Skin- Pagan&Thoro 103746 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 28.08.2013 roku

Wyświetleń 103746

Odpowiedzi 361

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

faktycznie :D nie zauwazylem. bylem przyzwyczajony do dolu :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Aztek, z innym skinem nie byłoby problemu, ale tutaj autor wyraźnie nie wyraża zgody więc nic z tego :lol2:
Za to zawsze możesz tworzyć własną wersję, przecież polega to na dokładnie tym samym co te modyfikacje z poziomu przeglądarki. A css można zhotlinkować na twoje konto na jakimś hostingu czy nawet dysk twojego pc jakby chwilę pokombinować, w każdym razie sam mógłbyś wprowadzać zmiany na bieżąco tak jak teraz Pagan. 

Obawiam się że każdy z nas który ma pojęcie o designie ma swoją trochę odmienną wersję tego jak powinien on wyglądać :D  Obawiam się że bez konkretnej decyzji o pracy w demokratycznie rządzonej konkretnej grupie pełnego konsensusu nigdy nie będzie. To trochę jak z robieniem moda.

Co do rzekomych błędów na naszej wersji smf. Myślałem żeby z generalnym porządkiem poczekać do wyjścia smf 2.1. Ewentualnie, jak będę miał czas (na bank nie w tym miesiącu, może za jeden albo dwa) będę mógł przeinstalować oprogramowanie (ale zostawić bazę nieruszoną, nie powinno być z tym problemów). I wtedy od nowa wgrać tylko te modyfikacje które są na bank bezpieczne i niezbędne, bo teraz najwidoczniej któraś namieszała. Na pewno jedną czy dwie wgrywałem pomimo że były niekompatybilne z naszą wersją, używając emulacji i ręcznego edytowania plików.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Co do emulacji- propsy, jednak wątpiłbym by to one były winowajcą.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Cytat: Avallach
Obawiam się że każdy z nas który ma pojęcie o designie ma swoją trochę odmienną wersję tego jak powinien on wyglądać   Obawiam się że bez konkretnej decyzji o pracy w demokratycznie rządzonej konkretnej grupie pełnego konsensusu nigdy nie będzie. To trochę jak z robieniem moda.

do kogo pijesz? :F

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Do Azteka który uważa że stonowany pomarańczowy jest gorszym pomysłem od całkowicie białego na ciemnym tle. : |

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obawiam się że każdy z nas który ma pojęcie o designie ma swoją trochę odmienną wersję tego jak powinien on wyglądać   Obawiam się że bez konkretnej decyzji o pracy w demokratycznie rządzonej konkretnej grupie pełnego konsensusu nigdy nie będzie. To trochę jak z robieniem moda.
Dobra, jebać - mam stylish, czekam na twój skin :lol2: Acz naprawdę nie rozumiem jak Pagan może tego nie widzieć :I 

Do Azteka który uważa że stonowany pomarańczowy jest gorszym pomysłem od całkowicie białego na ciemnym tle. : |

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dobra, kogo moge zmasakrować? :F

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
napisz do krzyska, zeby ci dobral te kolory, bo przesadzasz :F

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No chciał po swojemu, bo to przecież jego skin, ale mu nie wyszło :F

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Stalin też chciał dobrze :F

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja pierdolę, ale smuty :facepalm:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zwyczjanie ci dobrze radze, zebys napisal do Thora.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Już napisałem, przed ostatnią wiadomością.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

Skin- Pagan&Thoro
#114 2013-09-17, 22:05(Ostatnia zmiana: 2013-09-17, 22:18)
Aztek, powiedz lepiej czemu to w Stylish nie działa:
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

@-moz-document domain("mountblade.info/forum") {

.poster {
    text-align: center !important;
}
.poster h4, .poster ul
{
   text-align: center !important;
}
#display_jump_to
{
    display: none !important;
}
}

Już nieważne, chodziło o to:
@-moz-document url-prefix(http://www.mountblade.info) {

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Propsuję propozycje Azteka. Zgadzam się, że pomarańczowy w obecnej formie zwyczajnie wali po oczach i osobiście wolę już ten biały. Za to nie podoba mi się usunięte belki z opcją "oznacz wszystko jako przeczytane". Zmiana koloru by wystarczyła, a opcja jest przydatna.

W ogóle moim zdaniem problem z oczojebnością forum jest wywołany wyłącznie dlatego, bo jest zbyt duży kontrast między czcionką a tłem. Na starym skinie było pod tym względem ok - tło było szare, ale wciąż jasne, do tego linki szaroniebieskie. Wszystko miało zbalansowane kolory, do tego była większa czcionka i większe odstępy, przez co tekst się nie zlewał.
http://web.archive.org/web/20130308114431/http://themodders.org/
http://web.archive.org/web/20130308112738/http://themodders.org/index.php?/topic/16408-prosby-o-zmiane-nicku/page__pid__1021204

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie wiem co tu się odpierdala i w sumie nie chcę zbytnio w to wnikać. Wasze głupie spory nie mają uzasadnienia z jednego prostego powodu - obecna wersja skina ma jedynie gotowy header i to może w 80% a reszta jest niemal w całości do wymiany, także na obecnym etapie sprzeczanie się o kolor tego czy tamtego napisu jest bardzo głupie. Ja znowu mam od chuja roboty i być może ten stan będzie trwał nawet do końca października, ale rozumiejąc ciśnienie będę starał się to jakoś powoli sklejać w ps.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Pagan, przyrost ego bo pare razy pochwalono ci skin? Nie jest niezastapiony, wiec calm your tits. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
:facepalm:

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak
Że też komukolwiek chce się cokolwiek robić dla takiej bandy niewdzięczników.

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

0 użytkowników
Do góry