Caesum, co ty tak z Adanosem o tych tabletach. Na razie nie zrobiłem NIC w kierunku kompatybilności z tabletami. Wręcz są z nią rosnące problemy. Głównym targetem są pc o ekranach 16:9 i z przeglądarkami współczesnej generacji.
@Thoro: poziom można śrubować ostrzejszą moderacją. Ale to ma sens tylko wtedy kiedy jest dość kompetentnych osób prowadzących dyskusję. Są tematy gdzie u nas by to przeszło, ale w wielu wpłynęłoby na nią raczej negatywnie. Na pewno odpada to w działach o przeznaczeniu czysto towarzyskim. A w części naszych działów "specjalistycznych" twórcy tematów to gimbusy proszące o pomoc. Tutaj także nie ma co oczekiwać że jakiekolwiek działania zmieniły by je w miejsce ambitnych rozmów. Zostają tematy typowo tematyczne nie związane z moddingiem - jak te o programowaniu, grafice, czy kinie. Jakby jakieś reformy mające na celu podniesienie kultury były możliwe, to tylko tam.
Można się zastanowić co jest powodem tego że listy dyskusyjne zwykle trzymały wyższy poziom niż obecne fora. Tutaj pierwsze co przychodzi mi na myśl to to że tutaj odpowiada się za szybko i za łatwo. Gdyby usunąć szybką odpowiedź, postujący chwilę by się zastanowił czy chce mu się ładować edytor posta i coś w nim tworzyć. Do tego można dodać odejmowanie punktu reputacji za każdy napisany post (coś takiego jest możliwe). Ewentualnie za każdy krótszy niż x znaków. Mogłoby to zniechęcić do postów które są na pół spamem w tematach w których oczekiwana jest powaga.
Ja sam uważam że takie reformy są jednak bez sensu. To nie przejdzie na tym forum, zabiłoby je. Oczekiwana zmiana poziomu treści musiałaby się wiązać z napływem wartościowych użytkowników żeby były na nią jakiekolwiek szanse. My mamy ich stosunkowo niewielu.