Mafijne sprawy 22310 89

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 11.07.2013 roku

Wyświetleń 22310

Odpowiedzi 89

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Mafijne sprawy
Art. 212. Zniesławienie
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
 podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
 § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
 podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.  :pokerface:  
 § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
Powodzenia Gimby :D

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
bo smieszniej wyjdzie, jak sie okaze to jakis zbuntowany 15 latek, i jego rodzice ktorzy nic o tym nie wiedza zostaną pociągnieci do odpowiedzialnosci.
i bardzo dobrze, niech wiedza ze wychowali frajera

nie wiem o chuj chodzi bo spalem, ale jestem przeciwko banowaniu autorow tej akcji. co oni zrobili calemu forum, by zostali z niego usunięci? akcje kierowali w jedna osobę, nie w cala spolecznosc, wiec w interesie tej jednej osoby powinno byc nie pierdolenie sie tylko zgloszenie do odpowiednich sluzb, jak zreszta zrobiono. propsy sawik, bez pierdolenia, przejscie do dzialania

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Art. 212. Zniesławienie
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. :pokerface:
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Zauważ, że nie jest to tylko próba zniesławienia, ale również wymuszenie i szantaż.  :wink:

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki

Gizbor17

Mafijne sprawy
#43 2013-07-12, 10:58(Ostatnia zmiana: 2013-07-12, 10:59)
To wiem kto to, Dragothic i Gizborn macie przejebane.
nie lubię cie, ale nie posunąłbym się o coś takiego, nawet nie chciałoby by mi się coś takiego robić  :ayfkm:
i nie Gizborn tylko Gizbor

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Hm. Beka beką, ale właściwie wszystko to sam umieściłeś w internecie, on to tylko złożył do kupy.
Macie ludzie swoje fejsbuczki

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No i co z tego, że fejsbuczki? Tu nie chodzi o słit focię z napojem czy koleżanką, tylko o wyzywanie od pedofili (MAŁE DZIECI JEBAŁ JAN TRZECI PED... oj. W sumie chuj, mogę dokończyć. Nie oskarży mnie. Nie żyje.), próby niemałego WYMUSZENIA, prześladowania i próby niszczenia wizerunku wśród znajomych. Tak. Tu nie chodzi o jakieś podrzędne forum, gdzie po prostu takie podśmiechujki są na porządki dziennym, bo taka jest specyfika tego miejsca i każdy kto tu siedzi, automatycznie poprzez niepisane normy wyraża na to zgodę. To nie przypadek typowego robienia sobie jaj przez "znajomych" jak w przypadku nazywania pedo mnie czy Acetona. To jest po prostu próba niszczenia komuś życia. Przekroczona pewna granica moralności.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jakie masz dowody, że to akurat oni? Masz tylu wrogów, że równie dobrze mógł to byc każdy. Zresztą dziw, że musieliśmy czekac na taką zemstę 'oburzonych' aż tyle czasu

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Tymi wrogami są ty i twoi koledzy? He he

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Mafijne sprawy
#48 2013-07-12, 11:40(Ostatnia zmiana: 2013-07-12, 11:41)
nie, ja mam w niego wyjebane. Ale z tego co widziałem zataczarki i kłótnie z jego udziałem (których często jest też prowodyrem) są na porządku dziennym w każdym temacie - od moddingu gothica, po grafikę kończąc na temacie o islamie. Jak to określił bodaj Kyro - jest upierdliwy w każdym możliwym miejscu, wypowiadając się na każdy możliwy temat

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Mafijne sprawy
#49 2013-07-12, 11:52(Ostatnia zmiana: 2013-07-12, 11:53)
kazdy myslacy czlowiek oddziela sfere prywatna od klotni na zjebanym forum o moddingu goticzka i anime z ludzmi podpisujacym sie wymyslonym nickiem

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Mafijne sprawy
#50 2013-07-12, 12:09(Ostatnia zmiana: 2013-07-12, 12:40)
No i co z tego, że fejsbuczki? Tu nie chodzi o słit focię z napojem czy koleżanką, tylko o wyzywanie od pedofili
Kto normalny w to uwierzy?

Nie wiem jakich masz znajomych, ale jakby o mnie ktoś tak napisał, to prawdopodobnie uwierzyłby tylko wwz, z tym że duża też szansa że to właśnie on by to napisał :lol2:

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kazdy myslacy czlowiek oddziela sfere prywatna od klotni na zjebanym forum o moddingu goticzka i anime z ludzmi podpisujacym sie wymyslonym nickiem
Oczywiście, ja też potępiam takie działania. Ale obrzucanie winą randomowych osób to też pomówienie i także podlega grzywnie, czy w skrajnych przypadkach karze. Z ocenami i obrzucaniem błotem poczekajmy do wyników śledztwa i wyroku sądowego. Zasada domniemanej niewinności z prawa karnego mówi wyraźnie, że osoba jest niewinna wobec przedstawianych jej zarzutów, dopóki wina nie zostanie jej udowodniona. A jakie dowody ma sawik poza swoimi osobistymi utarczkami z tymi osobami?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Mafijne sprawy
#53 2013-07-12, 13:18(Ostatnia zmiana: 2013-07-12, 13:22)
http://www.swkjeden1.ugu.pl/img/9.jpg
http://www.swkjeden1.ugu.pl/img/4.jpg

Ten za krótki poliestrowy krawat o fakturze zdeptanej wykładziny z końcówki lat 90
Ta wymięta biała koszula
Ta marynarka za duża chyba o 5 rozmiarów, zapięta oczywiście na 2 guziki
Te za duże, opuszczone i pogniecione jak worek po kartoflach spodnie
Te obrzydliwe trzewiki przy których typowo januszowe pantofle to synonim eleganckiego obuwia wizytowego

To są te słynne 2 i pół tysiąca w 2 tygodnie? Z kim ja tu kurwa siedzę. Każda osoba próbująca się tu wypowiadać na poważne tematy, do tego obierając ton wyższości powinna być zweryfikowana właśnie takim linkiem na fb, bo później właśnie wychodzi że wszystkie takie osoby to tak naprawdę wychudzone 18 latki w garniakach po ojcu januszu, co jeszcze parę miesięcy temu żarły smażoną cebulę ze smalcem a teraz kurwa pozują na poważnych fachowców na forum internetowym o moddingu martwej gry.

A w rozwiązywaniu sprawy życzę powodzenia, zwłaszcza że policja w takich przypadkach nic nie może (nie chce) zrobić. Sam autor wymuszenia ma przynajmniej minimalne pojęcie o tym co robi i raczej nie jest to osoba z kręgu tego forum. Przepuszczam, że nie robi tego również bezpodstawnie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Kto normalny w to uwierzy?

Nie wiem jakich masz znajomych, ale jakby o mnie ktoś tak napisał, to prawdopodobnie uwierzyłby tylko wwz, z tym że duża też szansa że to właśnie on by to napisał :lol2:
No nie uwierzy nikt, no ale... naprawdę muszę to tłumaczyć? :|

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
http://www.swkjeden1.ugu.pl/img/9.jpg
http://www.swkjeden1.ugu.pl/img/4.jpg

Ten za krótki poliestrowy krawat o fakturze zdeptanej wykładziny z końcówki lat 90
Ta wymięta biała koszula
Ta marynarka za duża chyba o 5 rozmiarów, zapięta oczywiście na 2 guziki
Te za duże, opuszczone i pogniecione jak worek po kartoflach spodnie
Te obrzydliwe trzewiki przy których typowo januszowe pantofle to synonim eleganckiego obuwia wizytowego

To są te słynne 2 i pół tysiąca w 2 tygodnie? Z kim ja tu kurwa siedzę. Każda osoba próbująca się tu wypowiadać na poważne tematy, do tego obierając ton wyższości powinna być zweryfikowana właśnie takim linkiem na fb, bo później właśnie wychodzi że wszystkie takie osoby to tak naprawdę wychudzone 18 latki w garniakach po ojcu januszu, co jeszcze parę miesięcy temu żarły smażoną cebulę ze smalcem a teraz kurwa pozują na poważnych fachowców na forum internetowym o moddingu martwej gry.

A w rozwiązywaniu sprawy życzę powodzenia, zwłaszcza że policja w takich przypadkach nic nie może (nie chce) zrobić. Sam autor wymuszenia ma przynajmniej minimalne pojęcie o tym co robi i raczej nie jest to osoba z kręgu tego forum. Przepuszczam, że nie robi tego również bezpodstawnie.

Niech sobie nawet zapierdala na bosaka w gaciach Borata, to co robi ten koleś to zwyczajne skurwysyństwo i trzeba takie coś tępić.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nic mnie to nie obchodzi. Korzystają z okazji zwracam uwagę jedynie na dysonans miedzy tym na kogo kreują się niektórzy na forum a kim są w rzeczywistości. A kwestia samego problemu jest problem nie moim, nie twoim tylko sawika i tym bardziej nie rozumiem czemu ma służyć robienie ambarasu na forum. Z resztą, jak ktoś wyżej powiedział, operowanie bezpodstawnymi oskarżeniami w stronę losowych osób, również podpada pod groźby karalne. Sam sawik z resztą niewiele może zrobić, z racji że do najbliższego prokuratora dziury w dupie ma tysiące kilometrów.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
THORO NIE ROZUMIESZ, ONI BEDA TERAZ SCIGANI Z URZEDU

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
i zgniją w sztumie

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Mafijne sprawy
Z resztą, jak ktoś wyżej powiedział, operowanie bezpodstawnymi oskarżeniami w stronę losowych osób, również podpada pod groźby karalne. Sam sawik z resztą niewiele może zrobić, z racji że do najbliższego prokuratora dziury w dupie ma tysiące kilometrów.
Prawda nie ma co bawić się w "Szerloka Holmsa" praktycznie każdy kto ma jego FB mógł to zrobić, toteż tym bardziej powinien to zgłosić bo może sprawcą tego  nie jest jakiś gimbus z forum o moddingu goticzka, tylko  prawdziwy psychopata który w końcu odwiedzi go z siekierą :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry