Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 275300 440

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 275300

Odpowiedzi 440

Bruce

Bruce

Użytkownicy
posty100
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jest jedna rzecz która mnie wkurza w MT. Mianowicie zmiana czcionki na tę z G2. Jest zbyt duża i jak w menu wyboru dialogów kwestie są długie to się po prostu nie mieszczą. Wydaje mi się, ale nie jestem tego pewien, że tak samo jest z niektórymi książkami.

Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown

serek

serek

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
niewiem czy to jest wkurzające - wygląda to całkiem całkiem :D

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Bruce link=topic=433.msg3194#msg3194 date=Feb 5 2008, 16:05\'
Jest jedna rzecz która mnie wkurza w MT. Mianowicie zmiana czcionki na tę z G2. Jest zbyt duża i jak w menu wyboru dialogów kwestie są długie to się po prostu nie mieszczą. Wydaje mi się, ale nie jestem tego pewien, że tak samo jest z niektórymi książkami.
nie jestem pewien ale zdaje mi się że jest to zależne nie od MT lecz od twojej wersji gothica :D  ale pewien być nie mogę...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
nie jestem pewien ale zdaje mi się że jest to zależne nie od MT lecz od twojej wersji gothica  ale pewien być nie mogę..

Bzdury opowiadasz.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Siekacz link=topic=433.msg3687#msg3687 date=Feb 7 2008, 21:10\'
Bzdury opowiadasz.
pisałem że nie jestem pewien :D
bo kiedyś mialem dwie wersje gothica, jedna z dużymi a jedna z małymi napisamy...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Mam taki bugon:

Jak zakładam zbroje Fellana a nie mam tyle siły, to odejmuje mi 100 hp ;]
Ja po 5 próbach założenia jej miałem 5hp tylko ;p

Panda

Panda

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja mam takie bugi:

Pierwszy: W obozie strażników kopalni w niektórych kopaczowych łóżkach . Gdy położę się w w jednym z tych wadliwych łóżek i wezmę np. śpij do następnego poranka wyskakuje mi napis "Nie masz składników" . Nie wiem czy tak jest tylko u mnie. Nie sprawdzałem u innych.
Drugi: Jak jesteśmy strażnikiem w starym obozie Thorus mówi nam , że nauczy nas walki dwuręcznym orężem a tak naprawdę nauczy nas tylko jednoręcznego...

edit:
Jeszcze mam taki jeden bug:
Jeżeli mam posługiwanie się bronią dwuręczną na poziomie arcymistrzowskim to Bezi walczy jakby miał tylko adepta albo w ogóle by nie miał wyuczonej tej umiejętności ...

Na razie żadnych innych nie znalazłem... Jak znajdę to napiszę :o

Mateusz

Mateusz

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Elo napisze tutaj a na mam problem gram sobie piknie w gothic mt i szukam dla eli"ne 4 kamienie potrzebne do tego zeby mógł sie wydostać wszytkie misje poprzednie wykonałem należycie biggrin.gif Znalazłem 3 kamienie i uwaga właśnie nie mogę znaleźć ostatniego kamienia proszę mi wytłumaczyć gdzie go mogę znaleźć wiem ze strzeze go jakaś najpoitężniejsza bestia w tamtym siewiecie

Fajeth

Fajeth

Użytkownicy
posty24
Propsy2
  • Użytkownicy
Może smok? Poszukaj sobie kamerą, naciśnij F6 i objedź całą lokację...

Mateusz

Mateusz

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
CO to za smok bo u mnie smoka zadnego nie ma  :blink:

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
Powinien być  kamienny krąg w tym świecie, idź do niego a wyskoczy ci smok.

WiToJcIe!!! xDD

Mateusz

Mateusz

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Byłem tam nic nie wyskakuje co robić ?? prosze szybko o odp

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Ten smok jest jakby na górce, a kamienie ja też naliczyłem 3 ale poszedłem to tej tej i wszystko było ok(tak jakbym miał 4kamienie) :D

Sebek

Sebek

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mam taki problem:
Kiedy porozmawiam z Radfordem o dostawie rudy dla magów wody (zadanie dla Przemytników) to kiedy idę w tej sprawie do Cronosa to nie mogę go o to zagadać, kiedy wracam do zleceniodawcy to tam też o nic nie mogę spytać. Co zrobiłem nie tak ?

Bruce

Bruce

Użytkownicy
posty100
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
A drogi kolego byłeś w kopalni? Tam latając od jednego do drugiego na końcu będziesz się musiał królowej pełzaczy. Potem się dowiesz kto stoi za przemytem i będziesz miał trzy możliwości: albo pójdziesz do Iana, Cronosa albo Thangora.

Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown

pupu

pupu

Użytkownicy
posty35
  • Użytkownicy
ja tam grałem w mt jak tylko weszło do downloadu i nie miałem jakimś cudem żadnego buga pozatym że w zwykłym g1 pojawiały mi sie questy  i postacie z mt i chwile po tym mi nie chodziło ani mt ani zwykłe g1 :)reinstal mi pomogl :P

DJH
  • Gość
W sumie to tak jak kolega u góry napisał nie miałem żadnych bugów-może jak sie gra z kodami
i specjalnie szuka się buguw to się je znajdzie ale jak ktoś cieszy się grą to nie zwraca uwagi na takie szczegóły.

Jedrzej

Jedrzej

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Witajcie. Bedzie to moj pierwszy post. Zarejestrowalem sie tu tylko po to by przelac moja frustracje. Doszedlem do momentu, w ktorym nie mam absolutnie zadnego wyjscia i mimo, ze uzywam wielu blokow do save'owania, to wszystkie obejmuja watek z pradawnymi, a ta lokacja stala sie niestety dla mnie grobowcem. Moze od poczatku.
Poczytalem troche wczesniej na roznych forach, dlatego tez zrobilem save'a zaraz przed wejsciem do pradawnych, bo jak zapewne wiecie sa tam rozne bugi, typu niemozliwa do wykonania droga innosa itp. Zauwazylem tez, ze niektorzy daja rade i im nic sie nie dzieje idac ta droga. Jako, ze jestem dobrym czlowiekiem :P , oddalem falszywa krew kolesiowi (nie pamietam imienia) i dzieki temu Pradawni mnie lubia. Po pogadaniu z glownym z Pradawnych i zleceniu zadania z Magami Wody nagle maly bum :) : z 90 procent walki bronia dwureczna zrobilo sie 0 i drzwi ktorymi powinienem wyjsc sa zamkniete. Mam przeciez teleporty, wiec probuje z nimi, ale one rowniez nie dzialaja. Mysle sobie: pewnie to sie dzieje dlatego, ze wybralem droge innosa. Na szczescie mam save'a zaraz przed pogaduszka z Eli'ne, wiec wybieram droga beliara (czytaj zabijam ognionosce). Pomine fakt, ze na tym "sejwie", rowniez bron ma poziom 0 i kamienie teleportacyjne nie dzialaja. Pewnie mam teraz otwarta brame czy cos - zludnie mysle. Nic z tych rzeczy. Jest dokladnie to samo: brama zamknieta, 0 broni dwurecznej i kamienie teleportacyjne nie dzialaja. Z nudow sprawdzilem czy da sie grac z bronia na poziomie 0% i okazalo sie, ze jestem nikim, bo pradawni siekaja mnie jak chca (jestem za wolny). Dodam jeszcze, ze od tego momentu na wszystkich save'ach mam 0% broni dwurecznej i nie dzialaja mi kamienie teleportacyjne. Postanowilem przeinstalowac wszystko, nawet zrobilem tak jak radzil ktos z tego tematu czyli zainstalowalem gothica w innym folderze i mody w innym. Niestety nadal to samo. Jest tylko mala roznica: wszystko mi dziala i jest w porzadku, ale wystarczy, ze pogadam z kims, to od razu moge pomarzyc o teleportowaniu sie i broni na poziomie 90%. Takze ok 40 godzin gry i 44 poziomy mojego Bezi'ego poszly w zapomnienie. Dziekuje serdecznie. NIGDY WIECEJ AMATORSKICH MODOW. Pozdro

PS. Nie mam super pretensji do Poziomkaz. Jednak na przyszlosc radze, aby w pliku readme zawarli info, ze gra moze zawierac bugi, ktore uniemozliwiaja dalsza gre. Wtedy moze bym sie zastanowil i zagral po prostu w zwyklego Gothica (po raz wtory).
PPS. Nie latalem w poszukiwaniu bugow i nie uzywalem kodow...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ekhem... teleporty nie działają, jeśli jesteś w innych światach, np. nie przeteleportujesz się ze świątyni śniącego do NO, albo w g2 z zamku do miasta.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
W sumie Jędrzej pomógł bo przynajmniej teraz wiem kiedy ten bug się pojawia.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

0 użytkowników
Do góry