Wiedźmin 3: Dziki Gorn 780386 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 780386

Odpowiedzi 1986

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Kurwa mać pojebało ich, mam procek Intel Core i5-2320 4x 3.0 - 3.3 GHz i właśnie się dowiedziałem że nie spełniam minimalnych, a chciałem sobie kupić gtxa 970 :facepalm: Czy mój procek jest hujowy i naprawdę trzeba mieć przynajmniej procesor za 1k żeby zagrać? 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Wiedźmin 3: Dziki gon
#661 2015-05-19, 21:45(Ostatnia zmiana: 2015-05-19, 22:44)
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 15:53

Nie chce ktoś pożyczyć 100zł? XDD Co do torrentów - niestety, torrenty mi sie sciagają z predkoscią 5kb/s a na serwisach typu chomikuj i inne gdzie sciaga sie normalnie po 6-7mb/s jeszcze wiedzmaka nie ma

Jak masz jakąś poważną ofertę to mogę użyczyć kopii z GOG

To jest jaką? Moge zagwarantować, że na pewno nie ukradne, sumienie mi na to nie pozwoli :D

Kurwa mać pojebało ich, mam procek Intel Core i5-2320 4x 3.0 - 3.3 GHz i właśnie się dowiedziałem że nie spełniam minimalnych, a chciałem sobie kupić gtxa 970 Czy mój procek jest hujowy i naprawdę trzeba mieć przynajmniej procesor za 1k żeby zagrać?

Nie jest chujowy. W wiekszosci procesor jest wystarczający. Natomiast wymagania czesto są zaniżane - z tego co widze po komentarzach na facebookach to większość osob twierdzi, że jest DOBRA optymalizacja. Spróbuj ściągnąć i odpalić, może bedzie chodzić i nawet znośnie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

#662 2015-05-19, 22:03(Ostatnia zmiana: 2015-05-19, 22:28)
Ale problem w tym, że ja nie mam jeszcze karty graficznej na której mógłbym odpalić wiedźmina. Druga sprawa to skoro procesor nie spełnia minimalnych, a 2320 jest słabszy od 2500K to czy opłaca mi się w ogóle kupować gtx 970.

Patrzyłem po różnych benchmarkach to różnica wydajności wynosi około 9% między tymi prockami, ciekawe tylko na ile procesor pozwoli podnieść grafikę razem z 970.

gothic1210
  • Gość
Ja pierdolę, ludzie, ale panikujecie. Już sam fakt, że ze stajni AMD wystarczy Phenom 940 powinien ci dać do myślenia. To samo z zalecanymi.  i7 3770 vs AMD FX-8350? No naprawdę śmiech na sali. 

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale problem w tym, że ja nie mam jeszcze karty graficznej na której mógłbym odpalić wiedźmina. Druga sprawa to skoro procesor nie spełnia minimalnych, a 2320 jest słabszy od 2500K to czy opłaca mi się w ogóle kupować gtx 970.

Patrzyłem po różnych benchmarkach to różnica wydajności wynosi około 9% między tymi prockami, ciekawe tylko na ile procesor pozwoli podnieść grafikę razem z 970.

Ujme to to tak. Mój procek to i5 4440, grafika to gtx 770. Według wymagań, mój procesor jest poniżej minimalnych czyli tego 2500k, grafika powinna sobie radzić na średnich, bo rekomendowali wersję 4 GB, a ja mam 2GB.
I wiesz co? Dla testu odpaliłem wszystko na ultra. Jedyne ściny jakie zauważyłem, to te, gdy podejdę do ściany czy coś i kamera się przybliża na mordę Geralta + przy motion blurze w takim przybliżeniu. Temp karty utrzymuje się koło 65 stopni więc też nie jest to jakaś tragedia, że żeby to jakoś chodziło to muszę chłodzić jak reaktor jądrowy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Cedric to co z tą pożyczką? :F

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cedric to co z tą pożyczką? :F
To z tą pożyczką, że panują zasady jak w Górniczej Dolinie. Ręka rękę myje. Zakup mi miecz u Fiska, ale nie taki zwykły, musi być zdobiony. Wtedy porozmawiamy o wynagrodzeniu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powiedz jasno czego chcesz, a nie tu z górniczą doliną wyjeżdzasz :P

KOMPUTER:
Spoiler

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
PANOWIE MIAZGA, SZOK TOTALNY. GIERA WYMIATA!!
Zajebisty dubbing, wyjebana grafa, mega zajebista otwartość świata, dialogi - po prostu MIÓD! Optymalizacja ZAJEBISTA - na stockowym FX 8320 3.5GHz i najsłabiej stockowym Radku HD 7970  wszystko na UBER oprócz widzialności roślinności na high i cienie na high, przy wyłączonym Hairworks FPSy średnio 30-40 i to np. w lesie czy w wiosce, nie ma prawie żadnych nagłych spadków, po prostu MIAZGA, giera chodzi w chuj lepiej np. od takiego Dying Lighta. Myślałem że na AMD będzie lipa a tu taka niespodzianka.  :D
Polecam w chuj 100%, giera na setki godzin, spiracić to grzech.
Pozdro  :P

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Gra jest przegenialna, pograłem dopiero parę godzin - ale skoro nawet jakaś tam poboczna tragedia życiowa drugoplanowej postaci potrafiła mnie wzruszyć to znaczy że coś tu zostało zrobione naprawdę poprawnie.

Ale do rzeczy. Komuś z Was również gierka wiesza się przy dłuższym buszowaniu w ekwipunku? To poważny problem, niby ogólnie gra działa jak marzenie ale fakt że nie mogę bezstresowo przejrzeć swoich rzeczy jest naprawdę irytujący.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Meat .mam ten sam problem gdy za długo buszuje w equ Wiesiek dostaje zwisa o dziwo wyłączenie VSynca i ściągniecie limitów klatek rozwiązało u mnie problem. ale on defatko istnieje.

Co do samej gry to fabuła mnie nawet wciąga a to dużo już znaczy. bo tylko 2 grom to się udało .otwartość świata jest spoko ale ofc była przereklamowana no ale zobaczymy jak będzie dalej, martwi mnie tez ilość side questów niby zrobiłem co się dało przed audiecja u cezara :P a tych questów to nie wiem czy z 10-15 wyszło ale podoba mi się motyw z mapa jak z Far cry ogólnie jest dobrze zobaczymy co będzie dalej grunt ze mam swój explor który daje korzyści w grze, poziom trudności zostawię bez komentarza cokolwiek nie wybierzemy jest po prostu mega łatwo spam unikami wygrywa wszystko :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Ujme to to tak. Mój procek to i5 4440, grafika to gtx 770. Według wymagań, mój procesor jest poniżej minimalnych czyli tego 2500k, grafika powinna sobie radzić na średnich, bo rekomendowali wersję 4 GB, a ja mam 2GB.
I wiesz co? Dla testu odpaliłem wszystko na ultra. Jedyne ściny jakie zauważyłem, to te, gdy podejdę do ściany czy coś i kamera się przybliża na mordę Geralta + przy motion blurze w takim przybliżeniu. Temp karty utrzymuje się koło 65 stopni więc też nie jest to jakaś tragedia, że żeby to jakoś chodziło to muszę chłodzić jak reaktor jądrowy.

xD Mam nadzieję, chyba kupie tą kartę, dziś zamawiam bo też chce sobie pograć w najnowsze dzieło CD projekt:D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#672 2015-05-20, 09:44(Ostatnia zmiana: 2015-05-20, 12:03)
otwartość świata jest spoko ale ofc była przereklamowana

wczoraj po prawie 7-8 godzinach eksploracji skończyłem pierwszy etap, wszystkie misje OK, poza kolesiem który mi na koniu spierdolilł bo akurat robiłem zdjęcia burzy xD 

co do otwartości, następnym etapem jest velen, samo miasto jest pięknie urządzone i olbrzymie (teren całego etapu tak na oko 10x większy niż ten poprzedni)... jak usłyszałem tekst że nie bo trzeba glejt, pomyślałem sobie, że to takie typowe... wskoczyłem do wody i popłynąłem na skróty. świat jest otwarty, jest bardziej otwarty niż się spodziewałem.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzieki życzliwości Cedrica (ktorego teraz bede propsowal gdzie tylko sie da :D) za chwile ide ubijać potwory i zdam raport jak to u mnie chodzi :D

KOMPUTER:
Spoiler

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Ale do rzeczy. Komuś z Was również gierka wiesza się przy dłuższym buszowaniu w ekwipunku? To poważny problem, niby ogólnie gra działa jak marzenie ale fakt że nie mogę bezstresowo przejrzeć swoich rzeczy jest naprawdę irytujący.
Mam to samo.

EDIT:
Meat .mam ten sam problem gdy za długo buszuje w equ Wiesiek dostaje zwisa o dziwo wyłączenie VSynca i ściągniecie limitów klatek rozwiązało u mnie problem. ale on defatko istnieje.
Dzięki kurwa, działa, żadnych zawiech teraz nie ma. :D

Dodam jeszcze że giera błyskawicznie się odpala i wczytuje, od pulpitu do grania wystarczy mniej niż minuta, gdzie np. w takim Skyrimie muszę czekać z 3-4min zanim się załaduje. :P

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
http://gry.onet.pl/tworcy-gry-wiedzmin-3-odwiedzeni-przez-premier-ewe-kopacz/wwmt4x :trollface:

"zaś jeszcze przed premierą otrzymał ponad 200 nagród - żadna inna gra na świecie nie może pochwalić się takim wynikiem."

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gerry Rafferty okazało się, ze pieprzysz. Po prostu pieprzysz, a obrazek ktory podales kłamał. Wszystko ustawione na uber, łącznie z postprocesami - czyli to co Tizgar nazwał "Nvidia Workshop" - w tym także HairWorks ktore mialo mi zabrać fps. Nic bardziej mylnego. Powyżej 60 niezależnie czy jestem w zamieszkałym terenie, miescie czy w puszczy albo przy rzece. Żadnych spadków. Może są spadki, z 80fps do 60fps :lol2:

I tak, grafika sie różni od konsolowych, sporo.

KOMPUTER:
Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zakupiłem wczoraj, dzisiaj o 8 posłali zamówienie, o 10... przyszła paczka. Jestem w szoku, że tak szybko to zorganizowali. W każdym razie instaluje już Wieśka.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry