19:54)
Tak, jesteś :D
Już taniej byś wyszedł gdybyś namówił nie-kolekcjonera na zamianę za dopłatą. Zresztą coś mi się wydaje że CD Projekt w podobnych przypadkach bezpłatnie wymienia nośnik.
http://www.cdprojekt.pl/gwarancja

Właśnie pożyczyłem od znajomych z Internetu kopię zapasową gry i tnie mi się niemożebnie, dałem wszystko na minimum oprócz kontrastu. Zaraz sprawdzę czy przy większych detalach się pogorszy, bo te rozmyte tex strasznie irytują. Sprawdzę też czy się odpala w trybie awaryjnym, może by przyśpieszył :lol:

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Wiedźmin 2
#382 2011-05-25, 22:22(Ostatnia zmiana: 2011-05-25, 22:23)
dark, wracając do koviru, widzę bardzo dużo podobieństw do tego co planowałem, założenia i cele w wielu miejscach się pokrywają, choć metody inne, szkoda że teraz uznano by to za kopiowanie w2, żałuję że nic z tego nie wyszło.

widocznie tak musiało być, nic innego nie mogę powiedzieć. Eksport lokacji był sieczką, tak więc nasze wielkie założenia przy tych zamkniętych obszarach mogłyby i tak okazać się fiaskiem, a w końcu powstrzymał by nas edytor, który jak się przekonałem podczas tworzenia MWZJ pod koniec prac po prostu wariował.

sauron
  • Gość
widocznie tak musiało być, nic innego nie mogę powiedzieć. Eksport lokacji był sieczką, tak więc nasze wielkie założenia przy tych zamkniętych obszarach mogłyby i tak okazać się fiaskiem, a w końcu powstrzymał by nas edytor, który jak się przekonałem podczas tworzenia MWZJ pod koniec prac po prostu wariował.

to nie żal do ciebie  :ok:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Przeszedłem Wiedźmina 2 i chyba spieprzyłem sprawę, bo:

Spoiler
  • Doprowadziłem do tego, że Kaedwen stało się hegemonem na arenie politycznej Królestw Północy (nie wiem czy to nie dlatego, iż powstrzymałem Roche'a przed zabiciem Henselta)
  • Doprowadziłem do rozbicia dzielnicowego Temerii
  • Prawdopodobnie przeze mnie Vernon Roche stał się banitą

Nie poszło po mojej myśli. W każdym razie te wybory i ich późniejszy wpływ są zajebiste.

Swoją drogą do tych, którzy zaimportowali save z W1:

Spoiler
Czy spotkał ktoś z was Wielkiego Mistrza Zygfryda z Płonącej Róży?

Комиссар RBT

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Wiedźmin 2
#386 2011-05-26, 07:54(Ostatnia zmiana: 2011-05-26, 07:57)
SoMe
Jeżeli chcesz kupić to kup edycję premium w Media Marktcie to dodają jeszcze medalion wiedźmiński oprócz podstawowych bajerów

Chociaż lepiej właśnie do CDPr napisać, bezpłatnie wymienią.
Paredziesiąt razy już tak robiłem

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wiedźmin 2
#388 2011-05-26, 14:36(Ostatnia zmiana: 2011-05-26, 14:53)
http://www.gamezilla.pl/content/wiedzmin-2-patch-juz-dzisiaj-znamy-szczegoly

Poprawiona wydajność. Animacja płynniejsza do 30% oraz szybsze ładowanie gry – w zależności od sprzętu gracza oraz wersji gry – właściciele pudełkowego Wiedźmina 2 zauważą największą poprawę.
Poprawiono błędy powodujące zamykanie aplikacji, szczególnie podczas zapisywania i ładowania stanu gry.

Może komuś się przydać :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#389 2011-05-26, 15:38(Ostatnia zmiana: 2011-05-26, 15:53)
Animacja czego? Czy ja czegoś tu nie rozumiem? :lol2:

sauron
  • Gość
Animacja czego? Czy ja czegoś tu nie rozumiem?

animacji postaci :D  pewnie nie zauważyłeś ale są pewne z nimi problemy, sam cdpr stwierdził że wina leży po stronie kompresji animacji postaci.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#391 2011-05-26, 15:58(Ostatnia zmiana: 2011-05-26, 15:58)
Aha, no faktycznie w ogóle nie zwróciłem na to uwagi. Skoro tak to teraz tylko się zastanawiam, czy poprzez "Poprawiona wydajność" mieli na myśli właśnie animacje( :ok:  ) i ładowania czy może jednak nie ma to nic wspólnego z tym drugim zdaniem.

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Wiedźmin 2
#394 2011-05-26, 22:08(Ostatnia zmiana: 2011-05-26, 22:14)
Nie no, to są jaja. Teraz każdy ma dostęp do DLC, którym miałem się cieszyć jako posiadacz EK...pięknie, po prostu pięknie :blink:

to nie żal do ciebie  :ok:

:ok:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie no, to są jaja. Teraz każdy ma dostęp do DLC, którym miałem się cieszyć jako posiadacz EK...pięknie, po prostu pięknie :blink:
A czego się spodziewałeś? To było oczywiste. Przecież sami mówili, że wszystkie DLC będą dostępne dla wszystkich za darmo. Poza bajerami, to edycje premium i kolekcjonerskie niczym się nie różnią.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
DLC Niebieskich p(a)sów miało być tylko i wyłącznie dla EK. Notabene patch spoko, usuwa "czarne pasy" ale po ich usunięciu (bynajmniej u mnie monit 19.5") wygląda jeszcze gorzej ;X, musiałem w opcjach gry zmniejszyć rozdzielczość, żeby powróciły czarne pasy.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie pasy wciąż są, ale gra chodzi trochę płynniej mimo takiej samej liczby fpsów

Spoiler

WAH WAH WAH.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Może ktoś chce linki do tych "unikalnych" i "eksluzywnych" DLC?  :lol2:

Комиссар RBT

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wszystko jest na darkwarezie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry