Poglądy polityczne 60710 229

O temacie

Autor

Zaczęty 8.07.2008 roku

Wyświetleń 60710

Odpowiedzi 229

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Zajmijcie się lepiej rozwojem oczu u kałamarnicy zamiast pierniczyć o niczym.
Ew. Syntezą amoniaku metodą Habera-Boscha.

IMO Platforma jest w tej chwili jedyną sensowną opcją polityczną mającą jakiekolwiek szanse znalezienia się w sejmie, nie mówiąc już o wygraniu wyborów. Wspominana przez was UPR to partia marginalna i głosząca poglądy raczej radykalnie prawicowe, co nie za bardzo mi odpowiada. Oprócz tego są jeszcze takie twory jak Demokraci, Polska Plus itd, również mające znikome szanse na wejście do sejmu. Co do mediów - czytam żydowską gazetę wyborczą. Wybaczcie, ale nie zauważam jakoś tego żydomasońskiego lobby i spisku w jej artykułach, być może przyćmił mi oczy Tusk, proniemiecka marionetka sterowana przez nikogo innego jak przez żydów. Czas dać sobie spokój z pierdoleniem i spojrzeć na świat realnie - jedyne partie mająca szansę na wygranie czegokolwiek w obecnych czasach to PO i PiS. Oddawanie głosów na pomniejsze ugrupowania to nieświadome popieranie tych właśnie partii - wybory do sejmu są proporcjonalne. Tyle ode mnie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wybaczcie, ale nie zauważam jakoś tego żydomasońskiego lobby i spisku w jej artykułach

spisku nie ma ale pierdolenie, nagonka i manipulacja jak najbardziej. skoro ci to odpowiada, pod przykrywką dziennikarstwa społecznego to spoko. ja pierdole to zakłamane gówno zawinięte w ładne sreberko

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

Poglądy polityczne
#102 2010-04-18, 13:50(Ostatnia zmiana: 2010-04-18, 13:50)
Czas dać sobie spokój z pierdoleniem i spojrzeć na świat realnie - jedyne partie mająca szansę na wygranie czegokolwiek w obecnych czasach to PO i PiS
o tym k**wa mówię - nie widzisz alternatywy, bo dałeś się zmanipulować. Zastanów się, co by było, gdyby wszyscy w końcu zaczęli mieć wyjebane na największych i zaczęli głosować na najmniejsze partie. Nagle okazałoby się, że każda ma szansę wejść do sejmu. Tylko, że przez takie podejście, nawet nie ma co marzyć.

I nie pisałem, że wszystkie media są za platfusami, tylko, że piszą o NAJWIĘKSZYCH partiach, przez co o tych mniejszych ludzie nawet nie wiedzą. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Pozdrawiam

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Poglądy polityczne
#103 2010-04-18, 14:17(Ostatnia zmiana: 2010-04-18, 14:18)
o tym k**wa mówię - nie widzisz alternatywy, bo dałeś się zmanipulować. Zastanów się, co by było, gdyby wszyscy w końcu zaczęli mieć wyjebane na największych i zaczęli głosować na najmniejsze partie
Zastanów się, co by było, gdyby Polska była mocarstwem wielkości USA. To tak samo prawdopodobne. Nie dałem się zmanipulować. IMO PO jest najlepsza dla mnie opcja polityczna. A twoje zdanie na temat tego, czy jestem czy nie jestem zmanipulowany gowno mnie obchodzi.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Zastanów się, co by było, gdyby Polska była mocarstwem wielkości USA. To tak samo prawdopodobne. Nie dałem się zmanipulować. IMO PO jest najlepsza dla mnie opcja polityczna. A twoje zdanie na temat tego, czy jestem czy nie jestem zmanipulowany gowno mnie obchodzi.
Jakiś czas temu jakaś partia proponowała nowe działania przeciwko piractwu w internecie. Czy to nie była czasem Platforma?  :D

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

Poglądy polityczne
#105 2010-04-18, 14:46(Ostatnia zmiana: 2010-04-18, 14:50)
Nie dałem się zmanipulować.
Tego nie możesz sam stwierdzić, żaden manipulowany człowiek nie jest tego świadom, inaczej sprzeciwiłby się temu :> Pomijając świadomych obywateli Korei Północnej, zapytaj kogoś, czy chciałby żyć w Ameryce. Jak myślisz, co Ci odpowiedzą? A jak powiesz, że dają sobą sterować, to Cię za jaja powieszą, że jakieś herezje opowiadasz.

A twoje zdanie na temat tego, czy jestem czy nie jestem zmanipulowany gowno mnie obchodzi.
Pochwalam, że masz swoje zdanie, ale jednak przeczytaj, co Ci napisałem i przemyśl, czy nie warto jednak spojrzeć na swoje racje z innej strony?

edit:
http://biznes.onet.pl/zloza-lupkowe-w-prez...4,1,prasa-detal
czy to nie sprawka twojego kochanego PO? :>

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jakiś czas temu jakaś partia proponowała nowe działania przeciwko piractwu w internecie. Czy to nie była czasem Platforma?  :D
Weź bo bym się prawie udławił śliwką z kompotu :P

Cytat: Triple link=topic=2569.msg92592#msg92589 date=Apr 18 2010, 02:46 PM\'
zapytaj kogoś, czy chciałby żyć w Ameryce. Jak myślisz, co Ci odpowiedzą? A jak powiesz, że dają sobą sterować, to Cię za jaja powieszą, że jakieś herezje opowiadasz.
Ja bym chciał.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jakiś czas temu jakaś partia proponowała nowe działania przeciwko piractwu w internecie. Czy to nie była czasem Platforma? old_lol.gif

:D

Czas dać sobie spokój z pierdoleniem i spojrzeć na świat realnie - jedyne partie mająca szansę na wygranie czegokolwiek w obecnych czasach to PO i PiS

Równie głupi tok rozumowania, który prezentuje niejaki Adam Ostrowski, który korzystając ze swojej popularności wieszczy ze sceny gimbusom swój genialny plan, który zakłada że jak nie pójdziemy głosować to wszystko zmieni się na lepsze :P .
Zapytam Cię więc; czy gdybyś miał do wyboru dwie realne opcje polityczne, partię fasztystów i partię komunistów to byś zagłosował na komuchów bo to niby "mniejsze zło"? W sumie nie musisz nawet odpowiadać, wszystko pokazały ostatnie wybory do sejmu gdzie też głosowano na mniejsze zło i wyszło z tego jeszcze większe gówno, bo "opozycja" stała się głosem realnym i wszyscy zaczęli jebać się na wzajem, od tak dla zasady, na przekór, aby się oczernić. super.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Cytat: ja\'
Pomijając świadomych obywateli Korei Północnej, zapytaj kogoś, czy chciałby żyć w Ameryce.
niefortunnie to napisałem, miałem na myśli:
Pomijając świadomych obywateli Korei Północnej, zapytaj kogoś z ich kraju, czy chciałby żyć w Ameryce.

miałem na celu podkreślić poziom indoktrynacji Koreańczyków.
Cytat: Kyroman\'
Ja bym chciał.
to właśnie wynikło z niezrozumiałego sformułowania mojego zdania :facepalm:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Odkop, ale nie znalazłem bardziej pasującego tematu, a nowego chyba nie warto zakładać.
Przeglądając artykuły na Wikipedii, natrafiłem na to: http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods . W skrócie:
Operacja Northwoods lub Northwoods – był to kryptonim tajnej operacji pod fałszywą flagą, zaproponowany przez rząd Stanów Zjednoczonych w 1962 roku. Zakładał przeprowadzenie przez CIA lub inne agencje rządowe ataków terrorystycznych w miastach USA; ataki te miały zwiększyć publiczne poparcie dla planowanej wojny przeciwko Fidelowi Castro na Kubie.
Co myślicie o tego typu działaniach w kontekście wszechobecnego straszenia terroryzmem i tłumaczenia nim nadużyć, naciągania kompetencji i agresji władzy? Jestem ciekaw m.in. zdania Żelazka - problem nie dotyczy chyba żadnej wspólnoty tak bardzo jak USA.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Operacja nigdy nie została oficjalnie zatwierdzona ani wykonana.
EOT.
Co myślicie o tego typu działaniach w kontekście wszechobecnego straszenia terroryzmem i tłumaczenia nim nadużyć, naciągania kompetencji i agresji władzy?
Co myślę na temat oszukiwania i niszczenia? No weź...

Jak chcesz krytykować wczesne CIA, to lepiej się czepiać faktycznych operacji, jak http://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d%27%C3%A9tat

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Poglądy polityczne
#111 2012-02-12, 13:36(Ostatnia zmiana: 2012-02-12, 13:41)
Ostatecznie wycofano się z niej, jednak można by powiedzieć że bardzo późno:
Operacja Northwoods została opracowana przez Kolegium Połączonych Szefów Sztabów, podpisana przez przewodniczącego Lymana Lemnitzera i wysłana do sekretarza obrony. (...)
Prezydent John F. Kennedy osobiście odrzucił wniosek, proponujący rozpoczęcie Operacji Northwoods. Jak wynika z dokumentu Pentagonu z dnia 16 marca 1962 roku, opisujący spotkanie gen. Lemnitzera z prezydentem, generał ogólnie poinformował, że wojsko ma plany interwencji USA na Kubie. Ponadto przygotowano plany stworzenia pretekstów możliwych do wykorzystania, dzięki którym można by było dokonać odwetu. (...)
Pomimo tego wniosek o rozpoczęcie Operacji został wysłany do zatwierdzenia przez sekretarza obrony, Roberta McNamarę, ale nie został zrealizowany.
Niepokojące jest to, że wówczas dopiero Kennedy się sprzeciwił. Od tego czasu władza się zmieniła, czy na pewno na obdarzoną równie szczerymi intencjami? Nie chodziło mi o wasze ogólne zdanie na temat "oszukiwania i niszczenia", tylko konkretnie w kontekście tego jak władza wykorzystuje temat terroryzmu do naciągania swoich kompetencji, a dokładnie o to, czy uważacie że służby specjalne mogłyby obecnie toczyć taką podwójną grę: publicznie walczyć z terroryzmem, a w rzeczywistości go w wybranych celach wykorzystywać, wspierać lub nawet inicjować.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Coś takiego jak terroryzm, zdaniem m.in. politologów, nie istnieje. A jeśli ktoś z kimś spiskuje, to dlatego że ma w tym interes. Teraz sam sobie odpowiedz.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Przecież USA wszystko może, i raczej nikt się Stanom nie sprzeciwi, nawet ONZ. Smutna prawda.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Coś takiego jak terroryzm, zdaniem m.in. politologów [których?][potrzebne źródło], nie istnieje. A jeśli ktoś z kimś spiskuje, to dlatego że ma w tym interes. Teraz sam sobie odpowiedz.
Terroryzm to bardzo niejednoznaczne pojęcie. Mówienie, że nie istnieje wydaje mi się jednak bardzo dziwne.

Wydaje mi się, że domyślnie oznacza coś w stylu "szerzenie terroru i przemocy mając na celu wpływ na sytuację polityczną". Oczywiście, że istnieją grupy, które tak postępują.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Poglądy polityczne
#115 2012-02-12, 20:14(Ostatnia zmiana: 2012-02-12, 20:41)
Odkop, ale nie znalazłem bardziej pasującego tematu, a nowego chyba nie warto zakładać.
Przeglądając artykuły na Wikipedii, natrafiłem na to: http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods . W skrócie:
Operacja Northwoods lub Northwoods – był to kryptonim tajnej operacji pod fałszywą flagą, zaproponowany przez rząd Stanów Zjednoczonych w 1962 roku. Zakładał przeprowadzenie przez CIA lub inne agencje rządowe ataków terrorystycznych w miastach USA; ataki te miały zwiększyć publiczne poparcie dla planowanej wojny przeciwko Fidelowi Castro na Kubie.
Co myślicie o tego typu działaniach w kontekście wszechobecnego straszenia terroryzmem i tłumaczenia nim nadużyć, naciągania kompetencji i agresji władzy? Jestem ciekaw m.in. zdania Żelazka - problem nie dotyczy chyba żadnej wspólnoty tak bardzo jak USA.

Słyszałem o tej operacji. Terroryzm istnieje na poziomie loklanym, a nie zorganizowanym globalnym i mający na celu zasiać terror wobec niewiernych islamu. Grupki fanatyków zbiorą się i coś zmontują jak wybuchy w metrze w Londynie. Talibowie to drugi przykład terroryzmu lokalnego. Dowódcy państwa okupujących Afganistan i Irak (z Iraku już się wynieśli) są ułomni i dają nazywają partyzantów jako terroryści. To normalne, że jeśli zaatakujesz państwo i zaczniesz je okupować do własnych celów politycznych to ludzie będą się buntować przeciwko tobie. Nikt nie lubi być czyimś podnóżkiem. Pomijając jeszcze fakt, że talibowie jako ugrupowanie straciło władzę w kraju.

Zamach z 11 września są strasznie nie jasne, i nikt nie dojdzie do absolutnej prawdy tak jak w przypadku odnalezienia pozostałości po Hitlerze i dokładnego opisu jego śmierci. Mi jedynie co śmierdzi w tym 11 września było to, że nie było żadnego dochodzenia w tej sprawie. Media i politycy trąbili od razu po zamachach, że to terroryści od razu jakby mieli jakąś magiczną kulę co mówi im prawdę. Śmierdzi także, wciągu ostatnich 10 lat nie było żadnego zamachu terrorystycznego. Myślicie, że FBI, i inne służby bezpieczeństwa w USA są takie dobrze zgrane i wyszkolone, że zapobiegły wszystkim zamachom w ciągu tych ostatnich dziesięciu lat? To powiedźcie mi dlaczego przynajmniej raz na tydzień słyszę radiowóz NYPD pędzący na sygnałach do dunkin donuts. NYPD to tacy same lamus jak Polscy policjanci, tyle że może trochę bardziej agresywniejsi, ale wciąż lamusy. To jest jedna wielka farsa. Terroryzm na skali globalnej nie istnieje, to bajka wciskana ludziom przez media i polityków do własnych korzyści - media zyskują na tym sensację, a politycy pretekst do inwigilacji szarego bohatera.  

Coś takiego jak terroryzm, zdaniem m.in. politologów [których?][potrzebne źródło], nie istnieje. A jeśli ktoś z kimś spiskuje, to dlatego że ma w tym interes. Teraz sam sobie odpowiedz.
Terroryzm to bardzo niejednoznaczne pojęcie. Mówienie, że nie istnieje wydaje mi się jednak bardzo dziwne.

Wydaje mi się, że domyślnie oznacza coś w stylu "szerzenie terroru i przemocy mając na celu wpływ na sytuację polityczną". Oczywiście, że istnieją grupy, które tak postępują.

Zysk masz rację, że istnieją takie grup, które dla celów politycznych np. chcą odzyskać niezależne państwo np. Palestynę. Jednak haczyk tkwi w tym, żeby dać rządom większą władzę nad obywatelami i ingeracje państwa w życie osobiste obywatela.
Postęp technologiczny ostatnich dwudziestu lat daje niewyobrażalne metody śledzenia i kolekcjonowania informacji o obywatelach. Taki Ludwik XIV dałby sobie odciąć dwie kończyny i swoją męskość jakby miał takie możliwości kontrolowania swojego społeczeństwa. Nie patrzcie na scentralizowane media, oni zryją wam zdrowy obraz tego co się naprawdę dzieje, będą was uczyć jak żyć jako dobry obywatel, który przeleje pieniądze, krew i życie za prawność rządu i status quo. Scentralizowane media to konformizm w czystej jego wymowie. Czemu media nie mówią o takich sprawach jak międzynarodowy przemysł inwigilacyjny, który jest większym zagrożeniem dla ciebie niż terrorysta czy ACTA? http://wikileaks.org/the-spyfiles.html
Zachęca do zaciągnięcia z wikileaks dokumentów o międzynarodowym przemyśle inwigilacji przynajmniej popatrzcie sobie na mapkę ale to droga na duże skróty :D . Dlaczego media nie mówią, że rządy krajów rozwiniętych płacą miliardy z kasy podatników, na to by pozwolić sobie na śledzenie i inwigilację własnych obywateli?

Z innej półki odpowiadając bezpośrednio na pytanie Avallacha. Kongres USA i inne podmioty władzy wykonawczej w celu zapewnienia większego #msg1019528bezpieczeństwa#msg1019528 osobą przybywającym na terenie USA przeprowadził ustawy i zmiany w przepisach:
-Real ID Act; w tym czarna list która zakazuje osobą znajdującym się tam nad korzystaniem z komunikacji między stanowej takiej jak loty i pociągi
-FDA (Food and Drug Administration) zatwierdza RFID (czipy wczepiane pod skórę w celu identyfikacji i śledzenia) jako dopuszczalne do użycia
https://www.youtube.com/watch?v=lUpZhhbKUBo
#t=4565s Ten film ma wiele niezgodności i wątpliwości, ale także wypluwa wiele ważnych informacji. Oglądnijcie do momentu kiedy kończy się wywiad z panią Katherine Albrecht. RFID to dobry początek dla cyfrowego totalitaryzmu
-Pariot Act; Wojsko, który schwyta kogokolwiek może go przetrzymywać na ile chce bez żadnego procesu tj. obozy FEMA i obozów koncentracyjny na zatoce Guantanamo, oraz wiele innych uciśnień i inwigilacji jak pluskwy itp.
-S1867 National Defense Authorization Act; prowizja, która poza budżetem dla Armii USA pozwala prezydentowi Stanów Zjednoczonych na użycie wojska w celu aresztowanie kogokolwiek na terenie USA bez uzasadnienia i przetrzymywania go na nieograniczony czas w zamknięciu. Właściwie ta ustawa anuluję piątą poprawkę do konstytucji Stanów Zjednoczonych, która chroni osoby przed nadurzyciem władzy przez służby mundurowe. Inaczej mówiąc stan wojenny został wypowiedziany w USA.  

Jednak prawdziwe pytanie stoi. Czy postęp w technologi elektronicznej i jej minimalizacja stoi za tym że ułatwia rządom i potężnym korporacją na zwiększaniem kontroli nad obywatelami, bo po prostu jest to zrobić łatwo niż wcześniej? Czy po prostu stoi w tym jakaś konspiracja aka New World Order? Machlojki i zyski? Ja nie popieram żadnych z pozycji. Po prostu jako rozsądna osoba powinien(a)(e)ś kwestionować wszystko i nie dać się manipulować mediom i społecznemu konformizmowi.

Świeczki palą się też mocno o pozycję w systemie ekonomicznym w którym żyje większość społeczeństwa neo-feudalizmie i w kręgu systemu elity kapitalistycznej. To też ma dużo do powiedzenia w kwestii zaciskania kontroli na obywatelem przez rządy i grube korporacyjne ryby. Więcej kontroli większe zyski, większa korupcja. Nie muszę mówić, że większość polityków zaprzedała by swoje dusze za złotówkę czy dollara. Ale piszę tego posta już jakieś dobre parę minut. Może rzucę błotem później. :D  

Sokrates/Socrates:
Cytat:
Nie warto żyć życiem przez nas niepoznanym.

Unexamined life is not worth living.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
RFID
Kody kreskowe to też zło?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Poglądy polityczne
#117 2012-02-12, 22:45(Ostatnia zmiana: 2012-02-13, 04:36)
To jest fundamentalny błąd z ludzkim pojęciem o technologi. To że znaczy że jest proste i wygodne nie znaczy że jest dobre i zdrowe, że tak to powiem na chłopski rozum.

Osobiście nie uważam kody kreskowe za zło. Jednak jeśli będą wczepiać RFID do dowodów osobistych i gotówki to będzie koniec wolności. A totalnym totalitaryzmem było by abolicja gotówki. Myślisz że rząd by się cofną przed takim czymś? To ułatwi im pracę i zaoszczędzi dużo pieniędzy kosztem twojej wolności. Przez to będą mogli lepiej ścigać przestępów itp. np. system ganagów/mafii runie, bo nie będą mogli przeprowadzić tranzakcji, albo będą musieli znaleźć inne obejście wokół systemu. Jeśli coś takiego wejdzie w życie będą mogli namierzyć twoje współrzędne geograficzne kiedykolwiek nosisz przy sobie dowód. Namierzą twoje koordynatory nawet jak będziesz siedział na klopie gdzieś w zasranej publicznej łazience. ;d

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A jaki wy będziecie mieli wynik w teście politycznym??

Wolność gospodarcza: 33
więcej od 58.4% uczestników testu

Tradycjonalizm:19
więcej od 60.4% uczestników testu

Wolności obywatelskie:49
więcej od 86.5% uczestników testu

Liberalizm to ideologia, odwołująca się do indywidualizmu. Głosi ona wolność jako wartość najwyższą, stawia prawa jednostki powyżej praw wspólnoty. Poglądy liberalne są często uważane za najbardziej tolerancyjne wobec poglądów i czynów innych ludzi. Współcześni europejscy liberałowie opowiadają się przede wszystkim za rozszerzeniem swobód obywatelskich oraz zmniejszeniem (lecz nie likwidacją) ingerencji państwa w rynek.
Partie posiadające frakcje liberalne:Unia Polityki Realnej*, Partia Demokratyczna, Platforma Obywatelska

*Kongres Nowej Prawicy

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Fajne to :lol2:
Wolność gospodarcza: 72
więcej od 87.6% uczestników testu

Tradycjonalizm:11
więcej od 50.4% uczestników testu

Wolności obywatelskie:24
więcej od 55.6% uczestników testu

Najbliższa Ci ideologia to: Pinochetyzm (kapitalizm dyktatorski)
Ciężko znaleźć krótkie określenie na ustrój, wprowadzony w Chile w latach 1973-1990 przez Augusto Pinocheta Ugarte. Zakłada on władzę dyktatorską (junta wojskowa), uwolnienie rynku (poszanowanie własności prywatnej, prywatyzację przedsiębiorstw państwowych, niskie podatki) oraz poszanowanie tradycji i dobre stosunki z Kościołem.
Cytat:Recepta generała Pinocheta jednocześnie szanuje naukę ekonomii, jak i naukę społeczną Kościoła, czyli chrześcijańskie wymagania moralne odnośnie życia gospodarczego i społecznego i tym różni się od innych ?cudów? gospodarczych współczesnych... - x. Michał Poradowski

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry