[Niby prowo] Kod zrodlowy Silnika graficznego Gothica zEngine (nie Zengine) 35331 72

O temacie

Autor Hydrosol

Zaczęty 13.01.2016 roku

Wyświetleń 35331

Odpowiedzi 72

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
On chyba nie tlumaczyl returninga, a globala. I wkurwil sie na to forum, bo na górnym go jechali za to, że returning jest lepszy od globala, o co sie wkurwil, a na dolnym go nikt nie lubil bo byl przemadrzaly :D

Wiec zalozyli wlasne forum, z 15 uzytkownikami z czego 8 to czlonkowie teamu a reszta to sympatycy, jakos tak xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Grubo, też czekam na Avallaha xd
Widziałem że prędzej czy później z tego tematu wyjdzie niezły kał :D

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Grubo, też czekam na Avallaha xd
Widziałem że prędzej czy później z tego tematu wyjdzie niezły kał :D

Nie zdziwię się jak to jest prowo...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
po jego wypowiedziach szło wywnioskować że dosyć mądry chłop
Buehehehehe, doobre   :trollface:

Hydrosol

Hydrosol

Użytkownicy
posty4
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hahahah ale z was prze chuje, to bylo odrazu prowo a wy idioci sprawdzacie podniecacie sie itp,ehhh no ale takie sa kozaczki "moderzy" przyszedlem tu tylko powkuriwac wojtasa bo mnie wkurwia hahaha, dobra nara zjebki

Post połączony: 2016-01-20, 20:12
oj nie moge posta pod postem ? uuuu jak mi przykro trzeba bedzie usunac konto zbanowac itp

Post połączony: 2016-01-20, 20:14
a jak polaczony to jeszcze cos dojebe, te WASE kurrr sledctwa zeby dowiesc czy co to pisze to prawda jakby to byla prawda to byscie sie o tym dowiedzieli 200 lat temu, ok powiem tak Avallanche to nie programista bo jakby byl to by umial takie forum napisac ale nie umie wiec sorry nie traktujcie go jak boga jakiegos

Post połączony: 2016-01-20, 20:15
fabiosek tez widze kozak

Post połączony: 2016-01-20, 20:16
ej moge na moda ? zrobcie mi mod do mozgu

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Chłopcze, nie wiem czy zauważyłeś, ale podejrzenie prowa masz już na pierwszej stronie tematu.
Avallanche to nie programista bo jakby byl to by umial takie forum napisac ale nie umie
Jest pewna różnica między brakiem umiejętności, a brakiem czasu. Łapiesz?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Tu akurat chodzi bardziej o brak sensu, w tym przypadku na pewno lepiej skorzystać z gotowego rozwiązania jeśli tylko jest dostępne.

Szybko się wypaliłeś hydrofor.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
A mi się wydaje, że Aztek albo Ogrodnik :F

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No więc, miałem rację. Swoją drogą fajnie że ktoś stara się przywrócić prowa, fajna zabawa i te emocje jak przy zbieraniu mleczy dla królików :)

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No więc, miałem rację. Swoją drogą fajnie że ktoś stara się przywrócić prowa, fajna zabawa i te emocje jak przy zbieraniu mleczy dla królików :)
Za to akurat duży props. Ostatnio ktoś mi podesłał:
http://themodders.org/index.php?topic=10990.0
To już sześć lat od Smoleńska, i sześć od naszego największego prowa

Od tego czasu poza varonem i paru małych akcji totalnie nic

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja czekam kiedy wypowie się w tej kwestii avallach - co jest prawdą a co nie, bo w kwestii silnika tylko jemu ufam.
V0ID przedstawił screeny przedstawiające autentyczny kod silnika.
Hydrosol to mierny 'troll', co zakładałem od początku:
Czesc jesli robiles ta strone to macie powazny blad w SQL, Nie uzywacie wogole commandsow tylko cale query wysylacie jako string, a to mi pozwala usunac dowolna tabele, skontaktuj sie prosze ze mna bo nie chce aby wam wykradli dane albo cos, pozdrawiam
Cześć. To gotowy silnik forum z instalowanymi na bierząco poprawkami bezpieczeństwa. (...)
BTW, chętnie zobaczę jakieś rzekome klasy pochodzące z silnika zEngin. Na razie twierdzenie że je posiadasz także wydaje mi się wysoce nieprawdopodobne.

powiem tak Avallanche to nie programista bo jakby byl to by umial takie forum napisac ale nie umie wiec sorry nie traktujcie go jak boga jakiegos
Co do twierdzeń że nie jestem programistą - od dwóch lat pracuję jako programista C++ w firmie Nokia, jestem absolwentem informatyki na Politechnice Wrocławskiej. Mam po kilka lat doświadczenia z C#, Javą, kilkoma językami skryptowymi i technologiami webowymi, ogarniam reverse engineering. Jakiś czas temu pokazywałem na forum swoją pracę dyplomową związaną z proceduralnym generowaniem grafiki na potrzeby zastosowań w diagnostyce medycznej. Każdą z tych rzeczy da się dość łatwo zweryfikować. W przeciwieństwie do czegokolwiek co ty pisałeś.

@Splash - obawiam się że przede wszystkim żadna z firm tworzących oprogramowanie dla for internetowych (zwłaszcza w PHP) nie zaproponowałaby mi zadowalającej oferty. To czym się zajmuję zawodowo dużo bardziej przypomina pisanie takiego Zengina (korzystamy z tego samego języka programowania) niż np klecenie np skina na forum (w czym przez jakiś czas hobbystycznie dłubałem). To zupełnie inny poziom programowania.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jeśli by PB udostępniła kod zengina 100% to jakiej grafiki byśmy się spodziewali, jakby ktoś ulepszył?

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Napewno takiej którą uciągnie mój laptopik, czyli nie jakiejś zajebiście, zajebistej xd

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

tylko skriptem sie nieda ... trzeba tez mds, dlaczego sie to pytanie pojavia juz nastempny rez ? - bo niespravdzilesz czi ktosz nepital  :facepalm:

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: please kill me.  :F

V0ID

V0ID

Użytkownicy
Analdestroyer
posty12
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Analdestroyer
Kod Alphy zaginął dawno temu. Kod zEngine został napisany w standardzie C++ używanym w środowisku Visual C++ 6.0 (wybaczcie, ale nie pamiętam nazwy tego standardu). Sam jestem w posiadaniu całego kodu, ale nie mam zezwolenia na udostępnianie całości ani jakiejkolwiek wyprodukowanej przeze mnie binarki bazującej na tym kodzie. Co do silnika ZenGin, nie został on ani starannie napisany, ani nie ma w nim nic ciekawego o czym już nie wiemy z wypowiedzi programistów albo analiz wykonanych przez modderów. Jakaś tam weryfikacja. Mam nadzieję że nikt nie zrobi w okół tego szumu, jeśli natomiast ktoś ma pytania to zapraszam na PW ;)

Dobra, widze kolego ze chcesz sie wybic na moim temacie, ale nie wiesz o czym ja tu pisze, szukasz taniej sensacji jak WoWoz, nie wiem kim jestes ale napewno nie masz kodu zengine ani alphy ani bety, PROSZE GO ZBANOWAC !

PS. WLasnie zauwazylem te screeny ktore podales, czy ty SOBIE JAJA ROBISZ ? Prosiles mnie na pw o kilka screenow kodu, to ci wyslalem ale dlaczego odrazu piszesz ze to twoja "weryfikacja" ? To nie sa twoje screeny, prosze o wyjasnienie
Weź sobie nie rób jaj, nawet poprawnie pisać nie umiesz ;)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

tylko skriptem sie nieda ... trzeba tez mds, dlaczego sie to pytanie pojavia juz nastempny rez ? - bo niespravdzilesz czi ktosz nepital  :facepalm:

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: please kill me.  :F
^^

Hydrosol

Hydrosol

Użytkownicy
posty4
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, poprostu chcialem przywrocic zycie na tym forum, bo WoWoZ mi kazal (zbanujcie go), a pozatym Avallanche TO ze pracujesz w korpo Nokii i ze jestes zwyklym klepaczem kodu za 10k to nic nie znaczy, przerabialem juz ten temat 100 razy, wole mniej zarobic (robie raz w miesiacu projekt za 8-12 k - tydzien pisania po 12 h) niz napierdalac z tymi szczurami co chca nic nie robic a miec kase, takich programistow jak my czyli low level juz nie ma, serio, jesli sposrod 10 k programistow nie mogli wybrac jednego co by napisal w Assemblerze program do przekazywania MMS z tel do tel przez odbiornik, no to kurrr, napisalem to w 3h i zarobilem prawie 20k bo kurwa nikt nic nie umie a kazdy pisze w CV idealna znajomosc C# c++ itp itd Obiektowosc wszystko zna, ale prawda jest taka ze dobrzy programisci juz maja swoje projekty albo siedza za granica, wiec nie gadaj mi ze korpo w Nokii to powod do szanowania ciebie, bo ciebie nikt tutaj nie chce, jesli tutaj ci sie nie podoba to nikt cie nie trzyma. I tak pewnie jestes gruby i pijesz soczki jak kazdy we wroclawku, Pozdrawiam 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry