Nowe forum 126050 551

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 3.08.2013 roku

Wyświetleń 126050

Odpowiedzi 551

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Mniej, plik Modifications.polish-utf8.php:
dopisać linię:
$txt['gpbp_respect'] = 'Propsy';

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
PHROPSY SKUHWYSYNY

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Avallach
Skin bardzo fajny tylko jak dla mnie prócz dodatkowego oznaczenie dla wyróżnionych postów, mogło by być coś w tym samym stylu dla autora tematu tylko że koloru czrwonego na przykład.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

mogło by być coś w tym samym stylu dla autora tematu tylko że koloru czrwonego na przykład.
to raczej było by bardzo oczojebne ...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
http://themodders.org/avallach_skin/

Widok posta już powoli się formuje. Dodałem informacje o poście (numer, data) i przyciski. Pierwszy post ma tylko te które widzą wszyscy, drugi wszystkie (także te które widzą tylko moderatorzy / autor). Przyciski są widoczne tylko pod postem który jest pod kursorem myszy. Licznik propsów, choć jest razem z przyciskami, jest widoczny cały czas.

Będę musiał jeszcze przepisać od nowa kod posta, bo część marginesów i wyrównań zrobiłem w dość dziwne sposoby (i teraz się psuje kiedy zwęzić okno poniżej 800px). A docelowo chcę żeby skin był w pełni responsywny, czyli dostosowywał się nawet do ekranów tak wąskich jak smartfonowe. No, ale tak mocnemu zwężaniu będą już towarzyszyły całe zmiany w układzie, nie tylko rozmiarze elementów - np informacja o posterze zostanie skrócona i będzie razem z informacją o poście i przyciskami poziomo nad postem, a sidebar i header znikną.

gothic1210
  • Gość
Super to wygląda, tylko nie wiem po co komu do szczęścia to ip. Kolorystyka taka zostanie czy będziesz przynajmniej częściowo wprowadzał barwy starego tM? 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#426 2013-09-03, 21:10(Ostatnia zmiana: 2013-09-03, 21:16)
IP jest dla moderatorów, tak samo jak przyciski usuń, edytuj i wstaw przyznaj ostrzeżenie xD Chyba widać po nich że ten post niżej ma widok z punktu widzenia moderatora.

Kolorów starego TM zdecydowanie nie mam zamiaru wprowadzać. Kolorystyka zostanie taka. Może dojdzie więcej błękitnych akcentów.

Tymczasowo wyjebałem niedokończone elementy takie jak header, bo swoim wyglądem psuły wrażenie z całości. Dużo elementów jeszcze dojdzie. Na razie za z grubsza (ale nie ostatecznie) zrobione można uznać sidebar i widok posta.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Świetnie to wygląda, nie mogę się doczekać tego nowego skina ^^

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
co jakis czas jak loguje sie to sie pokazuje cos takiego, tresc jest rozna

This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.<smf>
<message>1099798</message>
<voter id="10734" score="1">Ali G</voter>
<voter id="10209" score="1">Buras</voter>
<voter id="8852" score="1">Kelten</voter>
<voter id="11794" score="1">Outlander</voter>

</smf>

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
oto luźny szkic tego co chciałem stworzyć. głównie chodzi mi o kolorystyke, bo rozwiązania proponowane przez avallacha ogólnie mi się podobają. w każdym razie, projekt avallacha zostanie kontynuowany a mój zostaje w sferze wyobrażeń. z mojej strony to tyle.

http://s6.ifotos.pl/img/tmskinjpg_nwesaxh.jpg

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#430 2013-09-03, 21:38(Ostatnia zmiana: 2013-09-03, 21:44)
To informacje o tym kto propsował jakiegoś posta. Nie mam pojęcia dlaczego ci się pojawiają xD
Normalnie dane z tego url są ładowane kiedy klikasz (na skinie tM) licznik propsów i pojawia się ich lista.

Pomysł Thora można realizować równolegle z moim, ewentualnie jako nakładkę na mojego kiedy już ten zostanie skończony. Dopóki układ jest z grubsza podobny, zmiany w cssie można zrobić naprawdę szybko i wygodnie (a css potrafi naprawdę niewiarygodnie dużo).

W każdym razie w pierwszej kolejności chcę zrealizować własną koncepcję.

//edit: żeby nie było że jestem zły i nie chcę robić wersji Thora:
21:34:37 Avallach
jak będziesz miał ochotę
to dopracuj tą swoją koncepcję
przynajmniej żeby były te elementy co u mnie
i podaj detale takie jak fonty, ich rozmiary i zastosowane kolory szesnastkowo

21:40:20 Thoro
dla mnie nie ma potrzeby aby tworzyc pare skinow na forum

21:40:23 Avallach
przeniesienie tego w kod to kwestia góra kwadransa

21:40:26 Thoro
bo to robi tylko niepotrzebne zamieszanie

21:40:30 Avallach
przynajmniej tego co pokazałeś na obrazku
już mamy na forum 6 skinów
i jeden gorszy od drugiego

21:41:28 Thoro
dlatego nie ma to wiekszego sensu

21:41:38 Avallach
jak uważasz

21:42:07 Thoro
jeszcze zobacze co bedziesz robil z tym dalej
jak bedzie ok i komus bedzsie to potrzebne to dostosuje i zrobimy jak mowisz

Także: dopóki różnice między naszymi wersjami będą ograniczały się do css, podejmuję się zakodować obie. Ale tutaj będzie już potrzebna współpraca Thora. No i warunek jest taki że musi powstać sam szablon (php+html) żeby myśleć o jego skinowaniu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Cytat: Avallach
Pomysł Thora można realizować równolegle z moim, ewentualnie jako nakładkę na mojego kiedy już ten zostanie skończony. Dopóki układ jest z grubsza podobny, zmiany w cssie można zrobić naprawdę szybko i wygodnie (a css potrafi naprawdę niewiarygodnie dużo).

Także: dopóki różnice między naszymi wersjami będą ograniczały się do css, podejmuję się zakodować obie. Ale tutaj będzie już potrzebna współpraca Thora. No i warunek jest taki że musi powstać sam szablon (php+html) żeby myśleć o jego skinowaniu.

Ja tam myślałem że jak już zostanie wprowadzony twój skin to reszta/większość zostanie wyjebana. No bo po co one wtedy? :D
Najbardziej by mi pasowały dwa skiny do wyboru: twój i Thora. Tyle. Bo rozumiem że twój będzie można obsługiwać od biedy na 4 calowym smartfonie?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo rozumiem że twój będzie można obsługiwać od biedy na 4 calowym smartfonie?
Dementuję. Przy okazji sceptycy mówiący o tworzeniu przez Allaha skinu pod tablety - mylicie się!

Skin na tablecie wygląda jak rozsmarowane gówno :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Osoby które spropsowały są ustawiane alfabetycznie, macie zamiar to poprawiać, czy tak zostanie? 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Aztek, na rae zrobiłem z grubsza dwie ramki - sidebar i posta. Większość pracy, w tym css i skrypty dostosowujące layout do małych ekranów, to dopiero przyszłość. 

Generalnie tak zaawansowanego skna do smf zwyczajnie jeszcze nie ma i nie było, większość głównie zmienia kolory i marginesy, nie ingerując w układ ani funkcje. Nawet jak skończę, to potrwa to przynajmniej miesiące. Powinniście traktować to trochę jak zapowiedź moda z tytanami. Robię bo lubię i chcę się w tej dziedzinie rozwijać.

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak
Powinniście traktować to trochę jak zapowiedź moda z tytanami.

Czyli że narobisz nadziei i porzucisz projekt? :D

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Że jest taka możliwość, bo może mnie on zwyczajnie przerosnąć. Albo że okaże się że będzie trzeba jednak realizować to metodą przerabiania istniejącego skina.
Sytuacja jest podobna jak z modami, po prostu. To duży projekt, a robię go tylko dlatego bo mam ochotę, nie mam ani z tego żadnych korzyści, ani obowiązku, więc to logiczne że jak będę miał powód, to przerwę.

Co do tego co pisał Aztek o wyświetlaniu na tabletach, zaraz po tamtym poście zrobiłem parę screenów (bo odpisywałem właśnie z tableta, byłem na uczelni):

Nie widzę zbyt poważnych błędów, choć tak jak pisałem prace związane z dostosowywaniem do mniejszych ekranów są dopiero daleko z przodu.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
używałbym
lincz za 3... 2... 1...

makin' bacon

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
chujowe. nieogladalem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry