Nowe forum 124528 551

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 3.08.2013 roku

Wyświetleń 124528

Odpowiedzi 551

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponad 7000 użytkowników ma ustawiony ten gówniany styl inferno i jeszcze śmiecie narzekać :lol2:
Nie no - chociaż takie przyciski jak statystyka itd. są faktycznie niepotrzebne. Dodatkowy SB spoko.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
OBIE MOŻLIWOŚCI

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
A ja widzę trzecią zostawić tak jak było wcześniej czyli na dole, po chuj robić jakieś udziwnienia wowoza, bądź mikro wersje avallacha. Jakoś wcześniej nikt nie narzekał.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A może dać możliwość każdemu ustawienia sobie samemu szerokości tego paska z lewej - można by go poszerzać/zwężać w zależności od upodobań czy co kto w danej chwili robi, coś na wzór paska zadań w Windowsie/spisu w Adobe Reader... Wtedy jak ktoś nie chce to schowa go całkowicie, zwęży, albo wysunie szerzej.

Elo

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
A ja widzę trzecią zostawić tak jak było wcześniej czyli na dole, po chuj robić jakieś udziwnienia wowoza, bądź mikro wersje avallacha. Jakoś wcześniej nikt nie narzekał.
Bo sidebarze jest miejsce do wykorzystania, a taki sb widoczny ciągle podczas przeglądania forum jest nieskończenie bardziej praktyczny niż będący tylko na dole strony głównej. Stara wersja i tak zostanie, pisze po raz n-ty, to jest DODATEK, nie ZASTĄPIENIE.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto stoi w miejscu, ten się cofa. Nowy silnik daje nam nowe możliwości, głupio byłoby z nich nie skorzystać.
Poza tym mam wrażenie, że nie dotarło do was, że ten SB, jak napisał Allah, jest tylko dodatkiem i nie zastąpi głównego (tak jak było wcześniej i nikt nie narzekał, Edek).

Na zakończenie posta dodam tylko, ze właśnie przeczytałem post Allaha i nieco traci on teraz swoją rację bytu, ale wysyłam i tak :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, jeśli ten nowy styl kiedykolwiek zostanie dodany będzie to najwyższa pora na znalezienie sobie życia. Sry. :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, jeśli ten nowy styl kiedykolwiek zostanie dodany będzie to najwyższa pora na znalezienie sobie życia. Sry. :lol2:
Tak, w końcu będziesz miał motywację do znalezienia sobie tego jedynego.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Byłyby za to propsy, ale ich nie ma :(

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Przecież nikt nikogo nie będzie zmuszał do korzystania z konkretnego skina. Już teraz możliwość wyboru jest spora. Jeśli ten skin zostanie ukończony jedynie wzrośnie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Btw, jeśli teoretycznie chciałoby mi się napisać własny skin, znalazłoby się miejsce by go wrzucić?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
Ten skin Ava przypomina mi facebooka

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Będę niemiły, niekulturalny i w ogóle zły, ale to meega ssie

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Takie komentarze są tylko stratą czasu. Gdybyś napisał co konkretnie ci się nie podoba i jak można to naprawić, wtedy miałoby to jakiś sens. Wyobraź sobie że komentujesz model 3d jeśli ma ci to pomóc :|

Chętnie też zobaczę jaki skin jest według ciebie dobry.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Chętnie też zobaczę jaki skin jest według ciebie dobry.
Dla większości pewnie jedynym słusznym skinem jest ten ipb.

A jeżeli chodzi o Twój skin, mimo iż jest to ver. alfa też mi się nie podoba. Sidebary i ten shoutbox do mnie nie przemawiają, lecz ma też jakieś plusy takie jak kolorystyka i czytelność czcionki, względem Presence o wiele lepiej wykonane. I radziłbym zmienić/wywalić te podświetlenie i rozmycie animowanych rzeczy, imo kiepsko to wygląda :D A do pełnego hejtowania(a może chwalenia :lol: ) skina poczekam poczekam, aż zostanie skończony.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
proponuję przenieść się na fora.pl, tam są ciekawe skiny

0 użytkowników
Do góry