jakie mmo? 18624 65

O temacie

Autor Caesum

Zaczęty 21.09.2012 roku

Wyświetleń 18624

Odpowiedzi 65

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Gdzie powiedziałem coś o sobie?

Próbuje ci tylko uświadomić pewną rzecz ale najwyraźniej nie chcesz zrozumieć, przeczytaj ten temat:
http://themodders.org/index.php?/topic/12734-mmo-przemyslenia/

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Smokmen, po co marnujesz życie siedząc na tM? Wyjdź do swoich kumpli zamiast pisać jakieś pseudofilozoficzne wywody. Będziemy ci za to wdzięczni.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Smokmen, po co marnujesz życie siedząc na tM?
Marnuje?
Co ty gadasz zarejestrowałem się tu ze względu na CZ, wchodze tu 2-3 razy w tygodniu często z telefonu i spędzam tu około 15 min.

Wyjdź do swoich kumpli
Wyjde bardzo chętnie, nie chce mi się tu siedzieć i patrzeć jak sami się pogrążacie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#43 2012-09-22, 15:50(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 15:51)
Próbuje ci tylko uświadomić pewną rzecz ale najwyraźniej nie chcesz zrozumieć, przeczytaj ten temat:
http://themodders.org/index.php?/topic/12734-mmo-przemyslenia/
O tak, bo oczywiście jedyne, czego potrzebujemy na tym forum, to kolejnego Jezusa Chrystusa, nawracającego poganów na swoją wiarę. Nie wiem, w jakim świecie ty żyjesz, ale uwierz mi, nie każdy człowiek przesiaduje całymi dniami grając w mmo. Może cię to zaskoczyć, ale w moim wypadku są to akurat max 2 godziny, bo potem zwyczajnie zaczynam się nudzić. Srsly, gdybyś w ogóle miał jakieś pojęcie o tym temacie, to wiedziałbyś, że jeżeli ktoś zagrał w WoWa i jeszcze odzywa się poza global chatem, to jest to znak, że ta osoba może wszystko, ale z pewnością nie potrafi się uzależnić od byle gry.

Poza tym nie wiem czy wiesz, ale autor tematu, w którym tak się rozkochałeś, sam tutaj pisał i polecał kilka mmo. :)
Wyjde bardzo chętnie, nie chce mi się tu siedzieć i patrzeć jak sami się pogrążacie.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Poza tym nie wiem czy wiesz, ale autor tematu, w którym tak się rozkochałeś, sam tutaj pisał i polecał kilka mmo.
kej oł

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Miałem już nic nie pisać ale trudno.

Poza tym nie wiem czy wiesz, ale autor tematu, w którym tak się rozkochałeś, sam tutaj pisał i polecał kilka mmo. :)

Przytocze pewien cytat który oddaje cały sens moich wypowiedzi w tym temacie:

Reasumując: nie traćcie czasu na gry MMO! Lepiej już nawet się uczyć, czy iść na KUL. Życie kurde za szybko przemija, żeby rozmieniać je na jakieś żetony do MMO :)

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Więc idź na KUL.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

jakie mmo?
#47 2012-09-22, 16:26(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 16:35)
Miałem już nic nie pisać
No właśnie.

Przytocze pewien cytat który oddaje cały sens moich wypowiedzi w tym temacie:
Nie oddaje ani trochę. Shergar nie dość, że napisał oddzielny temat żeby wyrazić swoje zdanie, to jeszcze nie wciskał tego później na chama wszystkim na forum. Twoje posty z kolei to bezsensowne pierdolenie, spam i trolling nie mający żadnego związku z tym tematem. Jeśli już tak bardzo chcesz kontynuować swoją świętą misję, idź oświecać jakiegoś księdza w kościele albo swoich znajomych.

A skoro już o nich mowa, może wyjdziesz na zewnątrz i pobawisz się ze znajomymi, zamiast tracić czas na themodders, bo z pewnością siedzisz tu już dłużej niż 15 minut. :)

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy

Zębacz

jakie mmo?
#48 2012-09-22, 18:09(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 18:26)
Znaczy laucher z tamtej strony jest dobry, jest tam u góry logo gameforge, ale jest dobry. Zły jest gameforgowy laucher do wszystkich jego gier, nie da się grać na europejskim.
Anuhart serwer się zwie, napisz mi na PW jak będziesz grał.

PS. Nick mam Cragann

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

jakie mmo?
#49 2012-09-22, 20:26(Ostatnia zmiana: 2012-09-22, 20:39)
Frakcje jakieś niby masz, na 10 lvlu możesz sobie wybrać jedną z dwóch, jedna np. ma fajne buffy, a druga jest już pod walke.
Eee.. wtf? Frakcję (Eylos lub Asmodians) wybiera się ją tworząc pierwszą postać (nie można mieć postaci z różnych frakcji). Na 10lvl o ile pamiętam wybiera się podklasę, każda z czterech klas ma dwie podklasy. Też gram o ile pamiętam na Anuharcie (serwer w Wielkiej Brytanii, sporo polaków, łatwo można się dogadywać po angielsku). Gram Eylos, postać Avalach. Jednak prędko nie zajrzę, we Wrocku nie mam jeszcze podłączonego neta, może będzie pon-wt.

Aha, zapomniałem dodać, oprócz latania najbardziej w tym mmo podobało mi się tworzenie postaci, pod względem kolekcji fryzur Simsy2 ze wszystkimi modami stylistycznie wysiadają :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pod względem kolekcji fryzur Simsy2 ze wszystkimi modami stylistycznie wysiadają :D
Nie

Pograłem, wbiłem 5 level, ale jak na razie nie ma szału. Początek nudny, w stylu World of Warcraft tylko znacznie gorszy + praktycznie same zadania typu zabij 10 potworów. Do tego napaćkany interfejs i imo CHUJOWY level-design. Świat jest tak otwarty, że czułem się jakbym grał w Fable. Na plus za to tworzenie postaci, bo naprawdę jest świetne. A skoro już o tym mowa:

Oh you, so handsome. :lol2:  

Teraz chyba sprawdzę Age of Conan i Runes of Magic. :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Runes of Magic nawet nie sprawdzja. Marna proba podrobienia wowa ;p

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Caesum, nie chcesz się z nami CoHać? Jest fajnie :)

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
To jeszcze ja dodam coś od siebie - Runescape. głośne buczenie z sali
Questy na tle reszty mmo są całkiem dobre (nie spotkałem się z takim typu "zabij 10 potworów"), chociaż dla f2p jest ich dość mało. Niestety reszta rozgrywki w większości opiera się na (chociaż dość rozbudowanym, tzn nie tylko zabijanie potworków) grindzie. Jeszcze jedno - to browserówka, więc nie można oczekiwać cudów w kwestii grafiki.

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Do 10 lvl jest nudno, pograj troche, bedzie git.

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Może też konana sprawdzę

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
https://www.youtube.com/watch?v=ekD8Pm8yDow

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=Rl07UDc9ugI

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Metin 2

Sawik Trolling

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry