[G1] Carnage Graphics Patch 94063 158

O temacie

Autor Mark56

Zaczęty 2.08.2014 roku

Wyświetleń 94063

Odpowiedzi 158

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Na moje nie pakuj się w voby dopóki nie skończysz broni i pancerzy.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Plan jest taki :
1. Wiekszosc itemow 
2. Niektóre moby (ogniska, kowaldo... )
3. Cokolwiek na co będzie czas 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Na moje, to tym co zdecydowanie najbardziej potrzebuje remodellingu są nie itemy, a zbroje (w sensie: visuale ciał) :D
Też zostawiłbym voby na potem, im od biedy pomoże choćby i solidny retex. Ze zbrojami nie jest tak łatwo.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Ładną dojną krowe do propsów stworzyłeś, od czasu kiedy KZW się fochnął na forum nikt chyba tak nie zgarniał. :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Na moje, to tym co zdecydowanie najbardziej potrzebuje remodellingu są nie itemy, a zbroje (w sensie: visuale ciał) :D
Też zostawiłbym voby na potem, im od biedy pomoże choćby i solidny retex. Ze zbrojami nie jest tak łatwo.

No wiesz to taki wieczorowy projekt bo w sumie prace zaczęły 3 di przed zapowiedzią ... :lol:
Co do visuali ciał to od tego był rozpoczęty inny projekt, wraz z Gizborem rozpoczęliśmy prace nad tym ale ten projekt ma bardzo nie istotna przyszłość. Wymaga on bardzo wiele pracy = czasu który prawdopodobnie zabraknie mi już we Wrześniu. A wiec nie został on ogłoszony.

Ładną dojną krowe do propsów stworzyłeś, od czasu kiedy KZW się fochnął na forum nikt chyba tak nie zgarniał. :F
:P :P Nie chce być następny props bitch ale tak na serio z powodu problemu z domena forum liczniki trzymają sie na raczej niskich liczbach  :F

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Dodałem nowa ankietę. Tym razem macie możliwość wybrać grot strzał :)

Disco

Disco

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Numer 3 wygląda moim zdaniem jak prawdziwy grot strzały bez zbędnego przesadyzmu :)

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dodaj wszystkie i zrób losowość, tak że np. najemnicy używają innych, a cienie innych, bandyci jeszcze innych

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
najemnicy używają innych, a cienie innych, bandyci jeszcze innych
:lol2: Widać że niewiele na ten temat wiesz. Do czegoś takiego trzeba by było zrobić 7 wariantów każdego łuku.
Spoiler
Chociaż prawdziwy burdel zacząłby się jakby gracz zaczął te różne warianty zdobywać.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mark a jak z optymalizacją?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

[G1] Carnage Graphics Patch
#50 2014-08-11, 12:57(Ostatnia zmiana: 2014-08-11, 13:08)
Mark a jak z optymalizacją?
Nowe modele maja trochę więcej tris to prawda ale nic się nie dzieje bo itemy w świecie maja bardzo male zastąpienie

Dodaj wszystkie i zrób losowość, tak że np. najemnicy używają innych, a cienie innych, bandyci jeszcze innych

To jest patch nie mod , a wiec ja zamieniam stare modele za nowe . Nie zmieniam skrypty.

Numer 3 wygląda moim zdaniem jak prawdziwy grot strzały bez zbędnego przesadyzmu :)

Spoiler
Wszystkie trzymają się realizmu  :)

Dodałem ankietę. Tym razem macie możliwość wybrać grot strzał :)

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Numer 4 albo 6, reszta wydaje sie zbyt tępa.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

[G1] Carnage Graphics Patch
#52 2014-08-11, 13:32(Ostatnia zmiana: 2014-08-11, 13:39)
Numer 2 najbardziej przypomina oryginał.

Co do moda, to ogólnie wygląda bardzo fajnie, ale powinieneś dostać karnego kutasa za niektóre przeróbki miksturek. Ni chuja nie przypominają oryginalnych, które mają znacznie ciekawszy wygląd. Mam tu na myśli praktycznie wszystkie na dole TEGO screena.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To samo tyczy się kolorystyki, np na tym screenie na samej górze od lewej są szare mikstury a pod nimi jakieś turkusowe.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te szare to chyba mikstury szybkości, jeśli faktycznie tak jest, to zmiana miała sens, w G2 są zielone.
Zresztą, mi jakoś bardziej kojarzy się to z zielonym niż szarym :x
Dobrze zrobił, chociaż myślę że jednak ta kolorystyka w porównaniu do oryginałów jest mało żywa.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Te szare to chyba mikstury szybkości, jeśli faktycznie tak jest, to zmiana miała sens, w G2 są zielone.

W G2 mikstura szybkości jest szara.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
@Caseum: Ja nie trzymam się tak upierdliwie  oryginału bo to robi Gothic Reloaded Mod 

Co do kolorystyki to rozumiem. Zrobię wersje z oryginalnymi kolorami (wybierzecie sobie ), no ale co ja niby mam tym butelkom dać złote naramienniki ? Okej, przyznaje nie miałem pomysłu co to jest, wiec raczej odpuscilem sobie. Jak ktoś znajdzie sensowny wzór to zrobię. 

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Grubo :D nie wyobrażałem sobie że tak może wyglądać G1.Mark wykorzystasz animacje w patchu które widziałem na twoim kanale? Czy raczej patcha robisz tylko na zasadzie texturepacka ?

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Grubo :D nie wyobrażałem sobie że tak może wyglądać G1.Mark wykorzystasz animacje w patchu które widziałem na twoim kanale? Czy raczej patcha robisz tylko na zasadzie texturepacka ?
animacje są świetne , szczególnie ta odnośnie nowego sposobu dobijania - fajnie jakbyś ją dodał.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ino 4 nadaje sie na grot. 6 na ktora tak wszyscy glosuja to raczej wyglada bardziej niz włócznia i TROCHE jak oszczep, aczkolwiek nie do konca. Jako grot to tylko numer cztery, mogloby tez byc 2 i 3. Moj glos polecial na 4.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry