Witajcie. Bedzie to moj pierwszy post. Zarejestrowalem sie tu tylko po to by przelac moja frustracje. Doszedlem do momentu, w ktorym nie mam absolutnie zadnego wyjscia i mimo, ze uzywam wielu blokow do save'owania, to wszystkie obejmuja watek z pradawnymi, a ta lokacja stala sie niestety dla mnie grobowcem. Moze od poczatku.
Poczytalem troche wczesniej na roznych forach, dlatego tez zrobilem save'a zaraz przed wejsciem do pradawnych, bo jak zapewne wiecie sa tam rozne bugi, typu niemozliwa do wykonania droga innosa itp. Zauwazylem tez, ze niektorzy daja rade i im nic sie nie dzieje idac ta droga. Jako, ze jestem dobrym czlowiekiem
, oddalem falszywa krew kolesiowi (nie pamietam imienia) i dzieki temu Pradawni mnie lubia. Po pogadaniu z glownym z Pradawnych i zleceniu zadania z Magami Wody nagle maly bum
: z 90 procent walki bronia dwureczna zrobilo sie 0 i drzwi ktorymi powinienem wyjsc sa zamkniete. Mam przeciez teleporty, wiec probuje z nimi, ale one rowniez nie dzialaja. Mysle sobie: pewnie to sie dzieje dlatego, ze wybralem droge innosa. Na szczescie mam save'a zaraz przed pogaduszka z Eli'ne, wiec wybieram droga beliara (czytaj zabijam ognionosce). Pomine fakt, ze na tym "sejwie", rowniez bron ma poziom 0 i kamienie teleportacyjne nie dzialaja. Pewnie mam teraz otwarta brame czy cos - zludnie mysle. Nic z tych rzeczy. Jest dokladnie to samo: brama zamknieta, 0 broni dwurecznej i kamienie teleportacyjne nie dzialaja. Z nudow sprawdzilem czy da sie grac z bronia na poziomie 0% i okazalo sie, ze jestem nikim, bo pradawni siekaja mnie jak chca (jestem za wolny). Dodam jeszcze, ze od tego momentu na wszystkich save'ach mam 0% broni dwurecznej i nie dzialaja mi kamienie teleportacyjne. Postanowilem przeinstalowac wszystko, nawet zrobilem tak jak radzil ktos z tego tematu czyli zainstalowalem gothica w innym folderze i mody w innym. Niestety nadal to samo. Jest tylko mala roznica: wszystko mi dziala i jest w porzadku, ale wystarczy, ze pogadam z kims, to od razu moge pomarzyc o teleportowaniu sie i broni na poziomie 90%. Takze ok 40 godzin gry i 44 poziomy mojego Bezi'ego poszly w zapomnienie. Dziekuje serdecznie. NIGDY WIECEJ AMATORSKICH MODOW. Pozdro
PS. Nie mam super pretensji do Poziomkaz. Jednak na przyszlosc radze, aby w pliku readme zawarli info, ze gra moze zawierac bugi, ktore uniemozliwiaja dalsza gre. Wtedy moze bym sie zastanowil i zagral po prostu w zwyklego Gothica (po raz wtory).
PPS. Nie latalem w poszukiwaniu bugow i nie uzywalem kodow...