Koniec Świata 32902 124

O temacie

Autor Smolo

Zaczęty 29.11.2012 roku

Wyświetleń 32902

Odpowiedzi 124

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Mieszkałem dwa lata z japonistami. Z kumplem mieliśmy zawsze beke z każdego nowopoznanego słowa, w tym nasz klasyk - "citsu". Jeden z tych japonistów stawiał sobie za cel obejrzenie wszystkich anime jakie powstały, dlatego wiódł życie szczęśliwego brokuła - czasami nie mogłem zasnąć przez te piszczące, napastliwe i infantylne głosiki, które nawet w tych poważnych anime mnie doprowadzają do kurwicy. Nie rozumiem zafascynowania tą stylistyką, tymi małymi nosami i wielkimi oczyma, tym przerysowaniem, tymi kroplami nad łbami, j-rockiem, hentai i w ogóle japonią.
Nie potępiam oglądaczy tego gatuku, ale samego anime nie trawię i nikt mnie do tego nie namówi.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Spirited Away
Byłem na tym w kinie w podstawówce albo gimbazie. Kupa.

Saya No Uta
To ta gra o gwałceniu niepełnosprawnych dzieci, przy której zrobiłem Ci zdjęcie? Znaczy się nie gwałceniu. Przecież już raz mnie poprawiałeś. One same tego chcą, tak?

"citsu"
Lepsze jest "kurewa"

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Mieszkałem dwa lata z japonistami. Z kumplem mieliśmy zawsze beke z każdego nowopoznanego słowa, w tym nasz klasyk - "citsu". Jeden z tych japonistów stawiał sobie za cel obejrzenie wszystkich anime jakie powstały, dlatego wiódł życie szczęśliwego brokuła - czasami nie mogłem zasnąć przez te piszczące, napastliwe i infantylne głosiki, które nawet w tych poważnych anime mnie doprowadzają do kurwicy. Nie rozumiem zafascynowania tą stylistyką, tymi małymi nosami i wielkimi oczyma, tym przerysowaniem, tymi kroplami nad łbami, j-rockiem, hentai i w ogóle japonią.
Nie potępiam oglądaczy tego gatuku, ale samego anime nie trawię i nikt mnie do tego nie namówi.

No to handluj z tym:

Miałem dziewczynę, która dla większości tego forum i nie tylko stanowiłaby ideał, dla mnie uosabiała wszystko co najgorsze: zamiłowanie do fantasy (była nawet przewodniczącym jakiegoś klubu dla kuców :lol2: ), sesje rpg, gibanie się po konwentach dla spierdolin oraz tłumaczenie anime o gejach - to jest jakiś gatunek posiadający nawet własną nazwę, więc Azteki z pewnością wiedzą o czym mówię. Bogu dzięki to ostatnie udało mi się jej skutecznie z głowy wybić, jednak to trochę jak z tymi ludźmi z zamościawsi; ze wsi człowiek wyjdzie owszem, wieś z człowieka nigdy. Jak żyć?

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zaruchane chociaż?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaruchane, zadbal o to by cale forum o tym wiedzialo :lol2:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Czy tylko mi osoby oglądające anime kojarzą się z osobami, które mają rozległe zainteresowania, ale żadne z nich nie jest do niczego przydatne? Albo takimi, które przykładają dużą wagę do życia towarzyskiego albo do noszonych ubrań czy awangardowego stylu, a w domu nie potrafią nawet naczyń pozmywać i żyją w syfie? Mieszkam z taką "laską" co zajada się tym całym anime, rysuje jakieś rysunki, szyje nawet jakieś ubranka cosplayowe, ale gruby wieprz ani razu jeszcze niczego nie posprzątał.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
raczej typowi fani anime z życiem towarzyskim i dbaniem o wygląd nie mają zbyt wiele wspólnego.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
raczej typowi fani anime z życiem towarzyskim i dbaniem o wygląd nie mają zbyt wiele wspólnego.
A mimo wszystko wyruchałeś jedną z przedstawicielek? ;d

Ja tam anime lubię, ale muszę przyznać, że typowi fani tej rozrywki to rzeczywiście ludzie do których lepiej się nie przyznawać. Widziałem trochę zdjęć z Internetach i nie chciałbym wchodzić w ten dziwny świat. Przed znajomymi z reguły się też nie przyznaje że oglądam, chyba że bliższymi, gdzie można liczyć na akceptacje swoich dziwactw :P

Bronić anime nie będę, bo to przecież jest aż nadto oczywiste że Thoro i powoli dołączające do niego ludki, nastawił się zapewnienie sobie rozrywki poprzez wzbudzanie bólu dupy u innych. I żadne argumenty tu niczego nie zmienią, bo to w żadnym razie nie jest dyskusja na wymianę poglądów, ale zwykła prowokacja pt "zobaczymy jak bardzo będziecie się rzucać".

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
faren, pagan jeden chuj :D  
co wy znowu ode mnie chcecie
gdzie ja ci się dopierdalam do anime, no pokaż. wypowiadam się szurając w temacie anime "herp derp jak wy mnie wkurwiacie"? kurwa pokaż gdzie :|
Niech sobie oglądają anime, ja oglądam to co chę, oni to co chcą. dopóki nie próbują mnie na siłę przekonać, nic mi do nich :|
ps. ten temat to esencja pierdolenia od rzeczy.

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Koniec Świata
#109 2012-12-23, 16:31(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 16:35)
A mimo wszystko wyruchałeś jedną z przedstawicielek? ;d

Tego nie powiedziałem ale żeby być zupełnie szczerym, przyznam że jej uroda była dyskusyjna. Do tego była nolifem, która wyszła do "ludzi" dopiero po wstąpieniu w szeregi kucowskiego towarzystwa. Nie raz widziałem jak jej "ziomy" znoszą jakieś miecze, kolczugi i kozie skóry do dziś nie wiem na chuj. Do tego rezydował tam mój znajomy kuc rebeliant, który usiłował dać dla mnie wpierdol jeszcze w gimbazie po tym jak... z resztą to długa i odrębna historia. Wnioski wyciągnij sam.

Bronić anime nie będę, bo to przecież jest aż nadto oczywiste że Thoro i powoli dołączające do niego ludki, nastawił się zapewnienie sobie rozrywki poprzez wzbudzanie bólu dupy u innych. I żadne argumenty tu niczego nie zmienią, bo to w żadnym razie nie jest dyskusja na wymianę poglądów, ale zwykła prowokacja pt "zobaczymy jak bardzo będziecie się rzucać".

Gratuluje właściwego odczytania intencji z czym ostatnio lwia część forum miewała nie lada problem, mimo że nic nowego się nie działo. Faktem jednak jest, że poza okazją do wkurwienia kilku obrońców ja zwyczajnie tych chińskich bajek nie lubię i nie toleruje odkąd tylko pamiętam. Drażni mnie ich infantylizm, mimika, zachowanie bohaterów i idiotyczne przedstawianie świata. Parę podobno dobrych produkcji, które wymieniono w tym temacie nie zmieni nawet faktu, że realnie obrzydza mnie sama kreska jaką jest to rysowane.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Piszcie dalej. Fajnie się czyta. Co z tego, że offtop :D

Popisuje się ciągle menda jedna...

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Koniec Świata
#111 2012-12-23, 17:13(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 17:15)
Czy tylko mi osoby oglądające anime kojarzą się z osobami, które mają rozległe zainteresowania, ale żadne z nich nie jest do niczego przydatne?
Kiedyś z siostrą pojechaliśmy do Krakowa na koncert Miyaviego(fajnie było tak btw) i mieliśmy się spotkać z chłopakiem i dziewczyną z forum o j-muzyce. Chłopak okazał się być dziewczyną( :ok:  ) i to w dodatku z takim charakterem, że wstyd było się pokazać z czymś takim na ulicy. Druga dziewczyna była w porządku, choć też chyba lekkie pustki były w głowie. W każdym bądź razie szybko uciekliśmy i na samym koncercie się z nimi nie spotkaliśmy. Stanowczo nie polecam kontaktu z takimi ludźmi. :ok:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Koniec Świata
#112 2012-12-23, 17:45(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 17:45)
I kto to pisze. Jakiej jesteś płci, Małgorzato?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Koniec Świata
#113 2012-12-23, 17:48(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 17:48)
Prawej

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
mi się wydaje, że kobieta która okazuje się facetem jest gorszym wariantem z dwóch możliwych

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Koniec Świata
#115 2012-12-23, 22:57(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 23:05)
Proponuje:
W każdym bądź razie szybko uciekliśmy i na samym koncercie się z nimi nie spotkaliśmy.

Anime jest fajne, ale ostatnio jakoś brak mi na nie zacięcia. Niedawno zacząłem Code Geas - spodobało mi się, chwile pooglądałem, po czym odstawiłem na półkę z nadzieją, że powrócę do niego kiedy tylko znajdę więcej czasu i chęci.

Nie wiem czy intencją tego posta był ból dupy, ale kompletnie nie zgadzam się ze stereotypem fana anime jako spoconego kuca we flanelowej koszuli, który niczym nie różni się od informatyka. Spotkałem wiele ludzi podających się za fanów anime i uważam, że jest wręcz odwrotnie - osoby zafascynowane japońską kulturą ubierały się zazwyczaj naprawdę awangardowo i niekonwencjonalnie, a już naprawdę ostatnią rzeczą jaką bym na ich temat powiedział to to, że były niezadbane. To tak na bazie własnych obserwacji i doświadczeń :ok:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Koniec Świata
#116 2012-12-23, 23:02(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 23:03)
Nie wiem czy intencją tego posta był ból dupy, ale kompletnie nie zgadzam się ze stereotypem fana anime jako spoconego kuca we flanelowej koszuli, który niczym nie różni się od informatyka.
Lokacja: Wrocław
Tematyka: Chińskie bajki
Obserwacja: Od chuja informatyków ogląda chińskie bajki

Wiem że to jest jak z prostokątem i kwadratem, ale jednak...

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

mgr Fartuess

Koniec Świata
#117 2012-12-23, 23:05(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 23:06)
Mam kumpla na informatyce - fana anime wygrywającego połowę konkursów na konwentach. Skubany wygląda jak Jezus.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Koniec Świata
#118 2012-12-23, 23:10(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 23:13)
Wiem że to jest jak z prostokątem i kwadratem, ale jednak...
Bo są wyjątki. Mam np. koleżankę-chłopiarę(też fanka anime), która do tej pory nie zdaje sobie sprawy, że makijaż naprawdę potrafi tuningować kobiecą urodę i kompletnie go ignoruje. To naprawdę drażniące, z drugiej strony chuj powinno mnie to obchodzić. Jak już schodzimy na temat płciowości i chińskich bajek.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Koniec Świata
#119 2012-12-23, 23:29(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 23:30)
Dziki, w większości ci fani anime to właśnie tłuste blade wychudzone kuce i wszelkie pochodne przypadki i to żadna nowość, stereotyp ale zwykła rzeczywistość. Prawdę mówiąc dziwnie się poczułem, gdy poddałeś to pod wątpliwość sugerując wywoływanie bólu dupy. To o czym mówisz to są jakieś gruszki na vierzbie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry