Modyfikowanie skina forum 59952 240

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 9.12.2012 roku

Wyświetleń 59952

Odpowiedzi 240

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Po pierwsze, nie wiem po kij dostaje oprocz wiadomosci jakies dziwne powiadomienia, ze dostalem wiadomosc, i jesli nie klikne obu, to cyferka mi nie zniknie (OK, teraz sobie to zmienilem). Nie wiem gdzie usunac znajomych, a pododawali mnie jacys idioci. Nie wiem gdzie zmienic te ustawienia. Odpisywanie na prywatne wiadomosci przez telefon jest bardzo utrudnione przez obecna forme menu uzytkownika. Wyszukiwarka wkurza, bo czesto po wyszukaniu danej frazy wyswietla tylko cale tematy, a niestety nie widzi mi sie przeszukiwac tematow po kilkadziesiat stron. Nie da sie takze filtrowac wedlug uzytkownikow, a zazwyczaj jesli czegos szukam, to wlasnie czegos konkretnego co powiedzial ktos konkretny w konkretnym temacie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Te powiadomienia trzeba sobie samemu zmienić, to funkcja ipb3. Bodajże zmieniłem domyślne wartości, ale wszyscy którzy się zarejestrowali przed tamtym momentem już zostali ze starymi. Osobiście mam włączone powiadomienia chyba tylko do komentarzy w profilu. Najchętniej bym je wyłączył całkiem. Znajomych usuwa się wchodząc na ich profil, ale zdecydowanie najlepiej po prostu włączyć sobie akceptowanie znajomych w ustawieniach: http://themodders.org/index.php?app=core&module=usercp&tab=members&area=profileinfo
Wyszukiwarka potrafi to o czym piszesz, wystarczy użyć zaawansowanego wyszukiwania (ikoneczka kółka zębatego, to ona miała by być w mojej wersji elementem headera).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Modyfikowanie skina forum
#122 2012-12-14, 18:02(Ostatnia zmiana: 2012-12-14, 18:02)
A jak je rozwijać będę na telefonie? Może naciśnięcie strzałeczki?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Po pierwsze, nie wiem po kij dostaje oprocz wiadomosci jakies dziwne powiadomienia, ze dostalem wiadomosc, i jesli nie klikne obu, to cyferka mi nie zniknie (OK, teraz sobie to zmienilem). Nie wiem gdzie usunac znajomych, a pododawali mnie jacys idioci. Nie wiem gdzie zmienic te ustawienia. Odpisywanie na prywatne wiadomosci przez telefon jest bardzo utrudnione przez obecna forme menu uzytkownika. Wyszukiwarka wkurza, bo czesto po wyszukaniu danej frazy wyswietla tylko cale tematy, a niestety nie widzi mi sie przeszukiwac tematow po kilkadziesiat stron. Nie da sie takze filtrowac wedlug uzytkownikow, a zazwyczaj jesli czegos szukam, to wlasnie czegos konkretnego co powiedzial ktos konkretny w konkretnym temacie.

wniosek: ipb to przeładowane niefunkcjonalne gówno.

w sumie nie powinno to dziwić. fora to był zawsze wynalazek dla największych nerdów i zmora dla ludzi, którzy próbują coś wyszukać.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Dzięki za Angelinę, aż się wzruszyłem.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
To jak Av? Przedstawisz tą propozycję w stylu modern UI? Bo moim skromnym zdaniem obecna wersja skina jest lepsza od tego co do tej pory nam zaprezentowałeś.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

#126 2012-12-15, 23:44(Ostatnia zmiana: 2012-12-15, 23:45)
Prezentował w teczce swojej coś takiego chyba

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#127 2012-12-16, 02:20(Ostatnia zmiana: 2012-12-16, 02:25)
To już tylko projekt rekreacyjny, nie mam zamiaru tego wprowadzać, w każdym razie nie jako skin. Może kiedyś jako apka, ale nawet sam projekt wymagałby jeszcze dużo pracy.

No chyba że jeszcze zrobię wersję modern ui tego projektu który pokazywałem w tym temacie, już nie mającą związku z tabletami. Układ i funkcjonalność byłyby jednak identyczne, chodziłoby już o zmianę czysto wizualną - po prostu ograniczenie skina do kilku jednolitych kolorów, prostokątów i białych ikon, ewentualnie ciut zmienionej typografii i logo takiego jak w tej wersji tabletowej, może jeszcze niższy header.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#128 2012-12-16, 13:04(Ostatnia zmiana: 2012-12-16, 13:06)
Bo moim skromnym zdaniem obecna wersja skina jest lepsza od tego co do tej pory nam zaprezentowałeś.
Takie wypowiedzi są pomocne tylko jeśli znajduje się w nich uzasadnienie. Możesz rozwinąć? Chodzi o stronę praktyczną czy wizualną? Jeśli chodzi o przyciski "Forum" i "Profil", rozwijałyby się one w krótkie menu, pisałem już o tym dwa razy.
Żeby nie zmuszać do szukania - to ostatnia wersja: http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xewwrew.jpg
Ta sama scena na obecnym skinie: http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_xewnrsx.jpg

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Wiadomości pakuj do profilu, sb wyjeb, nowe posty, regulamin i użytkownicy daj do jednej rozwijanej ikonki "Forum". Powinno być lepiej wtedy.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
głównie chodziło mi o stronę wizualną, ale jak ktoś powiedział... ten twój projekt przypomina internety z lat 2004-2005

Popisuje się ciągle menda jedna...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wersja "Modern" skina który proponowałem:

Zarzuty co do estetyki byłbym w stanie zrozumieć, ale nie dociera do mnie jak można twierdzić że obecny układ jest lepszy od czegokolwiek. Jest strasznie chaotyczny i nadmiernie rozbudowany w stosunku do tego co jest potrzebne i rzeczywiście używane.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
robimy?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#133 2012-12-16, 16:11(Ostatnia zmiana: 2012-12-16, 16:31)
Roboty dla grafika prawie by nie było :D
Jak pójdzie jeszcze trochę komentarzy i propozycji co do ewentualnych modyfikacji, mogę zakodować html i css. Ale php chyba nie podołam, a na pewno nie poszłoby to szybko.

Dobór linków wymaga jeszcze trochę przemyślenia. Ogólnie chciałbym żeby w headerze były te do funkcji używanych najczęściej, praktycznie niezależnie od obszaru forum w którym się znajdujemy. Pozostałe mogłyby być w nowej ramce w sidebarze na głównej - np lista użytkowników, regulamin itd. Ewentualne dodatkowe mogłyby być w kontekstowo dobieranej ramce na dole strony, jak widać w tym przykładzie.

//edit: w sumie ten konkretny projekt jest już na tyle rozwinięty że można dyskutować na jego temat oddzielnie, bo faktycznie byłbym skłonny nad nim pracować. http://themodders.org/index.php?/topic/18818-nowy-skin-projekt-modern/

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#134 2012-12-16, 16:16(Ostatnia zmiana: 2012-12-16, 16:16)
Ale oczywiście zostawicie tam gdzieś w kącie do wyboru stary skin?
nie mówię że to co zaproponowałeś Allah jest złe (bo jest w sumie fajne), po prostu chcę mieć ten wybór

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#135 2012-12-16, 16:36(Ostatnia zmiana: 2012-12-16, 16:41)
Pisałem już mnóstwo razy. Stary by został i nawet nadal byłby domyślny. To ten nowy by doszedł jako nowa pozycja na liście. Oczywiście zakładając że go w ogóle zrobię, bo przecież nikt mi za to nie płaci, a sporo komentarzy raczej zniechęca niż dopinguje.
Byłoby to o wiele więcej roboty niż zajął obecny, bo ten tutaj to w praktyce IP.Board ze zmienionym css, a właściwie głównie samą kolorystyką. "Modern" wymagałby napisania praktycznie całego kodu od zera.

Dyskusję na temat tego konkretnego skina, a nie modyfikacji w ogóle lub innych projektów, proponuję kontynuować tutaj: http://themodders.org/index.php?/topic/18818-nowy-skin-projekt-modern

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Póki ten co jest zostanie na domyślnym to róbcie co wam się podoba :D
Nie mam zdania (dobra, mam, to jest hujowe na maksa) i nie wypowiem się (już się wypowiedziałem).

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Nie wiem, czy zuważyłeś, ale brakuje opcji dawania propsów

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie wiem, czy zuważyłeś, ale brakuje opcji dawania propsów
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale na screenie pojawia się Twój post :ayfkm:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
podoba mi się ten skin/układ z posta 87 (ten z hexami i zwiniętym menu do kilku przycisków) :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry