Po co mi dostęp do statystyk i listy userów z każdej strony?
To jest jedyne menu jakie w ogóle będzie. Albo tu, albo nigdzie.
SB wąski jak pizda zakonnicy. 
Pokazałem wersję z poszerzonym sidebarem. Sidebar wygląda gorzej, sb nie lepiej. Szerzej się tego tam nie zrobi. Jest jeszcze propozycja Wowoza żeby dać ten sb jak chat na fb - floatujący na dole strony i szeroki. Dla mnie to jest niedopuszczalne, bo zasłaniałby część treści, a ekrany w pionie aż takie wysokie nie są. Może jak pokaże na rysunku jakby to wyglądało to się pomyśli czy miałoby to sens, ale jestem nastawiony negatywnie.
W każdym razie: albo zaproponujecie z sb lepsze rozwiązanie, albo zostanie taki. Komu nie będzie się podobał, to sobie go schowa.
Brałem pod uwagę jeszcze jedną możliwość: autora pisać nad shoutem, nie na lewo. To pozwoliłoby zaoszczędzić jeszcze trochę miejsca, a i zmieściłaby się data shouta. Z drugiej strony, nie wiem czy przeglądanie byłoby wygodniejsze. Mi ta szerokość wydaje się być ok - większość shoutów mieści się w jednej linijce, pozostałe w góra trzech.
Mam trochę wrażenie że nie rozumiecie że ten sb to ma być dodatek, a nie zastąpienie obecnego. Ja nie widzę możliwości zrobienia go szerzej, tak aby nie przeszkadzał w czytaniu tematów. Tak jak proponuję w niczym nie przeszkadza, jak dla kogoś będzie za wąski, to będzie mógł nadal specjalnie wchodzić na główną co jakiś czas i tam zerkać czy nie ma nowych shoutów, nikt nie broni. Ale jestem przekonany że jednak się przyzwyczaicie i będziecie korzystać głównie właśnie z tego w sidebarze, bo ładowanie indeksu działów po to żeby zjechać sobie na dół i zerknąć na sb to po prostu debilizm.
Ork z ryjem jakby ktoś go właśnie gwałcił.
To placeholder, jak znajdzie się coś lepszego to wymienię, pisałem na gg. Na razie na szybko wymieniłem na tego wiedźmaka którego podlinkowałeś (ale przyciąłem go byle jak

), nad tym będzie można jeszcze pracować. Na razie siedzę w kodzie.
Kolorystyka taka sobie.
Tradycyjnie, zaproponuj lepszą. Dość długo nad tym siedziałem, uznałem że te kolory są zarazem wystarczająco ciemne, kontrastowe jak i neutralne.
Pewnie lista narzekań byłaby dłuższa, gdyby nie fakt że nie dałeś widoku wszystkich działów i postów.
Bo go jeszcze nie ma

W ogóle nie wiem skąd wniosek że to jest robione na tablety xDD
To jest robione na pc z ekranami 16:9 / 16:10. Mam w tym względzie gdzieś tych którzy korzystają z 4:3, najwyższy czas na zmianę. Co do rozdziałki, to sam mam 1440:900 i ją biorę za punkt odniesienia. Paragraf tekstu jest wąski, bo taka długość linijki jest optymalna do czytania. IMO to kwestia przyzwyczajenia, po prostu dotąd korzystaliście ze skinów z nieco szerszą linią, mniejszym fontem i mniejsza interlinią. No, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, w razie czego zrobię tą długość linii szerszą, albo całość zrobię proporcjonalną do rozmiaru ekranu.