Nowe forum 125163 551

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 3.08.2013 roku

Wyświetleń 125163

Odpowiedzi 551

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Na presence nie ucina to fakt, ale mniej przypomina tamte stare forum

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
Ja już przywykłem.

Voviz

Voviz

Użytkownicy
posty36
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ucina literkę 't' z wyrazu 'theModders'. Może i jest wycentrowane, ale na całą szerokość strony, tak jakby marginesy były ustawione na -1.

"(...) Dziś wyjdziesz z domu... prosto przez okno, bez spadochronu"
PeIHa

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jak wrzuca się na pół ekranu stronę to wtedy ucina tttttttt

Voviz

Voviz

Użytkownicy
posty36
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie? Ogólnie ucina.

"(...) Dziś wyjdziesz z domu... prosto przez okno, bez spadochronu"
PeIHa

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jak zmniejszysz szerokość okna na niższą niż rozmiar zawartości to pewnie że będzie ucinać. Header po prostu jest szerszy (1075px) niż zawartość (990px) i tak było też na ipb. Na ipb właściwie był BŁĄD z jego centrowaniem, przez co się nie ucinał, ale rozwalał nieco układ (nie piszę z pamięci, mam to otwarte w drugiej karcie).

Krótko mówiąc: to jest normalne że jak zwężacie okno do szerokości mniejszej niż szerokość headera to z obu stron będzie wam po kawałku obcinać. Będzie też obcinać jeśli macie rozdziałkę 1024x68 lub mniejszą. Po prostu taki szeroki header został namalowany przez Thora jeszcze w czasach kiedy przechodziliśmy na IPB. Na moim nowym skinie zrobiłem elastyczny header który wyświetla się poprawnie przy rozdziałce szerokiej na min 610px.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na Inferno gdy jestem niezalogowany niektóre posty są podkreślane gdy na nie najadę myszką.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Caesum, naprawione. Od razu poprawiłem błąd z belką nad postem który występował tylko dla niezalogowanych.

Przy okazji, mogę już chyba pokazać wczesnego wipa szablonu nad którym pracuję. Polecam wyświetlanie na Chrome, ale Firefox oprócz drobnych zastrzeżeń też jest ok (gorsza obsługa animacji, zbugowany selektor selection, nie działający atrybut user-select). Safari i nowa Opera powinny radzić sobie jak Chrome, ale nie sprawdzałem tego. Nie wiem co z IE, nawet nie chcę sprawdzać. Nie mam zamiaru dawać jebania o osoby korzystające z przeglądarek bez HTML5 i CSS3.

http://themodders.org/avallach_skin/

Dla demonstracji kliknięcie na logo przełącza header (na animowaną wersję z której zrezygnowałem) i ukrywa ramkę logowania (która będzie niewidoczna dla zalogowanych, a zalogowani nie będą widzieć ramki profilowej). Menu ustawienia się rozwija, niestety na FF bez animacji. Wszystkie grafiki oprócz tła headera są wektorowe. Buttony przy logowaniu majstrowałem sam i nawet je zanimowałem (kliknij i przytrzymaj). Jako że pracuję za darmo, skin będzie dostępny za abonamentem, a przynajmniej możliwość postowania na sb :lol2:

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Jak na razie podoba mi się tylko header :D
"pro modding + amatorski game-dev" :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak na razie podoba mi się tylko header :D
"pro modding + amatorski game-dev" :lol2:
Ach tak, :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#191 2013-08-15, 17:33(Ostatnia zmiana: 2013-08-15, 17:47)
17:27:00 Wowoz
wywal to sb
straszne jest
juz nawet mi sie podobalo
ale jak to zrobiles
to jest lipa

17:27:29 Avallach
nie znasz się dobre jest ; p

17:27:36 Wowoz
zapytaj na forum ; p
odpowiedza ci to co ja
Więc pytam. Też uważacie że to sb jest takie złe że lepiej żeby go nie było? Sam uważam to za bardzo dobre rozwiązanie - nie zajmuje miejsca na ekranie, a widać go cały czas przy przeglądaniu dowolnego miejsca w dowolnym temacie. Od razu widzi się kiedy ktoś coś pisze, można na szybko odpowiedzieć, a na głównej czy osobnej stronie i tak będzie pełna, szeroka wersja (do której jest link zaraz nad nim).

http://themodders.org/avallach_skin/

Aha, i przy okazji. Dodałem to kółko zębate do headera. Po najechaniu myszą obraca się :lol2: Naprawiłem tez motto pod headerem ; p

//edit: Ogrodnik zaproponował poszerzenie całości, ale imo efekt mocno średni: http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuuj_neappxr.jpg

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie ogarniam do końca tej twojej wizji.

Po co mi dostęp do statystyk i listy userów z każdej strony?
SB wąski jak pizda zakonnicy. :|
Ork z ryjem jakby ktoś go właśnie gwałcił.
Kolorystyka taka sobie.

Pewnie lista narzekań byłaby dłuższa, gdyby nie fakt że nie dałeś widoku wszystkich działów i postów.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
wąskie, nieczytelne - tak jak mowilem. Sb powinno być na pasku, ktorzy przesuwa sie z kazdym naszym przesunieciem i w miare potrzeby - wysuwalne.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Nowe forum
Sb troche lipne ale reszta jak najbardziej pozytywna.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Myślę, że źle podchodzicie do oceny. Widać wyraźnie, że skórka jest robiona z myślą o tablety. W tym kontekście powinniście oceniać.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ale ja karwasz twarz nie uzywam tabletu tylko PC do kurwy nędzy : |

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Przekonaj Avallacha by robił na PC :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
i wszystko jasne.

a szerszy pasek boczny proponowałem pewnie ze względu na to, że mam dość szeroki monitor, więc w uj miejsca i tak się marnuje, a wąskie sb jest... no eee... wąskim sb.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#199 2013-08-15, 19:47(Ostatnia zmiana: 2013-08-15, 19:58)
Po co mi dostęp do statystyk i listy userów z każdej strony?
To jest jedyne menu jakie w ogóle będzie. Albo tu, albo nigdzie.

SB wąski jak pizda zakonnicy. :|
Pokazałem wersję z poszerzonym sidebarem. Sidebar wygląda gorzej, sb nie lepiej. Szerzej się tego tam nie zrobi. Jest jeszcze propozycja Wowoza żeby dać ten sb jak chat na fb - floatujący na dole strony i szeroki. Dla mnie to jest niedopuszczalne, bo zasłaniałby część treści, a ekrany w pionie aż takie wysokie nie są. Może jak pokaże na rysunku jakby to wyglądało to się pomyśli czy miałoby to sens, ale jestem nastawiony negatywnie.
W każdym razie: albo zaproponujecie z sb lepsze rozwiązanie, albo zostanie taki. Komu nie będzie się podobał, to sobie go schowa.
Brałem pod uwagę jeszcze jedną możliwość: autora pisać nad shoutem, nie na lewo. To pozwoliłoby zaoszczędzić jeszcze trochę miejsca, a i zmieściłaby się data shouta. Z drugiej strony, nie wiem czy przeglądanie byłoby wygodniejsze. Mi ta szerokość wydaje się być ok - większość shoutów mieści się w jednej linijce, pozostałe w góra trzech.

Mam trochę wrażenie że nie rozumiecie że ten sb to ma być dodatek, a nie zastąpienie obecnego. Ja nie widzę możliwości zrobienia go szerzej, tak aby nie przeszkadzał w czytaniu tematów. Tak jak proponuję w niczym nie przeszkadza, jak dla kogoś będzie za wąski, to będzie mógł nadal specjalnie wchodzić na główną co jakiś czas i tam zerkać czy nie ma nowych shoutów, nikt nie broni. Ale jestem przekonany że jednak się przyzwyczaicie i będziecie korzystać głównie właśnie z tego w sidebarze, bo ładowanie indeksu działów po to żeby zjechać sobie na dół i zerknąć na sb to po prostu debilizm.

Ork z ryjem jakby ktoś go właśnie gwałcił.
To placeholder, jak znajdzie się coś lepszego to wymienię, pisałem na gg. Na razie na szybko wymieniłem na tego wiedźmaka którego podlinkowałeś (ale przyciąłem go byle jak :lol2:), nad tym będzie można jeszcze pracować. Na razie siedzę w kodzie.

Kolorystyka taka sobie.
Tradycyjnie, zaproponuj lepszą. Dość długo nad tym siedziałem, uznałem że te kolory są zarazem wystarczająco ciemne, kontrastowe jak i neutralne.

Pewnie lista narzekań byłaby dłuższa, gdyby nie fakt że nie dałeś widoku wszystkich działów i postów.
Bo go jeszcze nie ma :D

W ogóle nie wiem skąd wniosek że to jest robione na tablety xDD
To jest robione na pc z ekranami 16:9 / 16:10. Mam w tym względzie gdzieś tych którzy korzystają z 4:3, najwyższy czas na zmianę. Co do rozdziałki, to sam mam 1440:900 i ją biorę za punkt odniesienia. Paragraf tekstu jest wąski, bo taka długość linijki jest optymalna do czytania. IMO to kwestia przyzwyczajenia, po prostu dotąd korzystaliście ze skinów z nieco szerszą linią, mniejszym fontem i mniejsza interlinią. No, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, w razie czego zrobię tą długość linii szerszą, albo całość zrobię proporcjonalną do rozmiaru ekranu.

0 użytkowników
Do góry