Unban dla Alexika 33425 102

Ankieta

Unban dla Alexika?

Tak
28 (48.3%)
Nie
30 (51.7%)

Głosów w sumie: 57

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 14.01.2013 roku

Wyświetleń 33425

Odpowiedzi 102

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Unban dla Alexika
#20 2013-01-15, 00:19(Ostatnia zmiana: 2013-01-15, 00:26)
BTW, byłbyś zaskoczony, bo właśnie w nieokreślonej przyszłości mam zamiar bawić się robieniem klona Minecrafta                                            

Czyli już nie RPG?:O

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdecydowane TAK - każdy zasługuje na drugą szansę.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Stricte rpg tak naprawdę nie planowałem. "Project RPG" miało być przede wszystkim raczej grą bitewną (brak questów itd), z ewentualnym późniejszym rozwojem. To o czym tutaj wspomniałem to bardzo luźny i świeży pomysł (ma kilka dni), właściwie z Minecraftem łączyłby tylko sandboxową naturę (zaawansowana edycja świata i tworzenie własnych kompozycji jako element rozgrywki), za to byłby nadal tworzony na Unity (i styl graficzny bynajmniej nie Minecraftowy) i z wykorzystaniem przynajmniej części kodu i pomysłów które miałem dalej. Właściwie jak tak myślę, to prawdopodobnie byłby nawet o wiele bliżej gatunku rpg niż to nad czym pracowałem na razie.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Na NIE, jak się zachowuje jak dzeciak i niszczy co popadnie to niech posiągnie tego konsekwencje, nie ma co pobłażać ludziom Dark, bo każdy zasługuje na drugą szansę...... Ewentualnie niech to nie będzie ban stały a na jakiś okres.....

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Unban dla Alexika
#24 2013-01-15, 18:16(Ostatnia zmiana: 2013-01-15, 18:17)
@Javik:
Jakby nie patrzeć, Minecraft jest właśnie takim sandboxowym rpg-iem. Gracz ma swoją stałą postać, zdobywa dla niej ekwipunek, walczy z potworami, otrzymuje punkty doświadczenia i wbija levele, jest duża dawka fantasy...

Właściwie trochę nadużyłem słowa "klon". Chodzi raczej o koncentrację na modyfikowaniu świata jako elemencie rozgrywki.

@Jurugag: patrz ósmy post tematu.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
za to moim zdaniem to nie mądre. Skoro narobił syfu w tej Waszej grze to właśnie tam powinien zostać zbanowany. W regulaminie forum nie ma nic o tym. Na dodatek szkody w grze nie zaszkodziły forumowiczom, tym bardziej tym którzy mają mc w dupie. W grze do wora

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jak dla mnie, to ban jest zdecydowanym nadużywaniem pozycji. Jak można karać kogoś za to, że zrobił coś użytkownikom poza forum? Kto w ogóle dał tego bana?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Unban dla Alexika
#27 2013-01-15, 23:58(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 22:07)
Nie popadajmy przesadę, nie dostałby bana gdyby potłukł talerze w domu. To forumowy serwer, a poszkodowanymi są nasi aktywni użytkownicy. Związek z forum jest wyraźny.

Do tego nie miał to być od razu tak naprawdę ban permanentny - planowałem po jakimś czasie wysondować forum i w razie braku sprzeciwu cofnąć go (sam jako pierwszy zagłosowałem za unbanem, wstrzymywałem też napisanie posta w "Banach"). Jednak początkowo wyniki ankiety były miażdżące na rzecz pozostawienia blokady. Teraz widzę że nieco się to zmieniło, jest prawie równo - chociaż z tego co widzę nikt oprócz mnie z osób które zagłosowały na tak nie była w żaden sposób powiązana ze sprawą i pewnie nawet nie za jej szczegółów, nie czytała też postów dotyczących tego wydarzenia. Użytkownicy najbardziej poszkodowani (bodajże Kelten, Javik, Wowoz, Cragann, Smoli) oczywiście zagłosowali na nie.

Do tego Alexik miał już wcześniej nieco ostrzeżeń. Ponadto charakter jego wyczynów wyraźnie podawał w wątpliwość jego dojrzałość do bycia członkiem jakiejkolwiek internetowej społeczności.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Unban dla Alexika
#28 2013-01-16, 00:30(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 00:31)
Napiszmy zatem petycję o zbanowanie go na kontach googli. Zapewne każdy z Was ma konto w googlach, poszkodowani to aktywni użytkownicy gmaila, związek jest wyraźny.

Nie mówię żeby go nie banować (jednak na pewno ban nie ma mocnych podstaw), jak jest głupi to niech ginie, ale ten argument jest naprawdę słaby.

wowoz, pamiętasz jak spaliłeś mi domek w minecrafcie? To była gra forumowa. Jak już wygrają walkę o bana dla niego, będziesz następny. Narrrreszcie dokona się moja zemsta!

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Unban dla Alexika
#29 2013-01-16, 00:38(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 00:40)
nie gram w mc, ale czuje sie poszkodowany. pare osob mogloby (ta, jasne xD) mnie znienawidzic, ze niby serwery rozwalam. nie siedze na serwerze, a na forum owszem. czyli jednak zwiazek jest.

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Unban dla Alexika
#30 2013-01-16, 00:46(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 00:46)
Jak dla mnie, to ban jest zdecydowanym nadużywaniem pozycji. Jak można karać kogoś za to, że zrobił coś użytkownikom poza forum? Kto w ogóle dał tego bana?
Forumowy serwer gry zrzeszający użytkowników tego forum... zakupiony przez pieniądze forumowiczów. Żadnego związku z forum :lol2:  :lol2:  Ogrodnik otworzył mi oczy, głosuje na tak :lol2:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Na innych forach do serwerów minecraftowych ludzie nie dostają banów za oszustwa w grze. Wręcz przeciwnie. Na forum mają możliwość prośby o unbana.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Unban dla Alexika
#32 2013-01-16, 00:54(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 22:07)
chociaż z tego co widzę nikt oprócz mnie z osób które zagłosowały na tak nie była w żaden sposób powiązana ze sprawą i pewnie nawet nie za jej szczegółów, nie czytała też postów dotyczących tego wydarzenia. Użytkownicy najbardziej poszkodowani (bodajże Kelten, Javik, Wowoz, Cragann, Smoli) oczywiście zagłosowali na nie.

To po co jest ankieta dla wszystkich, skoro ważny głos ma tylko kilka osób. W demokracji nie ma głosów równych i równiejszych. W takim razie ankieta powinna być tylko dla osób powiązanych ze sprawą, ale nie jest, dlatego czerwono to trochę pachnie.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Okej, to teraz będziemy czekać, aż głosy na tak zaczną przodować i wtedy zamkniemy ankietę :lol2:  Sprawa została zamknięta już jakiś czas temu.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
To trza było ustalić do kiedy jest ankieta :P

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Co wy tu odpierdalacie!? Było przecież ładnie! RBT kurwy!

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Unban dla Alexika
#36 2013-01-16, 01:56(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 09:59)
Co wy tu odpierdalacie!? Było przecież ładnie! RBT kurwy!
Jak na starego, gorszego lidera RBT to dobrze powiedziane :lol2:

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Pół na pół jest głosów  :lol2:

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dajcie mu unbana ale jak cokolwiek przeskrobie będzie miał bana

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Unban dla Alexika
#39 2013-01-16, 10:17(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 10:20)
Dreamerion, liczą się głosy wszystkich. Po prostu wyniki były mniej więcej 10:2, więc uznałem że nie ma co tego ciągnąć.

Meat, porównanie z Googlami jest absurdalne i bez związku. Byłoby inaczej gdyby tracker był na głównej Google, serwer nazywał się "theGooglers", a gracze stanowili istotny procent aktywnych użytkowników Google'a, i przede wszystkim został po prostu założony na własny koszt przez administrację Google'a specjalnie na potrzeby googlerskiej gry jego użytkowników.
Do tego Google musiałoby być społecznością, a nie dostawcą skrzynek e-mail. No i oczywiście skala zniszczeń musiałaby być podobna - Alexik celowo zniszczył krótko mówiąc wszystko co tylko zostało zbudowane przez innych.
Nie było to jak napisał RoMek "oszustwo w grze". Oszukiwał kto inny i skończyło się na słownym upomnieniu. To było bezprawne wejście na konto admina i zdemolowanie serwera, tak że trzeba było go całkowicie restartować.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry