Modyfikacja zatrzymała się na etapie poprawy błędów i polishowania. Żeby była jasność nie wiemy co dalej bo ork mimo wcześniejszych deklaracji nie daje większych znaków życia.
Jak mam być szczery, bo chyba to jesteśmy wam winni, mod mógł być gotowy już dobry rok temu. Niestety wyszło kilka miesięcznych obsuw i przerw w pracy głównej siły napędowej czyli orka. Nie mówię, że robił to specjalnie czy z premedytacją, każdy ma swoje życie, naukę, pracę, prostytutki, etc. Ale pod względem fabuły CZ było gotowe ponad rok temu. Osobiście jestem zwolennikiem upraszczania nie komplikowanie czy robienia czegoś w nieskończoność, po to także tworzy się założenia projektowe, żeby ich przestrzegać podczas realizacji milestonów. Gdybyśmy wtedy powiedzieli: koniec, zamykamy to co mamy, nie dodajemy nic nowego, poprawiamy babole i grafikę i wydajemy moda, to zagralibyście w CZ w tamtym roku przed świętami. Stety, bądź niestety ork bardzo ambitnie podchodzi do projektu, dobrym przykładem po kilku miechach jego ciszy jest zaimplementowanie ikarusa. Niestety w tej branży każda nowość może implikować generowanie kolejnych problemów, kolejne zmiany, etc. a to czasem błędne koło. Chyba tak właśnie jest w przypadku CZ, za dużo chcieliśmy wrzucić do jednego worka i to bardzo dziurawego.
Mam nadzieję, że projekt znowu ruszy do przodu bo zostało naprawdę niewiele do zrobienia, ale bez orka nic z tego nie będzie. W tej chwili czekamy. Być może, że ork pracuje w ciszy i spokoju nad modem, wróci za miesiąc i powie, że CZ już jest gotowe.
Tyle jeżeli chodzi o szczerość. W każdym razie możecie być pewni, że moda skończymy.