Spoiler
Dopiero teraz zauważyłem moda i powiem, że dość ciekawie to wszystko wygląda ale przypadkiem nie przesadziłeś z ilością trisów?
Okej zrozumiałem, ja czepiam się twojego grzyba to ty czepiasz się mojego czegokolwiek. Wiem ze o temacie wiesz od samego początku. Widziałem ze oglądałeś ten temat zaraz jak zrobiłem zapowiedz i bodajże czekałem czy coś napiszesz ale nie, no i potem nastał problem z domena i na forum nie wkraczałeś
Tak jestem sobie świadomy ilości tris na tych kluczach. Jest sporo jak na takie male modele ale uwzględniłem fakt ze klucze w gothicu występują głownie w skrzyniach a wiec obciążają gothic tylko podczas zabierania ich/ przeglądania ekwipunku. W gothicu nie postrzegłem żadnego problemu, wyrzuciłem je na ziemie patrzyłem jak się zachowują a wiedz ze żadnego znikania ani lodu nie doświadczyłem.
Przecież klucze to miniaturki których prawie nie widać więc na chuj tyle face? 
Jak wspomniałem wcześniej + chciałem utrzymać level grafiki jak sie spojrzy do ekwipunku
Może pokazał byś to w Gothicu bo ciekaw jestem.
Nie ma problemu wieczorem ci zrobię screeny
Uwierz mi, że dopiero teraz przeglądałem tematy i zauważyłem te klucze.

Wcześniej zerknąłem tylko okiem i forum się zjebało więc nie miałem czasu przeczytać tematu.
Poruszyłeś temat z dużą ilością tri i mnie pouczasz a sam nie trzymasz się zasad.

Do tego łżesz jak chuj bo silnik gothica jest wrażliwy na ilość tri na przedmiotach i przy dużej ich ilości przedmioty zanikają. Może, MOŻE się mylę bo robisz to na silniku g1 a ja testowałem to na g2 więc możliwe że jest jakaś różnica w traktowaniu przedmiotów ale trochę wątpie w to.
Wyrzuciłeś na ziemie ale z jakiej odległości patrzyłeś na nie? Również bądź świadom, że gdy otwieramy ekwipunek, to te klucze są wyświetlane, co na pewno też obciąża silnik. W G1 nie grałem już w chuj czasu i nie pamiętam jak tam wszystko działa chyba przedmioty są wyświetlane jak w G2 podobnie. Może i trzyma to level grafiki ale i tak to jest przesadzone w chuj, w żadnej grze, ŻADNEJ (a grałem w prawie wszystkie najnowsze tytuły) nie widziałem kluczy z taką ilością poly.
Czekam na screeny.
A i pokazałbyś siatkę i ile tri mają?
Jeszcze do tego chciałbym zobaczyć również siatki mikstur. Tu się nie wyprzesz - mikstury i napitki są bardzo często i w dużych ilościach widziane - NPC trzymają je w dłoniach, leżą na stołach, na ziemi itp. a z tego co widzę to również mają dużo tri. Jestem ciekaw jak jest z fpsami w starym obozie.
A w sumie kiedy premiera moda? Bo z chęcią bym przetestował te rzeczy i sprawdził czy bardzo obciąża to silnik.