Leinnan skin- SMF 2.0 89304 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.11.2015 roku

Wyświetleń 89304

Odpowiedzi 361

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
No ja też jestem kompletnie za tym, ale Avallach to zrobił zaraz po przenosinach z IPB  bo niektórzy mieli takie przyzwyczajenia z starego forum.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty186
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Dałoby radę sprawić by wątki na podforach były nieco mniejsze (gdy idzie o wysokość) tak, żeby więcej się ich na stronie mieściło? Na starym stylu na 5 cm ekranu mamy 4 wątki, na nowym 2 i wszystko wydaje się za duże, jakby ktoś miał kompleksy i musiał sobie eee powiększać :D
W gruncie rzeczy czytelność i 'napakowanie informacjami' jest chyba w forach o takiej tematyce najważniejsze :)

Poza tym na podglądzie samego wątku pod avatarem użytkownika znikły takie info jak "Profesja"(np Skrypter w przypadku Leina) oraz link do PW

Na sam koniec - w podpisach na nowej wersji nie działa spoiler. Przykładowo na starym skinie u Adanosa jest widoczny a na nowym ma jedynie sam baner i (ucięte w połowie, widać tylko górną część) "Media to opium dla ludu"

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

Leinnan skin- SMF 2.0
#262 2016-03-12, 15:24(Ostatnia zmiana: 2016-03-12, 15:32)
Dałoby radę sprawić by wątki na podforach były nieco mniejsze (gdy idzie o wysokość) tak, żeby więcej się ich na stronie mieściło? Na starym stylu na 5 cm ekranu mamy 4 wątki, na nowym 2 i wszystko wydaje się za duże, jakby ktoś miał kompleksy i musiał sobie eee powiększać :D
Właśnie na małych ekranach dotykowych większe przyciski ułatwiają obsługę forum. A na większych dają lepszą czytelność.

Poza tym na podglądzie samego wątku pod avatarem użytkownika znikły takie info jak "Profesja"(np Skrypter w przypadku Leina) oraz link do PW
To wszystko jest, wystarczy wskazać na nick nad avatarem. Specjalnie domyślnie jest widoczne mniej informacji, forum jest bardziej przejrzyste.

Na sam koniec - w podpisach na nowej wersji nie działa spoiler. Przykładowo na starym skinie u Adanosa jest widoczny a na nowym ma jedynie sam baner i (ucięte w połowie, widać tylko górną część) "Media to opium dla ludu"
Celowo.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Burdel

Burdel

Użytkownicy
posty2
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Dałoby radę, żeby wyświetlały się propsy, albo chociaż ich liczba gościom? Teraz różnica polega na tym, że spropsowane posty mają z boku pomarańczowy pasek, ale nie bardzo może być wiadomo o co chodzi

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ten link do sekciarskiego bagna tak ma być?

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Ten podgląd projektów na górze wygląda póki co niezbyt zachęcająco.
W ogóle, dałoby się dać opcje zalogowania "na czas nieokreślony" na głównej pod szybkim logowaniem, a nie dopiero w osobnej formie logowania? Po prostu zwykły checkbox.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Leinnan skin- SMF 2.0
#266 2016-03-13, 23:18(Ostatnia zmiana: 2016-03-13, 23:40)
Czy to tak ma być że będąc nie zalogowanym nie widzi się ile post dostał propsów? (Nie, nie przeszkadza mi to, z ciekawości tylko pytam :F)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Leinnan skin- SMF 2.0
#267 2016-03-14, 08:50(Ostatnia zmiana: 2016-03-14, 10:08)
Sb nie działa na telefonie

edit: nie wiem co się działo, ale już jest OK

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mogę się tylko domyślać, że wszedłeś na themodders przez adres:
http://www.themodders.org/
zamiast:
http://themodders.org/

Niestety robi to różnicę :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
na telefonie mam cały czas uruchomiony http://themodders.org/ ciężko to zmienić bez świadomego wpisywania www

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
To jest ten dobry adres.
Ogólnie to jest drobny błąd w konfiguracji domeny prawdopodobnie połączony z błędem w SB. Mógłbym nareperować w konfiguracji domeny. Trzeba zrobić żeby "www." robiło jawne przekierowanie na bez "www.".

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Wydaje mi się, czy przy otrzymaniu pw nie wyskakuje okienko? Rozleniwiliście nas a teraz zabieracie kanape :C

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Aby ograniczyć spam w dziale zapowiedzi modyfikacji, może ustawić barierę propsów, którą należy przekroczyć aby otrzymać możliwość pisania w wcześniej wymienionych działach? Zmniejszy to ilość pytań typu "kiedy bendzie premiera?" :F

Pomysł, może nie jest idealny, ale można by się zastanowić nad podobnym rozwiązaniem.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Niestety nie nadaje się. Chcemy żeby łatwo było korzystać z forum nowym użytkownikom. Mnie osobiście rozwiązania tego typu niesamowicie irytują. Nie jestem spamerem, a jednak na forach które używają podobnych systemów mam drastycznie ograniczoną funkcjonalność. A ponieważ zaglądam na nie jednorazowo w konkretnym celu, a nie żeby zostać regularnym użytkownikiem, to już na starcie przekreślają szanse na to że w ogóle kiedykolwiek stanę się aktywny.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Akurat tutaj zgodzę się z Avallachem, możliwość pisania w jakiś działach od iluś propsów jest strasznie głupia. Nawet Glaca ma ileś tam propsów, a to sprawia że może automatycznie pisać głupoty, także nie jest to dobre rozwiązanie pod tym kątem, że jak ktoś będzie spamić, to będzie spamić, a Ci nowi co chcą faktycznie być spoko, tylko się zniechęcą. Poza tym uważam, że automatyczne usuwanie tego typu postów (jak robię w swoim dziale) i ewentualnie dojechanie delikwenta przez innych forumowiczów wydaje się póki co rozsądną opcją.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jest problem ze stronicowaniem. Niby na jednej stronie powinno być 20 pozycji, ale na obrazku jest 18 pozycji i druga strona wyświetla się pusta. ;)

Baal Bezimienny

Baal Bezimienny

Użytkownicy
Dobijam leżącego
posty29
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dobijam leżącego
Już jakiś czas nie odwiedzałem forum, a tu proszę - tyle nowości :D! Jeśli chodzi o moje pierwsze wrażenia z nowym skinem, to powiem jedno - wreszcie forum jest przejrzyste, zimne kolory usuwają "efekt czerwonych oczu" (Mnie oczy bolały po dłuższym siedzeniu na forum). Naprawdę zmiana na plus, przynajmniej wizualnie :).

Już nie żyjesz, tylko jeszcze o tym nie wiesz!

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Fajny skin i wygląd cacy. ale chciałbym zgwałcić tą formatkę awatarów te kółko mnie świerzbi.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Podbijam problem ze stronicowaniem.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
A jakie konkretnie tematy ci wyświetlało na starym skinie, a na nowym nie?
Pomijam, że specjalnie sprawdziłem na innym koncie i działa normalnie, zgadza się zarówno ilość tematów(20), jak i można zmieniać strony.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry