Ścieżka Przeznaczenia 6917 11

Ankieta

Głosów w sumie: 37

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 30.08.2012 roku

Wyświetleń 6917

Odpowiedzi 11

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Ścieżka Przeznaczenia
2012-08-30, 20:31(Ostatnia zmiana: 2012-08-31, 09:19)
Modyfikacja "Ścieżka Przeznaczenia" jest tworzona pod G2NK i będzie ona rozszerzeniem znanej nam fabuły. Jednak mamy także zamiar co nieco pozmieniać w starych wątkach, tak, aby weterani Gothica nie wiedzieli wszystkiego - pomęczcie się na nowo np. z szukaniem oka Innosa.
Najważniejszą sprawą będzie możliwość wyboru (jakiego nie było standardowo w G2NK) ścieżki dobra lub zła, a może... w przyszłości przekonacie się sami ;)
Oczywiście będzie sporo easter egg'ów (przykład - ostatni screen - "pół jajcem", pół serio, choć nie twierdzę, że akurat to będzie), żeby umilić rozgrywkę.
Oczywiście różne (nowe) innowacje, nowe pancerze i inne.
Zapraszam do oceniania i dyskusji.

Strona projektu: http://czip17.tnb.pl

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeszcze raz: szkoda że głosowanie nie jest jawne. Modyfikacja wydaje się być rozbudowana, ale prezentuje poziom designu przypominający wcześniejsze mody - jest dość chaotyczna, brakuje wyczucia i spójności jakie można zobaczyć m.in. w Rzece.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Daję pięć. Jest naprawdę nieźle, ale część obrazków to po prostu puste pomieszczenia. O ile na trzecim screenie choć pusto, jest całkiem klimatycznie(może dlatego, bo wygląda zupełnie jak w G2), to już czwarty screen jest, szczerze mówiąc, straszny. Pomieszczenie wygląda jak jakaś dziwacznie rozległa, pusta piwnica, posągi są ucięte nie wiem po co, różowe światełko z kolei prędzej pasuje do domu rozkoszy niż(sugeruję) podziemi.
Na ostatnim screenie zbroja wygląda okropnie. Nie mam za to wyrobionego zdania co do dwóch Harrych Potterów.
Pierwszy screen za to to wielki plus, ponieważ jest odpowiednio wypełniony obiektami a i sam mesh terenu wydaje się ciekawy. Jedyne, co mi się nie podoba, to ta studnia. Dlaczego stoi na zewnątrz, a nie wewnątrz obozu? Jakoś wątpię, żeby ludzie, którzy rozbijają tam namioty(a mam szczerą nadzieję, że to namioty) robili sobie studnię, skoro mogą wejść do obozu, ewentualnie wynieść się z tego obszaru.
Drugi i trzeci screen też fajne, chociaż nie pokazują za wiele. Jedyne, o co mogę się przyczepić, to że te pulpity są za duże w stosunku do człowieka. Te pulpity powinny docierać do klatki piersiowej, ale nie pod samą brodę.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Piątka. zaskoczyło mnie to, przy tych screenach mod wydaje się naprawdę ciekawy, na pewno w niego zagram

makin' bacon

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Dam 5, choć miejscami design jest chaotyczny, a tekstury nowych modeli nie za ładne.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&

Smokmen

Ścieżka Przeznaczenia
#5 2012-08-31, 14:44(Ostatnia zmiana: 2012-08-31, 14:44)
5

Ciekawe screeny chociaż mogłobyby być lepiej.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Daję 4. Jest dobrze.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Tak samo jak z WK, trójeczka, od kiedy na takie okazje wstawia się WIP'y? A jeżeli nie są to wipy... to ja się uchylam od komentarza, bo od tego teamu oczekiwałem o wiele więcej.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Bardzo mi się to wszystko spodobało, wbrew pozorom. 5.

Комиссар RBT

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Daaam 4

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Za ten screen macie szóstkę.  :lol2:

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry