BIOS PASSWORD i FINGERPOINT 5709 18

O temacie

Autor Albis445

Zaczęty 9.09.2012 roku

Wyświetleń 5709

Odpowiedzi 18

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam.
Dwa dni temu starałem się ustawić hasło w latopie na linie papilarne.
Niestety, czytnik nie wykrywał nic więc wyłączyłem "kreator".
Dzisiaj rano próbowałem uruchomić go lecz wyskoczyło mi bym ZESKANOWAŁ PALEC...
Spróbowałem więc, jednak w żadnej pozycji i żaden sposób nie chciało mi go wykryć...
Była tam również opcja BIOS PASSWORD, poszperałem i zobaczyłem 3 HASŁA UNIWERSALNE, jednak bez skutku.
Pisało również, że można wyciągnąć na ok. 1minutkę baterię, więc dwie godziny rozkręcałem latopa, dobrałem
się do baterii i odłączyłem. Po dwóch minutach podłączyłem ponownie i skręciłem.
Niestety, ponownie próbowałem wpisać hasła lecz nic z tego...
Tutaj was proszę o pomoc..
Ktoś wie co zrobić by wyłączyć hasło na linie papilarne?
Może ktoś zna jeszcze jakieś hasła?
Może są inne sposoby?
KAŻDA POMOC SIĘ PRZYDA, latop jest mojego ojca i gdy ten z kolei się dowie to chyba mnie powiesi.
LATOP TO TOSHIBA Qosimo G35-AV600.

Błagam o pomoc!

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Możesz się wgl zalogować do windowsa?Jak ustawiasz sobie pod palucha to musisz podać hasło którego później używasz jakby coś nie pykło. Jakiego programu użyłeś?

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy
Zębacz,
Nie, nie mogę wejść do windy, mam logo QOSIMO i potem wywala bym albo zeskanował albo przeszedł do wpisania BIOS PASSWORD. A używałem standardowego narzędzia dostarczonego przez producenta, nawet nie wiem czy miał nazwę.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

BIOS PASSWORD i FINGERPOINT
#3 2012-09-09, 18:54(Ostatnia zmiana: 2012-09-09, 20:12)
Jeśli hasło siedzi w biosie i po dwóch minutach bez baterii (oczywiście mówię o bateryjce na płycie oraz baterii zwykłej, zero zasilania) dalej jest zapisane to cóż, miłego bycia powieszonym życzę. Poszukaj jeszcze po googlach czy na płycie głównej w laptopie nie ma żadnej "zworki do resetowania biosu".

@down
mam pomysł, przeczytaj temat :F

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

#4 2012-09-09, 19:42(Ostatnia zmiana: 2012-09-09, 19:42)
mam pomysł. Włącz w trybie awaryjnym i zrób przywracanie systemu do punktu z przed instalacji tego programu czytnika liń papilarnych. Ew. (ale to na własną odpowiedzialność) zresetuj baterie BIOS'a. Są o tym filmy na YT

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wy nie rozumiecie. Hasło na biosie -> nie da się NIC włączyć, bo w ogóle odmawia pracy ze sprzętem/dyskami. Nawet Windows ani żaden inny system nie może zacząć się ładować, nie do ominięcia.

Radzę po prostu na dłużej wyciągnąć tą bateryjkę, jeśli tego nie zrobiłeś to oczywiście także akumulator i poczekać dłużej niż kilka minut. W końcu ustawienia powinny się zresetować. Do zworki w laptopie może być ciężko się dostać, ale skoro już i tak rozkręciłeś lapka to po prostu sprawdź w dokumentacji gdzie ona jest.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

#6 2012-09-09, 22:45(Ostatnia zmiana: 2012-09-09, 22:52)
Zabezpieczenie na linie papilarne to najsprytniejsze zabezpieczenie co Microsoft mógł wymyślić. Skąd wiesz czy te linie papilarne nie są im wysłane? FBI ma twoje odciski a Bill Gates na tym zarabia.   :lol:
Podobna sytuacja była w wyborach na prezydenta USA w 2000 gdzie maszyny do głosowania na Florydzie się zjebały bo ktoś bawił się w kodzie.  :D

btw te słowo to fingerprint a nie fingerpoint  :D

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

#7 2012-09-09, 22:52(Ostatnia zmiana: 2012-09-09, 22:53)
Zabezpieczenie na linie papilarne to najsprytniejsze zabezpieczenie co Microsoft mógł wymyślić. Skąd wiesz czy te linie papilarne nie są im wysłane? FBI ma twoje odciski a Bill Gates na tym zarabia.
skad ja wiedzialem ze to zelazok napisal :lol2:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Jeżeli wyjecie baterii nie pomogło, to tak jak Zkirtaem napisał, musisz znaleźć zworkę na płycie głównej, pewnie będzie odpowiednio oznaczona. Jednak jak to się stało, że hasło do biosa się samo ustanowiło? Wiesz w ogóle co naklikałeś? Możliwe że twój tato już nie włączy żadnego systemu na tym komputerze :D  .

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Tak i na moje oko Avallach dobrze gada, wyciągnij bateryjkę na dłuższy czas, najlepiej na noc całą i ryśnij zwarcie tych zworek od baterii złącz je na chwile jakimś kawałkiem metalu:)

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Kup nowego laptopa a nie jakieś gówno :ok:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

#11 2012-09-10, 19:17(Ostatnia zmiana: 2012-09-10, 19:17)
Nie straszcie chłopaka, bios nie czerpie energii z kosmosu i w końcu po wyjęciu baterii musi się zresetować.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#12 2012-09-10, 19:25(Ostatnia zmiana: 2012-09-10, 19:25)
Nie 'nie straszcie' tylko pamięć nieulotna. Skoro to jakiś laptop z biosowym czytnikiem linii papilarnych to powinni zrobić zabezpieczenia tak, żeby zwyczajne zresetowanie biosu nie "odbezpieczyło" lapka. Ale to nie jest pewne, nie ma co się bać.

z drugiej strony i tak jedyne rzeczy do zabezpieczania to dysk, a dysk da się wyjąć - ciekawe, moze to też szyfrują.

i twórca tematu nie odpisuje już pewien czas, pewnie go ojciec powiesił, nie ma co rozwijać tematu

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jezu, przykro mi się zrobiło, nie wiem jak wam :C Jesteście bez serca

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

#14 2012-09-10, 21:18(Ostatnia zmiana: 2012-09-10, 21:19)
i twórca tematu nie odpisuje już pewien czas, pewnie go ojciec powiesił, nie ma co rozwijać tematu
R.I.P Albis445.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy
Żyje. ;d
Wyjęcie baterii nie pomogło i po rozmowie z "magikiem"
trzeba będzie zrobić spięcie, co może się zakończyć śmiercią i moją i latopa.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
A ten magik nie kazał ci czasem skakać?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
trzeba będzie zrobić spięcie, co może się zakończyć śmiercią i moją i latopa.
Kumpel uruchamia kompa wsadzajac śrubokręt gdzieś w płytę główną robiąc spięcie i jakoś żyje do tej pory

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry