Postulaty 1479035 5183

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1479035

Odpowiedzi 5183

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
Postuluję o Warna dla Przyjaciela TheModders (czy jak się ten nick pisze).
Drań zwyzywał mnie na gadu za to że wciąż od jakichś dwóch lat spolszczamy za darmo returninga pod moja banderą :P

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Daj archiwum. Jak mi się nie spodoba, to go zbanuję :D

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
To spolszczajcie nie za darmo :lol:

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Drań zwyzywał mnie na gadu za to że wciąż od jakichś dwóch lat spolszczamy za darmo returninga pod moja banderą :P

Nie chcę się wtrącać, ale koleś ma dostać bana za to że zwyzywał cię w prywatnej rozmowie?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Postulaty
#2144 2013-04-01, 10:44(Ostatnia zmiana: 2013-04-01, 10:45)
Majaczek, wiesz co to za opcja na gg "ignoruj"? Nie jest trudny w użyciu.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zbanujcie multikonto sawika, powinien nawet za to dostać bana :I

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Zbanujcie multikonto sawika, powinien nawet za to dostać bana :I
Się nie znasz to się nie wpierdalaj.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
zbanujcie caly internet kurna

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

przyjaciel themodders

przyjaciel themodders

Użytkownicy
posty37
Propsy8
  • Użytkownicy

przyjaciel themodders

Postulaty
#2148 2013-04-01, 18:01(Ostatnia zmiana: 2013-04-01, 18:01)
sorki pszepraszam azteka avallacha i majaczka i wszystkich moderatorów za wszystkie woje zajścia na tym forum nie chce robić już kaszany na tym forum i za pszeproszenie wszystkich na tym forum już dojżałem i nie chce  piepszyć od żeczy i pomyślałem sobie ile szkód na tym forum zrobiłem z mojej winy i już szkoda że  u was  nie mam szacunku
już jestem dorosły i może cie smiać mi sie czytając to mi prosto  w oczy  a dlatego nie wyraż nie pisze bo byłem z języka polskiego słaby ale z matematyki byłem lepszy i jeszcze raz zate moje wybryki na forum pszepraszam !!!!!! a le staram się normalnie pisać wybaczcie mi to  je nie wyrażnie pisze ale to wcześniej ująłem

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Postulaty
#2149 2013-04-01, 18:09(Ostatnia zmiana: 2013-04-01, 18:09)
już dojżałem i nie chce  piepszyć od żeczy
Ha, prawie się nabrałem

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Postulaty
#2150 2013-04-01, 18:38(Ostatnia zmiana: 2013-04-01, 18:39)
Caesum, śmiejesz się, a może to jest ścisłowiec a nie humanista?

Żartuje, niech ginie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Postuluje o odtajnienie mojego projektu gry na iPhone, która tworze razem z bulkowskim.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Postulaty
#2152 2013-04-01, 18:45(Ostatnia zmiana: 2013-04-01, 18:46)
szkoda że  u was  nie mam szacunku
A miałeś go? :- |

Postuluje o odtajnienie mojego projektu gry na iPhone, która tworze razem z bulkowskim.
A Bułkowski tego zrobić nie może? :- |
Aprils fool?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie jestem na PC, nie mam gg, dlatego pisze tu.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
a dlatego nie wyraż nie pisze bo byłem z języka polskiego słaby ale z matematyki byłem lepszy
Igrek równa się dwa iks kwadrat minus cztery iks plus pięć, tylko poważne miejsca zerowe

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Postuluje o usunięcie mojej teczki 3d. Jeśli ktoś chcę śledzić moje postępy zapraszam na facebook'owy fanpage: WOYO 3d Artist lub na devianarta. Pozdro

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer

majaczek
DreamVader

Postulaty
#2157 2013-04-02, 14:49(Ostatnia zmiana: 2013-04-02, 14:50)
postulowałem o warna dla "pszyjaciela" a nie bana... no ale może się już ogarnął. czasem musi zaboleć żeby dotarło i miejmy nadzieję że na prawdę już dotarło.

EDIT: i oczywiście że go wtedy zablokowałem, aż takim noobem nie jestem :P

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"Pszyjaciel" jest już na skraju - najmniejszy wybryk sprowadzi na niego bana - na warna nie ma już miejsca :ok:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
weź go nie banuj, fajnie się go czyta

makin' bacon

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry