Koniec Świata 32676 124

O temacie

Autor Smolo

Zaczęty 29.11.2012 roku

Wyświetleń 32676

Odpowiedzi 124

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Graveir, naprawdę, nie warto.
Zaznaczanie wszędzie że jest się fanem MLP to rak internetu.
Wiem z autopsji.

makin' bacon

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Skoro już poruszono temat, może mi ktoś wytłumaczyć w jakim celu oglądają to ludzie nie będący małymi dziewczynkami?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Może z powodu wewnętrznej potrzeby poczucia się jak mała dziewczynka? :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ale żeby tylko oni to oglądali to jeszcze by się dało znieść, ale jakieś tworzenie społeczności, pierdolenie o tym, ustawianie tego na tapetę gdziekolwiek się da(przypadki z życia) i temu podobne schizy poddają w wątpliwość ich sprawność psychiczną. Przyznaję że oglądam czasem "Pinky i Mózg" i "Pingwiny z Madagaskaru" ale ja w przeciwieństwie do nich obejrzę, pośmieję się i wracam do obowiązków bez specjalnego przywiązywania się do bohaterów tych bajek. TO JEST CHORE oO

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
o chuj ci chodzi?

makin' bacon

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Koniec Świata
#85 2012-12-22, 23:04(Ostatnia zmiana: 2012-12-22, 23:04)
sądzę, że chodzi o jego brak.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Koniec Świata
#86 2012-12-22, 23:20(Ostatnia zmiana: 2012-12-22, 23:24)
Skoro już poruszono temat, może mi ktoś wytłumaczyć w jakim celu oglądają to ludzie nie będący małymi dziewczynkami?

Już spieszę z jedynym słusznym tłumaczeniem:

1. Są spierdoleni.
2. Zamiast realizować swoje potrzeby w rozwijający lub przynajmniej neutralny sposób, pogłębiają oni swoje spierdolenie poprzez fascynację takim infantylnym gównem.
3. Przestawia im się w głowie.
4. Kończą wśród podobnych sobie zjebów i kucy na różnych ścierwiastych konwentach.

Właśnie dlatego jest to rak jeszcze większy od anime, choć anime samo w sobie powoduje niesmak prawilnego człowieka i zasługuje na kopanie po ryju. Również wyróżnia się infantylną widownią, która afiszuje się gdzie tylko się da ze swoimi kurwa chińskimi bajkami, jednocześnie podkreślając jakie to głębokie i przeznaczone dla ludzi "ambitnych". Wszystkich zapraszam do jednej komory. Schalten sie den gas.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Faren@ Nie znam osobiście fanów anime, a MLP tak i są oni wkurwiający. O ile jeszcze fani anime mają jakieś argumenty, to ci od MLP napierdalają że "mi się podoba bo jest fajne". Bitch please :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
argumenty czego?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Koniec Świata
#89 2012-12-22, 23:45(Ostatnia zmiana: 2012-12-22, 23:47)
Thoro, z tym anime IMO zbytnio generalizujesz. To jakby oceniać kino jako całość.
Są anime ambitne oraz anime dziecinne i popierdolone (chociaż same popierdolenie nie znaczy że jest od razu dziecinne). Do tej drugiej grupy zaliczają się zwłaszcza emitowane w tv (głównie w kanałach dla nastolatków) tasiemcowe seriale.
Co innego filmy, wśród nich trafiają się bardzo dojrzałe i głębokie, prawdziwe dzieła sztuki. Przykładem tutaj może być choćby nie tak stare 5 centymetrów na sekundę. Tak poważne i skoncentrowane na uczuciach i kontemplacji, że przeciętny widz oceniłby je jako nudne i pozbawione fabuły (i na swój sposób miałby rację).

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Anime to określenie na całokształt produkcji animowanych tworzonych w Japonii - wrzucanie wszystkich tytułów do jednego worka to zwykła ignorancja. Szczególnie że mówimy tu o tysiącach naprawdę zróżnicowanych pozycji.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Koniec Świata
#91 2012-12-22, 23:54(Ostatnia zmiana: 2012-12-22, 23:55)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metropolis_%28manga%29
albo to. ciekawa wariacja na temat oryginalnego, legendarnego metropolis.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Co innego filmy, wśród nich trafiają się bardzo dojrzałe i głębokie

"Film składa się z trzech krótkich epizodów, z których każdy opowiada historię trudnej i niemożliwej do spełnienia miłości dwojga nastolatków.
"

CO???

I właśnie dlatego chińskie bajki to tylko chińskie bajki + tona ideologii dorabianej przez kuców i spierdoliny. Skoro tyle tych ambitnych i głębokich produkcji to dlaczego żadna z nich nie weszła do kanonu kinematografii?

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Ale pierdolicie wszyscy tutaj. Fani mlp są fanami mlp przede wszystkim ze względu na to że trudno takim ludziom się identyfikować z jakąkolwiek inną grupą społeczną, a ponieważ propaganda mlp głosi przyjaźń, miłość itp dziecinne gówna będąc jednocześnie wystarczająco "dorosłe" by całkowicie nie odrzucić ludzi starszych niż 17 lat udało się stworzyć taki a nie inny fanbase. Odnoszę wrażenie że fenomen tego szczególnego kultu to to że oryginalnie wszystko zaczęło się jako swego rodzaju żart, później obrastając w ludzi myślących że mlp jest zajebiste na poważnie i przyłączających się do tej grupy społecznej na serio. W efekcie powstała najbardziej autystyczna subkultura jaką mozna znaleźć w netach.

https://www.youtube.com/watch?v=8KQ7bmbN8H8

http://s3-ec.buzzfed.com/static/imagebuzz/terminal01/2012/1/9/17/the-most-insane-my-little-pony-deviantart-piece-12619-1326149843-1.jpg

A co do anime to kurwa forma rozrywki jak każda inna i chociaż sam oglądam tylko the boondocks, nie widzę czemu geje typu pagana mają prawo w ogóle wypowiadać się w temacie. Oczywiście anime typu boondocks albo Upotte!! a katawa shoujo to inna sprawa.
https://www.youtube.com/watch?v=KuYd9pA8LIY

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Koniec Świata
#94 2012-12-23, 00:07(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 00:15)
Skoro tyle tych ambitnych i głębokich produkcji to dlaczego żadna z nich nie weszła do kanonu kinematografii?
Spirited Away jest 43 najlepiej ocenionym filmem na IMDB (z oceną 8.6, ponad filmami takimi jak Pianista). W 2002 dostał Oscara i Złotego Niedźwiedzia. Chociaż nie jestem pewien czy to dobry przykład, bo nie niesie ze sobą nic specjalnie głębokiego ani ambitnego. Po prostu jest piękny, ma w sobie to nieopisane, wyjątkowe "coś".

"Film składa się z trzech krótkich epizodów, z których każdy opowiada historię trudnej i niemożliwej do spełnienia miłości dwojga nastolatków.
"

CO???

I właśnie dlatego chińskie bajki to tylko chińskie bajki + tona ideologii dorabianej przez kuców i spierdoliny.
Nie wiem co nie pasuje ci w temacie 5cm/s.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
 A co do anime to kurwa forma rozrywki jak każda inna i chociaż sam  oglądam tylko the boondocks, nie widzę czemu geje typu pagana mają prawo  w ogóle wypowiadać się w temacie. Oczywiście anime typu boondocks albo  Upotte!! a katawa shoujo to inna sprawa.  

Z tym, że ja się nie dopierdalam do anime :facepalm:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
faren, pagan jeden chuj :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Koniec Świata
#97 2012-12-23, 09:58(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 09:59)
a katawa shoujo to inna sprawa.
bratnia duszo :lol2:  przeszedłeś wszystkie ścieżki? Ja zatrzymałem się na beznogiej, poparzonej i ślepej, acz dalej siedzi na dysku i czeka. Gorąco polecam w takim wypadku Saya No Uta :ok:

Ani ja. Jedna z największych i poruszających historii miłosnych - Romeo i Julia to też przecież właśnie związek dwóch nastolatków. Pominę tylko fakt, że oni dopiero co się poznali :lol2:  Co do 5 centymetrów na sekundę, to powiem, że piękna tej produkcji odmówić nie można : D acz romansidła do mnie nie przemawiają

Jest sporo dobrych anime, jednak nie ma tu kogo na siłę przekonywać. Za ignorancję się płaci - w tym przypadku przegapieniem sporej liczby naprawdę świetnych produkcji :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ciekawa sprawa z tym spirited away. Przyznam, że nigdy o nim nie słyszałem i nawet bym obejrzał, gdyby nie to że chińska kreska z miejsca zrywa mnie na wymioty (poważnie).

To, że mówisz coś o głębokich, ambitnych niebanalnych produkcjach a za przykład podajesz bajkę, która skupia się na niespełnionej miłości nastolatków, co tematycznie jest dnem samym w sobie. Nawet jeśli autorowi udało się uchwycić "problem" z niebanalnej perspektywy to dalej jest to niestety sranie wyżej niż ustawa przewiduje i robienie z byle tematu wielkiej burzy. W każdym razie, ta bajka estetycznie nie prezentuje jeszcze aż tak dużego autyzmu a nawet jest w swoim stylu ciekawa. Postaram się przełamać ostatnie opory i kiedyś obejrzeć.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tobie Thoro akurat poleciłbym zacząć od Ergo Proxy na przykład

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry