Dlatego ograniczenia w takim stylu chcę właśnie wprowadzić w swoim skinie. Różnica w stosunku do obecnych jest ta, że obecne są w PHP. Próbują rozpoznać treść sygny na podstawie jej bbcode i ewentualnie jej nie dopuścić. Problem w tym że są kiepskie, mało konfigurowalne, mają małe możliwości i łatwo je wykiwać. Ja chcę zrobić ograniczenia po stronie skina, w css - tam treść sygnatury nie ma znaczenia. Modyfikowany jest tylko sposób jej wyświetlania - przykładowo każdy obrazek oprócz pierwszego jest ukryty, a pierwszy ma ten przykładowy max limit 150 na 100. W CSS3 to możliwe i dość proste. W php w praktyce nierealne / bardzo złożone (np trzeba by przy każdym wyświetlaniu sygny sprawdzać czy user nie podmienił na swoim serwerze obrazka na większy...).
Dochodzi do tego druga sprawa - nie każdemu przeszkadzają sygnatury wielokrotnie przekraczające rozmiar postów danej osoby czy z oczojebnymi obrazkami / animacjami. Dzięki temu że ograniczenie nie będzie globalne, będą mogli oni po prostu wybrać skin który dodatkowych ograniczeń nie przeszkadza.
Do tego w przypadku js+css potrafię dość łatwo dodać opcję wyłączenia tego upraszczania sygnatur. Php znam tylko z grubsza.
Żeby było jasne - takie sygnatury jak Azteka uważam za jak najbardziej ok. Linijka tekstu + nieduży obrazek. Ewentualnie na moim skinie całość będzie wyświetlana czarnobiała, ale to nie jest duża ingerencja.
Mocniej zostaną zmodyfikowane sygnatury takie jak Pagana, czy w mniejszym stopniu Baggia. One zostaną istotnie zmniejszone.