Gothic: Reaktywacja ( mod na lepszą grafikę) 60634 78

O temacie

Autor Apacz

Zaczęty 14.11.2013 roku

Wyświetleń 60634

Odpowiedzi 78

Apacz

Apacz

Użytkownicy
posty11
Propsy12
  • Zbanowany
Gothic: Reaktywacja (mod)

Założenia:
- Dodanie efektów takich jak bloom czy HDR do gry.
- Dodanie filtrowania tekstur, synchronizacj pionowej i antaliasing .
- 4 razy większe tekstury.

Te rzeczy już są wykonane pracuje jeszcze nad pakietem alternatywnych tekstur i bardziej zapełnionym światem gry.

Screen:

To dowód mojej pracy w najbliższym czasie dodam jeszcze kilka bo projekt na dzisiaj jest straszliwe nie stabilny.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jak dla mnie widać tylko rozjaśnienie kolorów które "mi" nie odpowiada. Jednak pokaż ssy z jakiś modeli na których widać zmiany jakie zaszły (najlepiej oczywiście ss przed i po retexturingu) 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wow, to wygląda zajebiście O.o Niestety nie dla mnie , bo kolonia traci swój klimat

-Dodanie efektów takich jak bloom czy HDR do gry.
- Dodanie filtrowania tekstur, synchronizacj pionowej i antaliasing .

W ogóle możliwe jest na silniku g1 O.o ?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ogólnie gdyby solidnie się przyłożyć do tych tekstur , pobawić się kolorystyką otoczenia to ta cała "kolonia karna" nie musi być taka kolorowa jak na ssie powyżej można zrobić ją szarą ponurą dodając do tego tekstury lepszej jakości ;D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ogólnie już powstaje g1 w lepszej szacie graficznej : gothic reloaded mod

http://www.gothic-reloaded-mod.de/?page=home&lang=en

Z tym że jest to na silniku g2 nk

Apacz

Apacz

Użytkownicy
posty11
Propsy12
  • Zbanowany
@Fabiosek
Naprawdę nie widzisz chociażby ostrości tych tekstur ? To rozjaśnienie kolorów to przez HDR   będziego można wylłączycć dzieęki pakietowi narzeędzi dolłaączonych do modyfikacji.

s@MacDun
Tamci moderzy proóbujaą zlłamacć spacera tak aby mozżna bylło dodawacć do gry bardziej szczegoólłowe modele a ja x"zlłamalłemx" silnik Gothic czyli ZenGin a zaczej tylko jego czeęsścć odpowiedzialnaą za remderowanie grafiki tak aby moóc integrowacć w renderowanie grafiki swodrm programem bez integracji w ZenGin na co twoórcy Gq1 sieę nie zgodzili. Jak widisz mozżna powiedziecć zże jedni uzupelłniaja ddrugich.Chociazż w sumie to ja mam wieększe mozżliwosści poniewazż moóglłbym sam odblokowacć szczegoólłowosścć modeli czy nawet zżeby ci zobrazowacć mozżliwosści dodacć do gry chocć to by wymagalło olbrzymiego naklładu pracy dodacć do gry dynamiczne osświetlenie lecz to by bylło nie zgodne z prawem bo Pirania zabronilła ingerowacć w silnik Gothica.

PS. Przepraszam za zbrodnie na jeęzyku polskim to przez telefon :b)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Apacz, mam wrażenie że jesteś mało inteligentnym studentem gimnazjum i to co piszesz nie jest prawdą. Konkretnie o tym że już dodałeś do gry "bloom, hdr, filtrowanie tekstur, synchronizację pionową, antyaliasing". Mam wrażenie że nie masz w ogóle pojęcia o strukturze silnika i ingerencji w niego. Albo pokaż twarde dowody że nie kłamiesz, albo temat jutro poleci do kosza, a ty dostaniesz takiego warna za debilizm i bezczelność, że następnym razem będzie czekał cię już ban. Ale to tylko jeśli się mylę. Jeśli mówisz prawdę, to jesteś najzdolniejszym i wkładającym najwięcej pracy własnej modderem tej gry. Na poważnie za coś takiego brała się tylko grupa Niemców, a to dlatego że ilość wymaganej pracy byłaby kolosalna w porównaniu do tego ile warte są efekty, i osoby które są dość zdolne żeby całkiem przeprogramować grafikę z używającej DX7 na DX9 nie marnowałyby na coś takiego czasu.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
tutaj sie zgodze z Avallachem bo watpie, zeby do gry gothic 1 zrobic takie bajery graficzne

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
a to dlatego że ilość wymaganej pracy byłaby kolosalna w porównaniu do tego ile warte są efekty
Też nie widzę sensu aby nakładać sobie aż tak ogromną pracę do tak starej gry.
projekt na dzisiaj jest straszliwe nie stabilny.
Tak więc, włóż jeszcze więcej rzeczy, np. te, o których pisałeś, to dopiero wtedy będzie niestabilny. W sumie to będzie jeszcze gorzej, bo po kilku sekundach lub nawet przy załadowaniu gry (jeśli się to uda przy takim obciążeniu silnika), nastąpi crash z powodu zbyt dużego obciążenia. Dodatkowo robisz to na ZenGinie Gothica 1, który jest mniej wytrzymały na takie obciążenia, czego dowodem jest Czas Zapłaty.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Gothic: Reaktywacja ( mod na lepszą grafikę)
#9 2013-11-15, 00:16(Ostatnia zmiana: 2013-11-15, 00:21)
Cytat: mrdragothic
tutaj sie zgodze z Avallachem bo watpie, zeby do gry gothic 1 zrobic takie bajery graficzne
Ale i tak nie masz pojęcia co on napisał XD

Po jakiego skurwysyna brać się za robienie ubreprosuperekstra modów poprawiających grafikę a raczej tekstury w grze, skoro tak czy srak ktoś, kto będzie chciał je sobie zmienić, zrobi to bez instalacji gmdk czy innych bajerów, tylko i wyłącznie przy użyciu GoMana. Najlepszy przykład to machinimowcy (w tym ja :x). Do tej pory radzili sobie bez tych wszystkich gówien. Mnoży się tego tyle i nie wiadomo z czego się najpierw śmiać. Takie moje zdanie.

Cytat: Splash
Tak więc, włóż jeszcze więcej rzeczy, np. te, o których pisałeś, to dopiero wtedy będzie niestabilny. W sumie to będzie jeszcze gorzej, bo po kilku sekundach lub nawet przy załadowaniu gry (jeśli się to uda przy takim obciążeniu silnika), nastąpi crash z powodu zbyt dużego obciążenia. Dodatkowo robisz to na ZenGinie Gothica 1, który jest mniej wytrzymały na takie obciążenia, czego dowodem jest Czas Zapłaty.
Ot ironio, co się dzieje? :lol2:
Najlepszy przykład na to, że polakowi nie dogodzisz. Tak fapowali przed oficjalną premierą CZ, takie tam boskie opinie szły, że to będzie strzał w 10 i 3/4 gimby się pohajta z tym modem ... A jak co do czego przyszło to i tak źle, bo raz na rok wypierdoli z gry. :lol2:
Ironia losu  :lol:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Cytat: kaczka
Ot ironio, co się dzieje?
Najlepszy przykład na to, że polakowi nie dogodzisz. Tak fapowali przed oficjalną premierą CZ, takie tam boskie opinie szły, że to będzie strzał w 10 i 3/4 gimby się pohajta z tym modem ... A jak co do czego przyszło to i tak źle, bo raz na rok wypierdoli z gry.
Ironia losu 
*gimbusowi

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale Avallach zawsze musisz po wszystkich jechać :P

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cytat: Avallach
Przeczytaj całego posta. Ja go skomplementowałem. Swoimi umiejętnościami totalnie przebił choćby mnie czy Orcwarriora. Ale tylko jeśli pisze prawdę.
Cytat: Adanos
Ale Avallach zawsze musisz po wszystkich jechać
W tym przypadku to zdecydowanie nie był żaden pojazd/pocisk/whatever.. Osobiście sądzę, że ukazał nam się dziedzic jaśnie oświeconego Varona :lol2:

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Zaraz włamie się na forum

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
A ja sie pierdolil nie bede. Zamykam

Apacz

Apacz

Użytkownicy
posty11
Propsy12
  • Zbanowany
Uprzejmie proszę o nie zamykanie tematu do jutra wieczorem. Chcecie to będziecie mieli filmik na YT tylko nie wiem czy dzisiaj mi starczy czasu.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja was nie rozumiem :lol2:

Jak gość nie pokazuje efektów pracy, to temat wywalamy. To jest ok :ok:
Ale jak gość pokazał jakiś efekt, to... też wywalamy, a do tego jedziemy po nim  :facepalm:

Witamy na theModders! :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Uważam że to nie jest prawdziwy efekt pracy (zresztą nawet gdyby był, to nie zawiera tego o czym pisze w poście), tylko zwykły screen (nędznie) przerobiony postprodukcyjnie w dowolnym edytorze grafiki. To samo można zrobić z filmem. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry