Problemy na tle egzystencjalnym 77519 283

O temacie

Autor zdzichorowerzysta

Zaczęty 17.03.2013 roku

Wyświetleń 77519

Odpowiedzi 283

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ten temat: :lol2:

Powodzenia w klasztorze. Ktoś zapomniał tylko, że spierdoliny wyrzucają nawet z seminarium. Prawda jest bolesna, musicie być poważni i charakterni. Nie dla lamusa to :ok: .

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Dziś siedziałem sobie w kuchni przy stole i przy świetle lampy oglądałem zakrętkę od butelki z solą z dna morza martwego, i naszły mnie przemyślenia o egzystencji naszej i innych istot.
Mianowicie:
Na zakrętce jest obrazek węża eskulapy owiniętego wokół moździerza do tłuczenia ziół. Pomyślałem sobie: dlaczego węże eskulapa są w dzisiejszych czasach takie rzadkie? Dlaczego niedźwiedzie, rysie, żółwie, orły są takie rzadkie? Wiem! Wiem dlaczego! Odpowiedź jest prosta jak aparycja przeciętnego chama ze śląska, jak to mówił Rysiek z klanu na klipie reklamującym akcje charytatywną dotyczącą psów w schroniskach i ogólnie psów. Odpowiedź uformowałem sobie taką:
Ludzie w dzisiejszych czasach są w lwiej większości białymi robakami, które po śmierci nie zasługują na przyjęcie wcielenia węża eskulapy, niedźwiedzia, rysia, orła itp za to świń w hodowlach jest bardzo wiele. Więc to jest zamknięty obieg ciał i dusz: my te świnie jemy, a po śmierci sami sie w nie zamieniamy, po czym tamte świnie zamienione w ludzi nas jedzą(nas w formie świń) i tak w kółko, aż ktoś położy temu kres.
Jeśli powiem moją koncepcje obrońcom praw zwierząt, będą wiedzieli co robić jak ją zrozumieją. Zmienią nature całej ludzkości na lepsze poprzez propagowanie innego stylu życia, gdy ludzie będą umierać nie będą przyjmować w większości wcieleń świń tylko będą przyjmować wcielenia szlachetniejszych zwierząt, dzięki czemu węży eskulapa i niedźwiedzi przybędzie bo będzie więcej ludzi którzy będą godni przyjąć ich wcielenia

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
w suuuuuuuuuuuuuuuuuumie

makin' bacon

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Dziś siedziałem sobie w kuchni przy stole i przy świetle lampy oglądałem zakrętkę od butelki z solą z dna morza martwego, i naszły mnie przemyślenia o egzystencji naszej i innych istot.
Mianowicie:
Na zakrętce jest obrazek węża eskulapy owiniętego wokół moździerza do tłuczenia ziół. Pomyślałem sobie: dlaczego węże eskulapa są w dzisiejszych czasach takie rzadkie? Dlaczego niedźwiedzie, rysie, żółwie, orły są takie rzadkie? Wiem! Wiem dlaczego! Odpowiedź jest prosta jak aparycja przeciętnego chama ze śląska, jak to mówił Rysiek z klanu na klipie reklamującym akcje charytatywną dotyczącą psów w schroniskach i ogólnie psów. Odpowiedź uformowałem sobie taką:
Ludzie w dzisiejszych czasach są w lwiej większości białymi robakami, które po śmierci nie zasługują na przyjęcie wcielenia węża eskulapy, niedźwiedzia, rysia, orła itp za to świń w hodowlach jest bardzo wiele. Więc to jest zamknięty obieg ciał i dusz: my te świnie jemy, a po śmierci sami sie w nie zamieniamy, po czym tamte świnie zamienione w ludzi nas jedzą(nas w formie świń) i tak w kółko, aż ktoś położy temu kres.
Jeśli powiem moją koncepcje obrońcom praw zwierząt, będą wiedzieli co robić jak ją zrozumieją. Zmienią nature całej ludzkości na lepsze poprzez propagowanie innego stylu życia, gdy ludzie będą umierać nie będą przyjmować w większości wcieleń świń tylko będą przyjmować wcielenia szlachetniejszych zwierząt, dzięki czemu węży eskulapa i niedźwiedzi przybędzie bo będzie więcej ludzi którzy będą godni przyjąć ich wcielenia

Człowiek się rodzi aby umrzeć. Bez żadnych wartości religijnych, filozoficznych, naukowych itp. To wszystko jest wymysł plemienia by plemię się nie rozpadło.

Nie ma cyklów dusz. W praktyce jest to do nieudowodnieni.a Większość ludzie nie jest w stanie zaakceptować że żyją tylko po to aby umrzeć i tak się tworzą teorie o niebach, reinkarnacjach, piekłach itp. Dlaczego? Bo to jest sprzeczne z instynktem samozachowawczym człowieka żeby zaakceptować śmierć jako śmierć. Człowiek jest w stanie zaakceptować śmierć jako wartość w teologii albo ideologii ale nigdy jako śmierć samą.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Przecież właśnie Ci udowodnił. Prosty, widoczny gołym okiem dowód: im gorsi ludzie tym mniej orłów i niedźwiedzi. Mów co chcesz, to jest mocna, realna i sensowna logika, przechodzę na reinkarnatyzm.

Tylko jedna rzecz mi nie pasuje:
Więc to jest zamknięty obieg ciał i dusz: my te świnie jemy, a po śmierci sami sie w nie zamieniamy, po czym tamte świnie zamienione w ludzi nas jedzą(nas w formie świń) i tak w kółko, aż ktoś położy temu kres.
Więc jak jemy warzywka, odradzamy się jako... no, jako warzywka? Wegetarian mamy miliony, kompletnych paralityków tylko tysiące.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Wegetarian mamy miliony

Poczekaj na klęski głodu. Wtedy wegetarianinie będą wpierdalać co będą mogli.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
ostateczny argument przeciwko wegetarianom: jak będziesz jadł samą kapustę, odrodzisz się jako kapusta. chcesz być kapustą?

makin' bacon

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
zawsze zostaja banany

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Człowiek się rodzi aby umrzeć. Bez żadnych wartości religijnych, filozoficznych, naukowych itp. To wszystko jest wymysł plemienia by plemię się nie rozpadło.

Nie ma cyklów dusz. W praktyce jest to do nieudowodnieni.a Większość ludzie nie jest w stanie zaakceptować że żyją tylko po to aby umrzeć i tak się tworzą teorie o niebach, reinkarnacjach, piekłach itp. Dlaczego? Bo to jest sprzeczne z instynktem samozachowawczym człowieka żeby zaakceptować śmierć jako śmierć. Człowiek jest w stanie zaakceptować śmierć jako wartość w teologii albo ideologii ale nigdy jako śmierć samą.
Coś w tym złego?

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Właśnie klęski głodowe powodują że ludzie muszą przestać sie obżerać mięsem bo jego braknie najpierw, potem braknie warzyw/owoców. Tak czytałem jak byłem w tamtym roku na wielkanoc na roztoczu, tam były działania partyzanckie w czasie drugiej wojny światowej, i w jednej wsi był pomnik pamięci, i obok tabliczka na której pisało że wojna zmuszała ludzi do głodówek, które jak potem sie okazywało wpływały korzystnie na niektóre choroby. Ja właśnie od wczoraj robie głodówke :P

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ej powiedz co myślisz żeby zacząć się ubierać jak ci kolesie w kapturach którzy w książkach wchodzą do karczmy na początku rozdziału

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

zdzichorowerzysta

zdzichorowerzysta

Użytkownicy
posty1
Propsy73
  • Użytkownicy
Szata nie czyni człowieka kimś, wielu ludzi odziewa swoje ciała w piękne szaty, a ich dusze poniewierają się w łachmanach...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
no ale co jakby taki płaszcz nosić i w deszczu wchodzić do karczmy

Mark Twain

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z jajem smoka pod pachą i Voldemortem z tyłu głowy

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry