Skin- Pagan&Thoro 79082 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 28.08.2013 roku

Wyświetleń 79082

Odpowiedzi 361

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Skin- Pagan&Thoro
#40 2013-09-09, 21:28(Ostatnia zmiana: 2013-09-09, 21:57)
U mnie randomowo pojawia się nastolatka zamiast wiedźmina. Dostanę propsa / twoją duszę?

@down: widać ramiona i kawałek ud, zresztą technicznie rzecz biorąc nie jest ona człowiekiem, a na pewno nie istotą żywą :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
List od prokuratora :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Japońce się nie liczą, wszyscy wiedzą że to tak naprawdę facety z wypchanymi stanikami

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Skąd ja wiedziałem o jakiego typu pannie on mówi?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogrodnik - nic specjalnego. Jak ktoś nie jest na forum od wczoraj, to jest w stanie dodatkowo bez namysłu powiedzieć, z jakiego anime pochodzi ta jego 13latka :lol2:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Wszystkie te skiny do uja bo nie ma cycków w żadnym z nich.

Ja wiem jedynie że Avallach ma swoje wizje i często zapomina o tym że jego przyzwyczajenia i rozwiązania nie pasują ogółowi. Ten skin jakiś przełomowy i wprowadzający nowe technologie nie będzie, po prostu kawał skina z dobrze ułożonymi elementami, w gruncie rzeczy takimi jak na innych forach, bez jakiś cudów.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja bym powiedział że po prostu staram się ignorować przyzwyczajenia. Nie zawsze są pozytywne, czasami warto szukać innowacji. Jakby ciągle tkwić w przyzwyczajeniach, to zamiast na takim forum pisalibyśmy pewnie na liście dyskusyjnej :|

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Avallach : Pagan
99 : 00

Protip: Odpuść sobie, bo zaraz wyzeruje się licznik

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W takim razie zróbmy forum wyłącznie na tablety, PCty to i tak przeżytek, a kafelki zajebiście wyglądają.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
W takim razie zróbmy forum bez userów, userzy to przeżytek. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
to zamiast na takim forum pisalibyśmy pewnie na liście dyskusyjnej :|
wszystkie te listy dyskusyjne były miliard razy lepsze od współczesnych for dyskusyjnych, gdzie pełno kółek wzajemnej adoracji i dyskusji prowadzonych tylko po to aby poniżyć inną osobę lub utwierdzić się w swoich przekonaniach. merytoryka dyskusji na niektórych listach była powalająca i chętnie bym do tego wrócił.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
W takim razie zróbmy forum bez userów, userzy to przeżytek.
a żebyś wiedział. bez rejestracji, bez nicków, bez dickriderów, elit i wyścigu szczurów.

makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Skin- Pagan&Thoro
#52 2013-09-10, 13:38(Ostatnia zmiana: 2013-09-10, 13:48)
Caesum, co ty tak z Adanosem o tych tabletach. Na razie nie zrobiłem NIC w kierunku kompatybilności z tabletami. Wręcz są z nią rosnące problemy. Głównym targetem są pc o ekranach 16:9 i z przeglądarkami współczesnej generacji.

@Thoro: poziom można śrubować ostrzejszą moderacją. Ale to ma sens tylko wtedy kiedy jest dość kompetentnych osób prowadzących dyskusję. Są tematy gdzie u nas by to przeszło, ale w wielu wpłynęłoby na nią raczej negatywnie. Na pewno odpada to w działach o przeznaczeniu czysto towarzyskim. A w części naszych działów "specjalistycznych" twórcy tematów to gimbusy proszące o pomoc. Tutaj także nie ma co oczekiwać że jakiekolwiek działania zmieniły by je w miejsce ambitnych rozmów. Zostają tematy typowo tematyczne nie związane z moddingiem - jak te o programowaniu, grafice, czy kinie. Jakby jakieś reformy mające na celu podniesienie kultury były możliwe, to tylko tam.

Można się zastanowić co jest powodem tego że listy dyskusyjne zwykle trzymały wyższy poziom niż obecne fora. Tutaj pierwsze co przychodzi mi na myśl to to że tutaj odpowiada się za szybko i za łatwo. Gdyby usunąć szybką odpowiedź, postujący chwilę by się zastanowił czy chce mu się ładować edytor posta i coś w nim tworzyć. Do tego można dodać odejmowanie punktu reputacji za każdy napisany post (coś takiego jest możliwe). Ewentualnie za każdy krótszy niż x znaków. Mogłoby to zniechęcić do postów które są na pół spamem w tematach w których oczekiwana jest powaga.

Ja sam uważam że takie reformy są jednak bez sensu. To nie przejdzie na tym forum, zabiłoby je. Oczekiwana zmiana poziomu treści musiałaby się wiązać z napływem wartościowych użytkowników żeby były na nią jakiekolwiek szanse. My mamy ich stosunkowo niewielu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mówiłem. Usuńcie mi posty i od razu mniej bezwartościowych postów na forum pozostanie, ale nie! Jakieś problemy będą! Pomyślcie przy następnej awarii bazy :)

Edit. Nie wiem co ma do tego awaria bazy, nie wiem w ogóle co ja chciałem napisać : |

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Avallach - no ale przecież tablety to przyszłość, więc nie rozumiem czemu nie robisz skina pod nie wyłącznie. :C Twój skin jest moim zdaniem po prostu niepraktyczny, zupełnie jak kafelki na windows 8. Wszelkie innowacje też uważam za zbyteczne. Osobiście używałbym twojego sidebara tylko i wyłącznie po to, by się raz w życiu zalogować a potem o nim zapomnieć. Moim zdaniem strona powinna działać na zasadzie papirusa, czyli najważniejsze na środku. U ciebie z kolei wszystko jest poupychane na boki. Ogólnie u ciebie podoba mi się tylko kolorystyka.

Ustawiłem sobie wasz(Pagana i Thora) skin na tm(dopiero teraz zauważyłem, że jest dodany). Czcionka w kategoriach zlewa się ze sobą, dobrze by było ją wymienić. "Centrum informacji" na dole strony wydaje mi się stanowczo za duże, spokojnie można by było je zredukować do rozmiaru jak na vBulletin(patrz: "What's Going On" http://www.tombraiderforums.com/ ). Poza tym cytaty(a właściwie ogólnie niektóre okienka) są białe, ale o tym już pewnie wiecie. No i zastanawiam się, czy czcionka w postach nie jest jednak trochę za mała.
Propsy u niektórych osób mają uciętą górę.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Skin- Pagan&Thoro
#55 2013-09-10, 15:12(Ostatnia zmiana: 2013-09-10, 15:20)
Cum, jak chcesz możesz sobie skorzystać z tymczasowego css'a, w którym wprowadziłem parę poprawek dla samego siebie, zanim ukończą skina.
Screen1: http://awesomescreenshot.com/0641p5ml39
Screen2: http://awesomescreenshot.com/00a1p5nf4b

@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

@-moz-document domain("themodders.org") {
.wrapper
{
   width: 60%!important;
   margin: 0 auto;   
   }

body, td, th, tr {
    color: rgb(100, 100, 100)!important;
}   

a:link, a:visited {
    color: rgb(255, 255, 255)!important;
}

blockquote.bbc_standard_quote {
    background-color: rgb(20, 20, 20)!important;
    border: 1px solid rgb(0, 0, 0)!important;
}
blockquote.bbc_alternate_quote {
    background-color: rgb(40, 40, 40)!important;
}
.post, .personalmessage {
    font-size: 100%!important;
}
no-repeat scroll 0.1em 0.1em transparent;
}

h4.titlebg, h3.titlebg {
    background-color: rgb(20, 20, 20)!important;
    }

.middletext {
    font-size: 11px!important;
}
Jeżeli masz małą rozdzielczość bądź ekran 4:3 to zmień szerokość na większą.
Dodatkowo przypominam o możliwości zwinięcia centrum informacji :D

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Tablety to przyszłość? Ilu z was wchodzi na tm z tabletu? Ilu z was modduje na tablecie? :D

Popisuje się ciągle menda jedna...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tablety to przyszłość? Ilu z was wchodzi na tm z tabletu? Ilu z was modduje na tablecie?
Przeczytaj temat jeszcze z 2 razy, tym razem uważnie składając litery :|

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Można się zastanowić co jest powodem tego że listy dyskusyjne zwykle trzymały wyższy poziom niż obecne fora. Tutaj pierwsze co przychodzi mi na myśl to to że tutaj odpowiada się za szybko i za łatwo. Gdyby usunąć szybką odpowiedź, postujący chwilę by się zastanowił czy chce mu się ładować edytor posta i coś w nim tworzyć. Do tego można dodać odejmowanie punktu reputacji za każdy napisany post (coś takiego jest możliwe). Ewentualnie za każdy krótszy niż x znaków. Mogłoby to zniechęcić do postów które są na pół spamem w tematach w których oczekiwana jest powaga.

Co?

Głównym powodem dlaczego listy dyskusyjne wyglądały tak a nie inaczej było nastawienie na wymianę informacji, bez zbędnego pierdolenia typu propsy, avatary, sygnaturki i jakieś forumowe "inicjatywy". Oczywiście teraz znacząco obniżył się wiek korzystających z internetu i jest to pewnie główną przyczyną, ale faktem pozostaje kwestia że współczesne fora sprzyjają takiej a nie innej atmosferze na nich panującej. Ma to swoje plusy i minusy a tM dawno by przestało istnieć gdyby istotnym czynnikiem przy jego funkcjonowaniu była jaka kolwiek merytoryka postowanych treści.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tutaj się trochę nie zgadzam. Sygnatury rzeczywiście są nadużywane (i na swoim skinie mam zamiar na to zaradzić na kilka sposobów), ale nieduże avatary i punktowanie postów jest już powszechnie stosowane właśnie na specjalistycznych forach nastawionych na wymianę informacji - tu wymienię choćby Stack Overflow, które zna chyba każdy programista. Swoją drogą, korzysta ono z sidebara i ma tekst przesunięty w lewo od środka :D
Co do forumowych inicjatyw, to nie widzę w nich nic szkodliwego. To że jakoś specjalnie się nie udają, to inna kwestia, ale i tak są raczej na plus. 
Propsy ogólnie są ok, z tym że już wyświetlanie ich pod avatarem czy ranking uważam za bardzo szkodliwe. One powinny pozwalać wyróżniać wartościowe posty, a nie nakłaniać do jakiejś chorej rywalizacji.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry