Sklep Leoxa 16513 67

Ankieta

Co sadzisz o towarze?

Rewelka!
1 (4.5%)
Kupilbym
6 (27.3%)
Moze byc
6 (27.3%)
Lipa
2 (9.1%)
Chujnia dupa i kamieni kupa
7 (31.8%)

Głosów w sumie: 21

O temacie

Autor Leoxiq1993

Zaczęty 19.08.2016 roku

Wyświetleń 16513

Odpowiedzi 67

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Kelten polecam

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie ważne czego Kelten by nie zrobił, nie będzie to miało żadnego efektu jeśli to nie sami właściciele praw autorskich wykażą ze zostali poszkodowani przez to co pisze autor tematu...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A ci co maja sklepy na allegro to mogą sprzedawać bez zarejestrowania działalności gospodarczej?Ktos się orientuje?

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Sklep Leoxa
Wszystko trzeba zarejestrować chyba ,że sprzedasz raz kiedyś.

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty159
Propsy161
Profesjabrak
  • Użytkownicy

A.K.

Sklep Leoxa
#24 2016-08-20, 16:11(Ostatnia zmiana: 2016-08-20, 16:23)
Przypomina mi to sytuację z innego forum, gdzie jakiś koleś sprzedawał Nuka Colę na allegro, a jeden z moderatorów zgłosił to do Bethesdy. Dałbym linka, ale nie wiem, czy wolno.

A moja opinia:
@Leoxiq1993, jak chcesz machnąć kilka sztuk dla paru osób z forum i weźmiesz za to jakiś grosz, żeby Ci się koszty zwróciły, to myślę, że nie ma w tym nic złego. Ale jeśli chcesz na tym zarabiać, to Ci to szczerze odradzam. Po pierwsze, najpewniej nie masz praw do marki (no, chyba że masz, to przepraszam), po drugie - dochód będziesz musiał udokumentować, bo Ci skarbówka wejdzie na głowę. Na dodatek może się ZUS przyczepić o składki. A jeśli sprzedajesz przez sklep brata, to też nie polecam pakować się w niepewny towar. Sam powiedz, po co Wam problemy? Pomińmy już nawet fakt, że uczciwe to to nie jest, bo ktoś inny pewnie płaci/płaciłby gruby szmal za licencję.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty178
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz

Post połączony: 2016-08-20, 20:41
Nielegalne podkladki. Plosze plosze. Bedzie mandacik

Post połączony: 2016-08-20, 20:44
Przypomina mi to sytuację z innego forum, gdzie jakiś koleś sprzedawał Nuka Colę na allegro, a jeden z moderatorów zgłosił to do Bethesdy. Dałbym linka, ale nie wiem, czy wolno.

A moja opinia:
@Leoxiq1993, jak chcesz machnąć kilka sztuk dla paru osób z forum i weźmiesz za to jakiś grosz, żeby Ci się koszty zwróciły, to myślę, że nie ma w tym nic złego. Ale jeśli chcesz na tym zarabiać, to Ci to szczerze odradzam. Po pierwsze, najpewniej nie masz praw do marki (no, chyba że masz, to przepraszam), po drugie - dochód będziesz musiał udokumentować, bo Ci skarbówka wejdzie na głowę. Na dodatek może się ZUS przyczepić o składki. A jeśli sprzedajesz przez sklep brata, to też nie polecam pakować się w niepewny towar. Sam powiedz, po co Wam problemy? Pomińmy już nawet fakt, że uczciwe to to nie jest, bo ktoś inny pewnie płaci/płaciłby gruby szmal za licencję.

Sprawa wyglada tak, ze Fabiosek ma racje. Dopoki nie zarobie kilku tysiecy na allegro skarbowka ma to w dupie. W anglii na ebayu zarobilem z 2 lata temu kilka tysiecy funtow i jakos sie zakrecilem i w koncus sie z tego nei rozliczylem. Nic z tego nie bylo. W przyszlosci planuje wracac na ebaya i tym razem bede sie rozliczal, ale poprostu chce ci przedstawic jak to wyglada. W ogole nie powinno byc problemu, ale nei spodziewalem sie, ze taki Kelten sie znajdzie - rudy z blok ekipy.

Pozdrawiam mame i tate

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty159
Propsy161
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tym zgłaszaniem, to Kelten faktycznie przesadza, ale przyznam mu rację - rozkręcanie biznesu na czyjejś marce bez pytania nie jest fajne. A że nikt z tym nic nie robi, to już inna sprawa.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty178
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Z tym zgłaszaniem, to Kelten faktycznie przesadza, ale przyznam mu rację - rozkręcanie biznesu na czyjejś marce bez pytania nie jest fajne. A że nikt z tym nic nie robi, to już inna sprawa.
Kelten przesadza? Miesza sie w cudze sprawy, weszy i na 99% ma zamiar donosic. Takich to i "zli" nie lubia, a ni ci pobozni. Sam Pan Bog donosicieli nie lubi ;)  Nikt ich nie lubi i slusznie. Nikomu krzywdy nie robie.
Do tego jezeli wystawie na allegro (dla przykladu) auckje kup teraz o nazwie "podkladka pod myszke - wlasny wzor" to gdzie plagiat? Podkladke zrobilem dla siebie i mogl komus sie akurat ten wzor spodobac, ale w razie sprzedazy wystawil bym to wlasnie pod w/w nazwa.
Jezeli w ten sposob ktos chcialby, zebym wydrukowal mu nawet twarz Adolfa i podpisal "moj idol" to bym to zrobil. Nie ja odpowiadam za to co jest drukowane, bo jest to prywatne zamowienie mojej uslugi.
   To mysle tyle w kwestii jakichs praw autorskich, ale widze, ze wiekszosci normalnych to nie przeszkadza (sam mogl bym na to inaczej spojrzec, gdyby faktycznie mozna bylo legalnie nabyc akcesoria gothic).
   Zostaje kwestia skarbowki itd. Serio? Tym zaden z was sie nie musi martwic, bo jak wspomnial Fabios - nikt sie tym nie przejmuje, a jak faktycznie cos na grubsza skale idzie to sie to wtedy legalizuje. Problemy moga byc wlasnie tylko wtedy, gdy pojawi sie taki Rudy Kelten. Jak ty z takim nastawieniem przez zycie przeszedles? Duzo masz kolegow? W kazdym razie na miejscu twoich rodzicow czulbym wstyd.

Pozdrawiam mame i tate

Kelten

Kelten

posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Sklep Leoxa
Raczej dumę ,że jestem uczciwym człowiekiem.
Dla tych wszystkich ludzi którzy nie mają za grosz szacunku dla twórców; wskażcie mi w którym miejscu piszę ,że doniosę na niego? Każdy kto nie prowadził interesu nie wie jak bardzo wkurwiające są takie śmiecie ludzkie jak autor,kombinują na każdej płaszczyźnie i odbierają uczciwym ludziom chleb.

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Bo sprzedanie podkładki pod myszkę z napisem "Gothic" na pewno zaszkodzi takiej firmie jak PB. :facepalm:

Kelten

Kelten

posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Sklep Leoxa
Nie mówię teraz o PB tylko o akcji z ebaya do której się przyznał.
W stosunku do PB to po prostu brak szacunku, brak poszanowania dla czyjejś pracy.
Gdyby pb chciała robić takie gadżety to by je robiła , póki co chcą się skupić na swoich nowych tworach ,mają już dość tematu Gothic'a.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
póki co chcą się skupić na swoich nowych tworach ,mają już dość tematu Gothic'a.

I dlatego Leox wziął sprawy w swoje rece, co bardzo pochwalam.

Leox niedługo kupie u Ciebie kilka gadżetów związanych z Gothiciem. Po przeprowadzce przyda się na nowym biurku podkładka pod myszkę, więc to na pewno. Co jeszcze ciekawego masz/możesz mieć związanego z Gothiciem?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kelten

Kelten

posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Sklep Leoxa
Róbcie sobie co chcecie ja umywam ręce ...
Kradzież materiałów pochodzących z moddingu to zbrodnia , kradzież opatentowanych prawnie znaków towarowych już nie.
Nie do końca chwytam wasz system wartości.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty178
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Raczej dumę ,że jestem uczciwym człowiekiem.
Dla tych wszystkich ludzi którzy nie mają za grosz szacunku dla twórców; wskażcie mi w którym miejscu piszę ,że doniosę na niego? Każdy kto nie prowadził interesu nie wie jak bardzo wkurwiające są takie śmiecie ludzkie jak autor,kombinują na każdej płaszczyźnie i odbierają uczciwym ludziom chleb.
Zamknij sie juz plebsie, mamy najwyrazniej zbyt duza roznice pogladow, by rozmawiac o tym co jest smieciem ludzkim. Powiedziales juz swoje i nie ma cie w tym temacie.

Pozdrawiam mame i tate

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kradzież materiałów pochodzących z moddingu to zbrodnia , kradzież opatentowanych prawnie znaków towarowych już nie.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty178
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
póki co chcą się skupić na swoich nowych tworach ,mają już dość tematu Gothic'a.

I dlatego Leox wziął sprawy w swoje rece, co bardzo pochwalam.

Leox niedługo kupie u Ciebie kilka gadżetów związanych z Gothiciem. Po przeprowadzce przyda się na nowym biurku podkładka pod myszkę, więc to na pewno. Co jeszcze ciekawego masz/możesz mieć związanego z Gothiciem?

Na to pytanie bratowa zasypala mnie tym

PUZZLE:
serce - 25zł
A5 materiałowe - 15zł
A5, 20 elementów - 15zł
A5, 6 elementów - 15zł
A5, brokatowe 80 elementów - 18zł
A4, 35 elementów - 20zł
A4, 88 elementów - 25zł
A4, brokatowe 120 elementów - 28zł
A4, 8 elementów - 18zł
A4 materiałowe - 20zł
A3 materiałowe - 40zł
A3 z brokatem - 45zł
Ósemka - 27zł
Koło - 27zł ETUI:
 Iphone 4 - 30zł
Iphone 4 otwierane - 40zł
Iphone 5 - 30zł
Iphone 5 otwierane - 40zł
Black Berry Z10 - 25zł
Xperia Z1 - 30zł
Htc one X - 25zł
Galaxy S2 - 25zł
Galaxy S3 - 25zł
Galaxy S4 - 25zł
Galaxy Note - 30zł
Galaxy Note 3 - 35zł
PODUSZKI:
z ramką i guzikami - 30zł
serce -25zł wałek - 20zł
białe - 25zł
KUBKI - 20zł;
fotokubki 25zł
KUBKI DLA PAR- 35zł/2szt
ZAPALNICZKA - 25zł
BRELOCZEK DO KLUCZY - 15zł
SMYCZE DO KLUCZY - 12zł
BODY DZIECIĘCE - 30zł
ŚPIOCHY DZIECIĘCE - 30zł
ŚLINIACZKI DZIECIĘCE - 15zł
CZAPKI - 15zł
PODKŁADKA POD MYSZKĘ - 20zł

- wszystko to wykonujemy metodą termosublimacji. Jest to metoda trwała, nie spiera się, nie zmywa. Nadruk jest „wtapiany” w produkt przy użyciu temperatury 195st Celsjusza. Kubki są klasy A+ można myć w zmywarce. Tekstylia zaleca się prać w 40st. 

KOSZULKI są wykonywane folią flex, subliflex oraz flock. Ceny są ustalane indywidualne, raczej na oko w zależności od wielkości i od ilości pracy wkładanej w dłubanie foli (wszystkie elementy obrazu usuwa się ręcznie za pomocą dłubaka).
NAKLEJKI ŚCIENNE – ceny też wyznaczane indywidualnie. Proste projekty 100x50 od 30zł.

nie wszyztkie ceny sa aktualne
no i worki jeszcze robimy, torby i pewnie jeszczew pare rzeczy o ktorych zapomnialam

xD  Wiec sprawa wyglada tak, ze wiele rzeczy i jeszcze wiecej, zapewne co bys tam chcial. Ogolnie chce wlasnie dla siebie jeszcze porobic rzeczuf z gothica, zeby miec fotki i powrzucac na forum. Napewno robia bluzy jeszcze, bo chyba nei ma na liscie, ale serio jak bedziesz chcial na czyms czego nie ma na liscie to napewno sie jakos dogadamy ;p

Pozdrawiam mame i tate

Kelten

Kelten

posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Sklep Leoxa
Ja mam jeszcze bardzo wiele do powiedzenia pod warunkiem ,że dalej będziesz to ciągnął i niczego nie masz prawa mi zabronić chyba ,że jakiś admin osądzi inaczej.
Moich rodziców to ty zostaw w spokoju ,pomyśl lepiej o swoich i nie wpierdol się kiedyś w jakieś bagno z którego nie wyjdziesz (a masz ku temu predyspozycje).

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Sklep Leoxa
#37 2016-08-21, 17:23(Ostatnia zmiana: 2016-08-21, 17:34)
Mało to sklepów sprzedaje jakies piórniki ze spider manem np? Wątpię czy kupili prawa, daj już kurwa spokój Kelten, przypierdoliłeś się w zasadzie nie wiadomo po co   :facepalm:

Jak chcesz robić swoja vendete to idz z wszystkimi sklepami ktore sprzedaja przedmioty z wizerunkami, a nie jakims drobnym czlowiekiem ktory na razie dla znajomych robi podkladki  :facepalm:

Pewnie sam robiłeś jakieś przekręty drobne kiedyś za dzieciaka

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Pewnie podpierdalał kolegom z podstawówki kanapki z plecaków a potem oskarżał grubego, dzięki czemu szło mu na sucho :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
xDDDDD

= D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry