Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 267674 439

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 267674

Odpowiedzi 439

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Hmm...
Jest w MT coś co jest zdeka dziwne. Starożytna Arena.
Mówią tam, że zawodnicy walczą na śmierć i życie.
A gdy pytamy jednego NPC kto jest najgorszy i najlepszy w walce to nam mówi wszystko...
Tylko skąd oni wiedzą kto najlepiej walczy? Przecież jakby ze sobą walczyli to któryś z nich by zginął i by go nie było. Trochę to naciągane jest.

Karypto

Karypto

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Cóz maze to na podstawie pancerza i broni np.
2 jest Bor...(najemnik)/  ma ciezki pancerz najemnika
3 jes magnat /pancerz o wiele lepszy i klinga zamrazajaca

-----------------------------------------------------------------

Z koleji ja mam problem
Mam wersje MT 1.0
gdy instaluje patcha 1.1, 1.2 lub 1.3 to MI NIE DZIALA
Jak instaluje Mt w wersji 1.1 to mi dla odmiany NIE DZIALA

prosze o pomoc nie wiem co robic

Ręka która ich karmi, pięść która ich bije...

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Buła, przecież jest takie coś jak widownia ? :P :D

Frodo

Frodo

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Co z tym dubbingiem? Miał być 4 miesiące temu :)

Garret

Garret

Użytkownicy
posty143
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przedstawie kilka niedociągnięć:
1.Gdy wykonam misje o tym lsicie dla pradawnych to wszyscy fanatyccy sie na mnie rzucją. Wime, ze to nie błąd, ale głupio to zrobiliscie.
2.Gdy mam misje zyeb  zabic zastępce kazmira  i przejac kontole nad obozem staznikow przed kopalnią, on niby wyrusza z odzialem na NO. I normalnie powinno byc tak, ze spotykam go na drodze i walczymy w pojedynku. Jezeli jednak zabiję go wczesniej (przed tą misją) tak jak ja to zrobilem to jego po prostu nie ma i nie mozna zostac wodzem obozu.
3.Gdy w tej jakini co ta babka jest u pradawnych znaduje mlot belraira to normalnie gdy chce wyjsc na zewnątrz koles zabiera mi to. Wystraczy jednak ze zamienilem sie w chrząszcza i zachowalem artefakt. Przez to dalje nie gralem bo bylem za silny.
4.Pozniej jest taki zly mag. Gdy rozwale pradawnych na jego zleenie to on mnie atakuje. Oczywiscie moim super artefakciorem rozwalam go 1 ciosem. I dalej nic bo tego chyba nie przewidzeliscie.
5.Ogromny blad.  Jezeli rozwale kogos na arenie to w ekwipunku on ma przykladowo 100 sztuk jakijs tam broni lub cos w tym stylu. Przez to nie musailem sie liczyc z kasą.

Ps. jezeli te blendy byly wczesniej to sorry, ale nie czytalem calegoo tematu.

Bruce

Bruce

Użytkownicy
posty100
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Twoja pisownia jest jednym wielkim błędem. A jak zainstalujesz najnowszego patcha, to te jak je nazwałeś "blendy" znikną.
Frodo, jak można przeczytać na stronie poziomek, nabór na beta-testerów już się zakończył. Tak kiedy będzie dubbing, zależy od szybkości testowania moda i od ilości błędów w dubbingu.

Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown

Andre

Andre

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Jest problem gdyż nie ma obozu fanatyków, tam gdzie powinien być bagnisty smok z G2.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Co znaczy nie ma? nie ma ludzi, czy np, żadnych zmian w zenie a w samym obozie są orki?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Edawid

Edawid

Użytkownicy
posty49
  • Użytkownicy
Mt nie ma juz tak duzo bugów wiecej jest w zwykłym gothicu ale tez czasem mi pisze ze nie ma jakiegos Modelu ".asc" .
P.S to Moja Opinia

Hot modding Team

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
MT....ahhh pamiętam te kwietniowe dni spędzone przy nich zaraz po wydaniu w świata wielkanocne .
Wtedy nie patrzyłem na bugi, nie było ich wcale tak dużo, bugi się zazwyczej pojawiają jak ktośużywa marvina. Moglibyście zrobić że jak ktoś wpisze cheat god to gra się wyłącza, byłoby więcej przyjemności z grania. Chociaż dla filmowców jest to potrzebne. Jednym bugiem jest też patelnia.
Nie wiem czy to poprawiliście ale na patelni mając 4 miesa możemy ich zrobić milion i potem sprzedać.
To moglibyście poprawić i to tyle.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Varrok

Varrok

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Cytat: Damianx link=topic=433.msg12697#msg12697 date=Apr 18 2008, 07:25\'
MT....ahhh pamiętam te kwietniowe dni spędzone przy nich zaraz po wydaniu w świata wielkanocne .
Wtedy nie patrzyłem na bugi, nie było ich wcale tak dużo, bugi się zazwyczej pojawiają jak ktośużywa marvina. Moglibyście zrobić że jak ktoś wpisze cheat god to gra się wyłącza, byłoby więcej przyjemności z grania. Chociaż dla filmowców jest to potrzebne. Jednym bugiem jest też patelnia.
Nie wiem czy to poprawiliście ale na patelni mając 4 miesa możemy ich zrobić milion i potem sprzedać.
To moglibyście poprawić i to tyle.

A ten błąd nie był przypadkiem w zwykłym Gothicu? ;/

Cytat: Buła link=topic=433.msg11434#msg12697 date=Apr 5 2008, 12:43\'
Hmm...
Jest w MT coś co jest zdeka dziwne. Starożytna Arena.
Mówią tam, że zawodnicy walczą na śmierć i życie.
A gdy pytamy jednego NPC kto jest najgorszy i najlepszy w walce to nam mówi wszystko...
Tylko skąd oni wiedzą kto najlepiej walczy? Przecież jakby ze sobą walczyli to któryś z nich by zginął i by go nie było. Trochę to naciągane jest.

A skąd wiesz, ze nie było ich więcej? :/
Może ich było np. 15 i zostało tylko tych pięciu?...

Durny komputer ;/

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
No jestem dopiero u pradawnych ale zauważyłem kilka błędów.

Jest misja od Fanatyków, żeby odzyskać czyjąś kuszę. Dowiaduję się, że ma ją Shrat, on mówi, że ma ją Scatty, idę do Scatty'ego a on mówi, ze mam wyzwać na pojedynek tego gościa z Obozu na Bagnie. Wszystko OK, tylko, ze jak się 2 razy nie stawisz na walkę (BTW godzina 16 to najgorsza godzina na walkę jaka może być o-O) to już nie możesz walczyć, bo nie ma opcji dialogowej, że sie chce walczyć.

Druga sprawa to Przemytnicy. Mam tą misję, że muszę odnaleźć tych przemytników, którzy poszli po rudę od Quentina. Gadam z tym koło Starego Obozu i mówię, e go wydam, po tym go atakuję, ale gdy on się budzi, to nie ma żadnej opcji dialogowej, ba! nie ma nawet w ogóle okienka rozmowy i trzeba wczytywać. Tu kolejny bug, ale o tym potem. No i idę do tej jaskini z martwym przemytnikiem, biorę co ma i wracam d obozu. Ale wtedy u tego gościa przy bramie nie ma opcji dialogowej, ze mam ich rudę i w ten sposób nie zrobię zadań dla przemytników i nigdy mnie nie wyślą do Quentina z paczką.

Zapisy. Już 4 razy mnie wywaliło do Windowsa podczas zapisywania i przez to i zapis, czyli wszystko co wcześniej zapisywaliśmy na tym zapisie jak i ostatni przebieg gry poszły się paść i już nie wrócą. Musiałem przez kilka razy powtarzać dość sporą część gry (3 rozdziały....).

Arena. Gdy walczę na tej arenie, gdzie trzeba walczyć na śmierć to po pokonaniu przeciwnika powinien on od razu umierac, a nie, ze on się budzi, zagadujesz to niego i koniec, musisz wczytac bo nie ma ani opcji dialogowej ani okienka z rozmową.

Ostatnią sprawą jest ortografia, wiem, ze to duży projekt i można wybaczyc czasem brak przecinka, literówkę czy coś takiego. Ale np "wziąść" to już przesada. Po za tym prawie każde PYTANIE nie kończy się znakiem zapytania, jak powinno, tylko kropką. Gdy ktoś się do kogoś zwraca, np "Tylko się nie poparz synku" to powinien tam być przecinek - "Tylko się nie poparz, synku.". W misji, w której jest ten list od przemytnika w domku tego gościa obok wejścia, chyba Sherghar? To jest tam list i nie wiem czy to Wasz błąd czy specjalnie daliście, że ten przemytnik napisał "alkohol" przez 'ch'. :P

Wiem, że marudzę, ale i tak uważam, ze odwaliliście kawał dobrej roboty i tak trzymać. :P

melonik

melonik

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Znalazłem pewne niedociągnięcie. Gra jest prawie niemożliwa do przejścia łucznikiem, ponieważ pancerze mają w wymaganiach siłę, a co jeśli ktoś daje w zręczność??

Varrok

Varrok

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
można dawać w i to, i to... ^^

Durny komputer ;/

melonik

melonik

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
ale nie bedzie dobrego lucznika ani maga dajacego tez w sile i jest to troche nie uczciwe, bo wojowincy daja tyko w jedna statystyke (sile), a magowie i lucznicy musza w dwie (mana/zrecznosc + sila) :angry:

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
melonik, ale mag i łucznik to klasy, które opierają się na tym, że przeciwnik nie zdąrzy do nich podejść, więc po co im mocny pancerz?

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Fenix link=topic=433.msg14628#msg14628 date=May 5 2008, 07:39\'
że przeciwnik nie zdąrzy do nich podejść

W niektórych momentach się tak nie da. Trzeba walczyć ramię w ramię :]

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy
"Tylko się nie poparz synku" to powinien tam być przecinek - "Tylko się nie poparz, synku."
Ty sam jesteś przecinek :]  To zdanie jest poprawne.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Buła, to co to za łucznik, co nie umie zabić z odległości? :]  A po za tym nie bez powodu chyba zestaw łucznika dodaje kopa bohaterowi, co nie?

melonik

melonik

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
mam problem, bo jak probuje wykuc miecz bezia (ten ktory nas uczy kowal w NO) to nic sie nie dzieje

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry