Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 275293 440

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 275293

Odpowiedzi 440

Matttti

Matttti

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Ja pamiętam, że raz miałem ten bug i później wszystko wróciło do normy. A miałem też inny, a mianowicie np.: broń 2h na 30% a bezi wymachuje ją jak by było 0%, a było to kiedy wykonywałem zadania dla Przemytników a jeszcze nie gadałem nawet z Gardaharem.

PS: Według mnie ten mod nie jest amatorszyzną. Jak na tak olbrzymią modyfikacje i tak nie ma zniewalających bugów, jakie są czasami w malutkich modzikach i które blokują grę.

PS2: Ja znalazłem błędzik w formie rozmowy z Eli'ne na temat Ognionośnicy. Nie mówimy jej, że mamy zamiar się jej pozbyć a i tak niektóre kwestie brzmią tak jakby było wiadome, że Bezi chce zabić Ognionośnicę.

Matttti

Matttti

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
jak idziesz w stronę tych Trolli to zamiast iść dołem wejdź na górkę. Pozabijaj stworki itp. Idąc cały czas w górę dotrzesz do kręgu a tam będzie smoczek. Możesz go też obejść i zabrać kamyk z kamiennego kręgu (obok młotu beliara i czary)

qpac

qpac

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Mam problem z Mrocznymi Tajemnicami. Mianowicie chodzi o to ze gra w niektórych miejscach wywala gre do systemu -,- najpierw grałem na v1.01 potem zainstalowałem pach v1.03.  Dalej to samo. Najczesciej tak sie dzieje na terenach orków. jak idę nie biegne to czasami da sie uniknac wysypu do windy. Mam dwa gothicki 1 na kompie z dwóch innych zródeł na kazdym to samo. Mysle ze to od tego ze jest za duzo potworków na mapie. Da sie to jakos naprawnic bo nie da sie grac ;/

PS; nie grałem na kodach.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A po zainstalowaniu patcha grałeś od nowa?

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Po pierwsze, jest dział z MT, tam mogłeś to napisać.
Po drugie, na terenach orków nie ma dużo więcej potworów.
Po trzecia, liczymy na to, że nowy path to poprawi.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

qpac

qpac

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Słyszałes zapewne ze jest respawn potworów ? No mi sie zrespawnowało tyle ze albo gra sie wyłacza  albo przycina sie albo np orkowych psów jest tyle nie da sie przejsc.

Nie. Po zainstalowaniu pacha 1.03 grałem na savie z v1.01

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Wiem, słyszałem o respawnie potworów. Ja byłem tym, kto go robił, przez co teraz wszyscy mają problem z MT :P  . I generalnie smutna wiadomość, jeśli chcesz by działo poprawnie to musisz grać od nowa,

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Taak, miałem to.
Od nowa musisz grać i tyle :P

szczepan

szczepan

Użytkownicy
posty76
  • Użytkownicy
Jest błąd w świątyni pradawnych gdy któryś z pradawnych siada zaczyna unosić się w powietrzu.
To samo jest jak się położą i ten cały Mistrz pradawnych jak usiądzie i się do niego zagada zaczyna chodzić po stole.

BabciaG

BabciaG

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Heh ja tam czasami to mam ale nauczyłem sie z tym grać poza tym dzięki temu odkryłem śmieszne tricki np jak jest ten Kroll to zamiast go prowadzić do obozu na bagnie to idziemy kawałek i go lejemy a potem teleport do obozu na bagnie a on tam będzie... szybciej to samo jak z powrotem do kiry...;p

Karypto

Karypto

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Cytat: Oszust link=topic=433.msg5676#msg5676 date=Feb 19 2008, 20:07\'
Ten smok jest jakby na górce, a kamienie ja też naliczyłem 3 ale poszedłem to tej tej i wszystko było ok(tak jakbym miał 4kamienie) ;p

Coż ja tak samo:
1 jest prz Ognistym golemie (jest to czar)
2 przy rozpruwaczach
3 przy Trolach
4 przy Smoku (na plaskowyzu podobnym do tego gdzie sie pojawiasz po teleportacji, patrz na prawo)

3 kamienie mialem i poszedlem i mi dala ten krysztal potem sprawdzilem ze to ta runa(krysztal) od Golema

Ręka która ich karmi, pięść która ich bije...

Deadman

Deadman

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Udało mi się znaleźć dość przydatny sposób jak zachować postać i questy i z wersji 1.01 przejść na 1.03:
 - instalujemy patcha 1.03 :P
 - odpalamy save`a którego zapisaliśmy mając wersje 1.01
 - naciskamy 'B' i wpisujemy "MARVIN" i ponownie naciskamy 'B' [B = okienko statów]
 - naciskamy 'F2' i naciskamy "her" -> "e" -> nazwa_naszej_postaci -> 'enter'. Powinno pokazać się "hero export nazwa_naszej_postaci"
 - teraz zaczynam grę od nowa
 - naciskamy 'F2' i wpisujemy "her" -> "i" -> nazwa_naszej_postaci -> 'enter'. Powinniśmy mieć swoją postać ^^
 - zapisujemy grę, ale NIE NADPISUJĄC SAVE`A Z PIERWOTNA POSTACIĄ! Wychodzimy do systemu
 - kopiujemy SAVEDAT.SAV [questy] oraz SAVEINFO.SAV [ile graliśmy, jaki czas w grze itp] z save`a z postacią pierwotną do postaci nowej. Save`y znajdują się w Gothic\saves_dm\savegameX gdzie X to numer kolejnego save`a w grze.
 - możemy grać :P

FANGTA

FANGTA

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
ja mam inny problem.

Oto jego opis:

Grałem sobie normalnie i wykonywałem questy itd. i chce sobie iść do kruka żeby wziąść zadanie albo zdać raport z zadania jakoś tak i wchodze a tu nagle patrze a wszysc yzaczynająsie naparzać(a miałem dopiero 2 lub 3 rozdział)

Cytat: dekster17 link=topic=433.msg2249#msg2249 date=Jan 30 2008, 20:50\'
Ja szczerze mówiąc, to w MT w ogóle nie mogę grać, bo zawsze czegoś brakuje. Raz pliku asc orka elity, raz modelu jakiegoś przedmiotu, a często jest tak, że po prostu idę i mi wychodzi.

Ja też kiedyś ten bug miałem i już mówie jak go rozwiązać:
Otwieramy folder Gothic  i instalujemy:
gothic1_playerkit-1.08k

Następnie po instalacji wchodzimy do folderu system i odpalamy gre za pomocą GothicStarter.exe i teraz opis poszczególnych opcji do wybrania:

Gothic: Odpala orginalnego Gothica
Vorlage fur MOD-INI: odpala ini chyba nasze własne tzn. takie w którym możemy napisać własnego moda
Gothic:Mroczne Tajemnice: Odpala Mroczne Tajemnice

Malyxxl

Malyxxl

Użytkownicy
posty26
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: FANGTA link=topic=433.msg9522#msg9522 date=Mar 20 2008, 13:36\'
Grałem sobie normalnie i wykonywałem questy itd. i chce sobie iść do kruka żeby wziąść zadanie albo zdać raport z zadania jakoś tak i wchodze a tu nagle patrze a wszysc yzaczynająsie naparzać(a miałem dopiero 2 lub 3 rozdział)
Mam tak samo, kiedy idę po ostatnie zadanie z Obozu przy kopalni. Patch 1.03 miał to podobno poprawiać, ale jednak jest dalej tak samo. Mam nadzieję że w patchu 1.04 zostanie to zmienione.

FANGTA

FANGTA

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Cytat: Malyxxl link=topic=433.msg9655#msg9655 date=Mar 21 2008, 11:54\'
Mam tak samo, kiedy idę po ostatnie zadanie z Obozu przy kopalni. Patch 1.03 miał to podobno poprawiać, ale jednak jest dalej tak samo. Mam nadzieję że w patchu 1.04 zostanie to zmienione.

O tym że patch 1.03 miał to poprawiać to nie wiem ale mam go i i tak tak mam i też mam właśnie przy tym jak wykonuje ostatnie zadanie z obozu przy kopalni(mój kumpel jak zaczął wykonywać dopiero po przejściu starego obozu i w 5 rozdziale w którym to cie wywalają to normalnie było wtedy u niego i to prawdopodobnie bug związany z tym że jak sie pierwsze będzie wykonywać zadania od tych z obozu przy starej kopalni to wtedy to sie zaczyna dziać)

Kerth

Kerth

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
mam problem z bugiem, gdy Thangor prosi mnie o załatwienie sprawy z dostawami rudy, poszedłem do kopalni i gadam z drake, potem z wężem i nie pojawia się opcja "podobno przetapiasz rudę na lewo", tylko od razu "pozbyłem się już pełzaczy" a dopiero później ta 1. Informacja pojawia się w dzienniku i jak gadam z Alerto mam tylko opcje KONIEC i HANDEL. Jest na to jakiś sposób?
Z góry dzięki

Kolocz

Kolocz

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
siema

mam taki problem:

kiedy ken'udz kazal mi znalezc dowody na to ze magowie wody chca wykorzystac kopiec rudy do wlasnych celow i ide do obozu gadam z cronosem i przechosze tam gdzie sa magowie wody zabieram ksiege z biblioteki ktora opisuje rytual teleportacji i prywatne zapiski saturasa z pod mostku jak sie idzie do kopca rudy    a jak wracam do ken'udza z wszystkimi dowodami to nie moge mu nic powiedziec...  mozecie mi to wyjasnic bo chyba zrobilem wszystko...

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Bo o ile wiem to nie są chyba jeszcze wszystkie dowody. Zajżyj do solucji. Powinny być trzy itemy, a ty wymieniłeś 2

Kerth

Kerth

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Cytat: Kolocz link=topic=433.msg11153#msg11153 date=Apr 2 2008, 19:16\'
siema

mam taki problem:

kiedy ken#msgote author=Kolocz link=topic=433.msg11153#msg11153 date=Apr 2 2008, 19:16\']siema

mam taki problem:

kiedy kenudz kazal mi znalezc dowody na to ze magowie wody chca wykorzystac kopiec rudy do wlasnych celow i ide do obozu gadam z cronosem i przechosze tam gdzie sa magowie wody zabieram ksiege z biblioteki ktora opisuje rytual teleportacji i prywatne zapiski saturasa z pod mostku jak sie idzie do kopca rudy    a jak wracam do ken#msgote author=Kolocz link=topic=433.msg11153#msg11153 date=Apr 2 2008, 19:16\']siema

mam taki problem:

kiedy kenudza z wszystkimi dowodami to nie moge mu nic powiedziec...
 mozecie mi to wyjasnic bo chyba zrobilem wszystko...

Koło zatopionej wierzy xardasa jest jakisnia, w której znajdziesz księgę "formuła zaklęcia" to trzeci dowód

Ponawiam pytanie:
Thangor prosi mnie o załatwienie sprawy z dostawami rudy, poszedłem do kopalni i gadam z drake, potem z wężem i nie pojawia się opcja "podobno przetapiasz rudę na lewo", tylko od razu "pozbyłem się już pełzaczy" a dopiero później ta 1. Informacja pojawia się w dzienniku i jak gadam z Alerto mam tylko opcje KONIEC i HANDEL.

pozdro

Kerth

Kerth

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
kurde Trangor teraz nie chce ze mną gadać, a szukam kamienia ogniskującego z kanionu troli, znalazłem monka i skopałem go ale on też nie miał kamienia. Co jest grane?

0 użytkowników
Do góry