Jakie posiadacie urządzenia mobilne? 15239 52

O temacie

Autor MrSzymon345

Zaczęty 11.07.2013 roku

Wyświetleń 15239

Odpowiedzi 52

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No to normalne, że dzieci bogatszych rodziców mają na ogół lepsze wyniki w nauce, co w tym odkrywczego?

A badania to gówno. Jak już wspomniano, ignoruje się nie pasujące fakty i wszystko podpina pod swoją tezę (Kyro, pamiętasz swoją koleżankę? :D ). Wyniki się fałszuje, no bo po co biegać po ludziach, skoro znajomi mogą wypełnić po kilka ankiet i już jest fajnie? Sam komuś ankiety tak wypełniałem. Te wszystkie socjopierdoły to o kant porcelanowego tronu potłuc.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak ci ślepota nie straszna :ok:

Ja mam z mobilek tylko starą nokię E51 i czytnik ebooków z e inkiem
Ostatnio nawet tak zahipsterzyłem że kupiłem sobie papierową mapę :lol:

Dlaczego ślepota?

Jaki tablet polecacie?

Potrzebny do przeglądania neta i  oglądania animeanime filmików w internecie.

Nexus 7?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
No to normalne, że dzieci bogatszych rodziców mają na ogół lepsze wyniki w nauce, co w tym odkrywczego?

Nie koniecznie, zależy od wychowania. Niektórzy owszem, wychowują dzieci na takich "inteligentów", jakieś treningi gry na skrzypcach czy w tenisa; może i mają lepsze wyniki w nauce. Czasami jednak rodzice wywierają zbytnią presję na dziecku, przez co jest taką społeczną niedojdą.
Jeszcze inny przypadek, to zaniedbywanie dzieci przez bogatych i zapracowanych rodziców. Dziecko jest nie wiadomo jak rozpieszczone, później zaczyna ćpać, czy coś takiego.
Rzekomo bogatsze dzieci mają lepiej, bo mają wszystko zapewnione, ale nie zawsze działa to na ich korzyść. Równie dobrze dziecko z biednej rodziny może się dobrze uczyć, bo chce się wybić od takiego społecznego dna, w jakim żyło dotychczas.

PS: Nawet nie wiem o co biega, ale piszę na szybkiego bo się spieszę.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Dlaczego ślepota?
Bo to wyjątkowo męczy oczy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Jakie posiadacie urządzenia mobilne?
#24 2013-07-13, 21:04(Ostatnia zmiana: 2013-07-13, 21:05)
Jaki tablet polecacie?

Potrzebny do przeglądania neta i  oglądania animeanime filmików w internecie.
Zależy ile chcesz na to wydać. Ja nie lubię przepłacać i z tego względu orientuję się raczej w chińskich urządzeniach mid/high- endowych, z drugiej strony kupując znane marki niby dajesz za to samo dwa razy tyle, ale masz lepszą jakość wykonania i większą szansę że wszystko będzie ok.

Dużo zależy też od tego gdzie chcesz tego tabletu używać. Ja robię to nieraz na korytarzach, przystankach, w tramwajach, czasami nawet idąc, więc bardziej pasuje mi 7". Jeśli jednak chcesz oglądać filmy, i w związku z tym robiłbyś to głównie siedząc / leżąc w jakimś raczej spokojnym miejscu, to pewnie spodobałby ci się raczej 10". Na pewno przydałoby się min. dwurdzeniowe cpu i gpu i tak żeby całość dobrze sprzętowo dekodowała video.

//edit: omg, do czego to doszło, Korek ma popularnego posta :O

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
i na co wam te naplety

przereklamowane gowno

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No wiadomo, że dla generalizowania niemal zawsze można wysunąć kontrprzykład, ale co to ma za znaczenie w skali jeden do kilkuset? To jest pierdolenie. Przez obserwację widzę jak jest i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej, bo to jednak po prostu WIDAĆ. Dziecko zaczyna ćpać? BOŻE, STRASZNE. Biedne dzieci też by ćpały. A czemu nie ćpają?

BO SĄ BIEDNE

...
Równie dobrze dziecko z biednej rodziny może się dobrze uczyć, bo chce się wybić od takiego społecznego dna, w jakim żyło dotychczas.
Na ogół biednemu dziecku się takie podejście utrudnia, bogate dziecko jest na ogół w jakiś sposób wspierane. Biedne dziecko na ogół w okresie dziecięcym NIE WIDZI POWODU do nauki, później jest często za późno.

Na prawdę, nie wiem w ogóle o czym rozmawiamy, bo to nie ma sensu. Każdy widzi jaki jest świat, trzeba tylko zacząć patrzeć. Kto ma oczy, niechaj patrzy. Kto ma uszy, niechaj słucha, tylko niech nie da się wyruchać przez pseudofajne myślenie, które sprowadza się tylko do myślenia, bo życie to kurwa i nie jest takie piękne jakbyśmy chcieli.

Wybieram opcję dialogową:

Koniec.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Av. Jono.

Tablet będzie używany w domu i podróży, znowu sporo podróżuję pociągiem, a PSP już nie wystarcza.

Mogę przeznaczyć... 1000 zł? (200 funtów)

Oczywiście wolałbym zaoszczędzić i ta kwota to maksimum jakie na to wydam, mam też inne wydatki, ale chciałbym kupić coś na czym spokojnie te 460p wyciągnę i nie będę brał drzemki zanim mi się strona załaduje, internet z WiFi, ale słyszałem że są jakieś że można wykupywać internet na takiej zasadzie jak w telefonie, prawda to? Opłaca się?

A, nie zależy mi na HD.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#28 2013-07-13, 22:51(Ostatnia zmiana: 2013-07-13, 22:55)
Zależy Ci na HD. HD to 1280x720, idealna rozdziałka na dziesięciocalowy tablet (naturalnie im więcej tym lepiej, ale jest wystarczająco). I tego pokroju modele wcale nie będą drogie, w sumie rozdziałka w tych okolicach to w tej chwili standard. Gdybym w tym momencie miał kupować coś tańszego, kupiłbym Ainola Hero. Dziesięciocalowy, bebechy akurat na filmy i internety (dwa rdzenie, w miarę godna grafika odpalająca wszystkie te GTA bez przycinek), i w odróżnieniu od mojego Shiru Shoguna godnie wykonany - no, przynajmniej tak wygląda na zdjęciach.

Właśnie spojrzałem po allegro - siedem stówek w X-Komie w wersji czterordzeniowej. Nie jestem pewien, czy ten model nie ma żadnych dziwnych wad bo nie czytałem, ale na pewno warto zainteresować się tym modelem.

acz nie jestem pewien, jak tam z tym wykorzystaniem czterech rdzeni przez androida, jeśli źle to może nawet będzie gorszy od dwurdzeniowców?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
i na co wam te naplety

przereklamowane gowno
Popieram. Gdybym dostał od razu bym sprzedał.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jesli chodzi o ten internet jak w telefonie to niektore tablety maja wbudowany modul 3g wiec mozesz miec neta non stop.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Popieram. Gdybym dostał od razu bym sprzedał.

Mówiłem tak kiedyś o telefonie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zależy Ci na HD. HD to 1280x720, idealna rozdziałka na dziesięciocalowy tablet (naturalnie im więcej tym lepiej, ale jest wystarczająco). I tego pokroju modele wcale nie będą drogie, w sumie rozdziałka w tych okolicach to w tej chwili standard. Gdybym w tym momencie miał kupować coś tańszego, kupiłbym Ainola Hero. Dziesięciocalowy, bebechy akurat na filmy i internety (dwa rdzenie, w miarę godna grafika odpalająca wszystkie te GTA bez przycinek), i w odróżnieniu od mojego Shiru Shoguna godnie wykonany - no, przynajmniej tak wygląda na zdjęciach.

Właśnie spojrzałem po allegro - siedem stówek w X-Komie w wersji czterordzeniowej. Nie jestem pewien, czy ten model nie ma żadnych dziwnych wad bo nie czytałem, ale na pewno warto zainteresować się tym modelem.

acz nie jestem pewien, jak tam z tym wykorzystaniem czterech rdzeni przez androida, jeśli źle to może nawet będzie gorszy od dwurdzeniowców?
sawikowi chyba chodzilo ze nie zalezy mu na HD

Rahim

Rahim

Użytkownicy
Perma ban xD
posty32
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Perma ban xD
Kiedyś to się człowiek cieszył jak miał nokię 3100 a teraz te tablety.
One męczą w chuj oczy a zamiast kupywac jakiegoś byle tandetnego tableta
zainwestuj w coś innego. Po za tym nie ma to jak stary sprawdzony sposób
książka z księgarni.

Zapraszam na forum Opactwo RPG Makera.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#34 2013-07-14, 00:18(Ostatnia zmiana: 2013-07-14, 01:48)
Też poleciłem Anola Hero / Hero II, ale też Ainola Spark, szczyt Ainolowej technologii, na ebay można go dostać całkiem tanio (niestety u najtańszego sprzedawcy przesyłka pocztą lotniczą z Hong Kongu, trwa tak do dwóch tygodni zwykle).
http://www.ebay.co.uk/itm/171018526266
787zł, darmowa przesyłka.
Ekran 9.7" 2048 x 1536px Retina IPS
RAM 2GB
CPU 4 rdzeniowy Allwinner A31 1.5GHz
GPU 2 rdzeniowy PowerVR SGX544 MP2
Metalowa obudowa (czarna lub biała)
Android 4.1.1
Bateria 10 000 mAh
Kamera 2 i 5 Mpx

Wadą jest to że jest sporo mniej popularny niż Hero i nie ma przez to na niego CyanogenModa. Jest tylko odchudzona/poprawiona wersja stockowego romu rozwijana przez tego samego kolesia który robi CM na Ainole.

//edit: jak ktoś jest zainteresowany, to mają go w X-KOMie, 750zł, tani kurier na całą polskę i ewentualnie kilkanaście salonów do zakupu osobistego :D
http://www.x-kom.pl/p/125197-tablet-10-ainol-novo-9-spark-a31-2048mb-16gb-android-422.html

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bardzo dobry tablet a szczegolnie bateria i cpu

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Kiedyś to się człowiek cieszył jak miał nokię 3100 a teraz te tablety.
One męczą w chuj oczy a zamiast kupywac jakiegoś byle tandetnego tableta
zainwestuj w coś innego. Po za tym nie ma to jak stary sprawdzony sposób
książka z księgarni.
Kiedyś człowiek mieszkał w szopie a teraz w domu ;_;
SKANDAL

melkor
  • Gość
ja mam mobilny model "żona 2003", wystarczy ryknąć i przynosi czego człowiek chce xD
specjalnie nie podaję specyfikacji "żona 2003" żeby nie ośmieszać waszych chudych tabletów  :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Masz też x dziecko, w które ciągle trzeba ładować xD

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Ja mam radio na baterie(alkaliczne) i jestem z niego bardzo zadowolony.
Nie ważne gdzie jestem, w autobusie czy w domu, wyciągam radyjko, ustawiam antenkę, uruchamiam, ustawiam częstotliwość pierwszym pokrętłem, drugim natomiast głośność i jestem w chuj mobilny.
Polecam  :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry