Dzień Screena nie miał wymagań progowych (przynajmniej w ostatnich latach). Zgłosić się mógł dosłownie każdy kto dał swoje screeny lol, nawet pojedyncza osoba która zarejestrowała się na forum jutro. Także nic odkrywczego nie wymyśliłeś, po prostu zwykle tylko duże i stare grupy miały screeny które zapadały ludziom w pamięć. Były osoby które zgłaszały swoje marne pracki, ale po prostu nikt ich nie pamięta, zresztą nic dziwnego.
Z grup które nad czymkolwiek pracują potrafię wymienić z pamięci Złote Wrota, SoulFire, Rzeka i Wyspę Khorinis. To nie jest dużo, a nie wiadomo czy wszystkie wzięłyby udział. Oczywiście można dorzucić jakieś mięso armatnie, ale i tak pewnie wygra Rzeka o ile KzW nie próżnował. Szkoda że taki fajny świat się zmarnuje, chyba że w tajemnicy przed wszystkimi pracuje nad epicką fabułą.
Biorąc pod uwagę obecną sytuację wydaje mi się że wychodzenie z inicjatywą w sprawie DS nie ma specjalnego sensu. Co nie znaczy że nie zostanie zorganizowany jeśli zgłosi się dość chętnych. Wydaje mi się że rozsądna dolna granica to 5 modów (albo 4 duże które wymieniłem). Zgłaszać się można w tym temacie. Jeśli pojawi się te 5 zgłoszeń, mogę dać ogłoszenie na blipie, napisać newsa na GS i założyć dział.
Ale coś w to wątpię.