Gothic : Powrót Bohatera 104997 300

O temacie

Autor Alexik

Zaczęty 1.05.2012 roku

Wyświetleń 104997

Odpowiedzi 300

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Gothic : Powrót Bohatera
2012-05-01, 12:07(Ostatnia zmiana: 2012-10-22, 19:04)
Górnicza Dolina. Mroźny i chłodny dzień. Kopacze jak co dzień pracowali niewolniczo w kopalni, by zaspokoić ogromne zapotrzebowanie na rude magnatów. Jak co dzień, strażnicy znęcając się nad nimi próbują zabić nudę. Kopacze i strażnicy koegzystowali ze sobą w ten sposób do czasu, gdy kilkoro z nich postanowiło uciec od katorgi. Założyli własny obóz. Ich nowy dom niebawem został zasiedlony przez uciekinierów z innych obozów a także przez nowych skazańców, którym nie podobały się warunki panujące w innych obozach. Wszystko jednak miało się zmienić. Bezlitosny bóg ciemności Beliar, wzmocnił swe siły w Górniczej Dolinie. Zesłał im wiedzę jak wytworzyć lepsze bronie i pancerze. Tak przygotowani orkowie mogli stanąć naprzeciw siłom ludzi. Wojna orków i ludzi trwa. Obozy ludzi nie potrafią się zjednoczyć, co doprowadziło do dalszych podziałów i w konsekwencji do wojny miedzy obozami. Życie w koloni mimo zmianom trwa dalej. Krew i posoka pokrywają glebę, do koloni trafiają nowi skazańcy, a wśród nich ktoś... Kto być może ocali Górnicza Dolinę przed samozagładą , lub przyczyni się do jej całkowitego upadku..  

Co zaoferuje mod ?
-siedem nowych obozów
-nowe npc,nowe questy
-nowe zbroje,hełmy,oręż
-możliwość zostania (magnatem w starym obozie,dowódcą obozu przed kopalnią,myśliwym,paladynem,żołnierzem armii królewskiej,wojownikiem cienia,łowcą skarbów i łowcą orków)
-nowe lokacje
-nowe potwory
-nowe czary
-nowe tekstury nieba,podłoża etc..
-monologi
-nowe paski życia,many,powietrza
-nowe umiejętności (alchemia,kowalstwo i coś więcej)
- I wiele,wiele innych
Screeny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#1 2012-05-01, 12:22(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 12:52)
A już miałem nadzieję że to realistycznie zaplanowany mod który nie ma być za duży, ale zostanie chociaż ukończony i dopracowany...

Przemyśl jeszcze te 7 obozów i zrób to jako oddzielną fabułę, a nie dodatek do oryginalnej :|

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty452
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Słuchaj Avallacha, słusznie prawi. Ja jeszcze proponuję zmianę nazwy, bo Krew z Nosa jakoś tak dziwnie brzmi.

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Props na zachętę.  :ok:

some things are meant to be

therooofisonfire

therooofisonfire

Użytkownicy
Lerła Merlę.
posty47
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Lerła Merlę.
Zmieniłbym niektóre fragmenty tekstu:

Gdzieś z daleka był słyszalny głos przygotowujących się do walki armii trupów.
Gdzieś z daleka był słyszalny głos przygotowującej się do walki armii trupów.

-Głośno mówiąc tajemnicza postać powiedziała
mówiąc powiedziała?
-Tajemnicza postać podniosła głos!

- Mój pan już na ciebie czeka śmiertelna istoto już niedługo nadejdzie kres twej przygody.
takie to mroczne a tu nagle przygoda?
- Mój pan już na ciebie czeka śmiertelna istoto już niedługo nadejdzie kres twej drogi.

Wreszcie zauważył tam palące się ognisko i siedzących przy nim paladynów.
pozbądź się słowa 'tam'
Wreszcie zauważył palące się ognisko i siedzących przy nim paladynów.

Omamiła go gęsia skórka a gdy weszedł do budynku tam spotkało go przeznaczenie.
trochę kolejność zła na moje gusta.
Omamiła go gęsia skórka, wszedł do budynku, a tam spotkało go przeznaczenie.

To tyle, łap propsa za materiał, czekam na jakieś video. :)

Pokaż mi bohatera, a napiszę Ci tragedię.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dałbym propsa, bo mnie sie zapowiedz bardzo podoba, i czekam na moda, aczkolwiek limit propsow mi na to nie pozwala.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Zapowiedź ciekawa, jednakże Avallach ma 100% racji.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
4 screen pod tym ogrodzeniem daj jakieś krzaczki bo tam łyso troche
to samo pod skałą

te łóżka w obozie palladynów zrobił bym tak
widocznośc na nie
dać je troche bardziej w dół
i wyłączyć zderzenia
wtedy będą spali na ziemi bo te łóżka jakoś mi tam nie pasują

ogólnie fajnie ze już coś zrobiłeś masz jakiś pomysł no i życzę powodzenia ;)

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Jak na dodatek to rzeczywiście dużo nowych obozów, wręcz za dużo! Chyba że liczysz nawet najmniejsze (4 domki i ognisko ;) )

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#9 2012-05-01, 14:06(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 14:11)
A już miałem nadzieję że to realistycznie zaplanowany mod który nie ma być za duży, ale zostanie chociaż ukończony i dopracowany...

Przemyśl jeszcze te 7 obozów i zrób to jako oddzielną fabułę, a nie dodatek do oryginalnej :|
Nie martw się mam mnóstwo czasu i zrobie te 7 obozów  :lol:  Niedługo będzie gotów następny i zapewniam was w 100% ze skoncze ten mod

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
A jakiej wielkości mają być te obozy? Mam nadzieje, że nie będzie to kilka vobów na krzyż

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#11 2012-05-01, 14:16(Ostatnia zmiana: 2012-05-02, 07:00)
Wszystko będę robił jak najdokładniej jak umiem możecie mieć to zapewnione :lol2:  a tytułu nie zmienie gother bo jest związane z modem :D  i będą też duże

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Sorry za double posta i za to że nie ma tych tekstur z wcześniejszych tekstur bo coś mi się nie chcą wczytać
Świeże screeny

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Kiepskie te obozy. Puste, w tych samych miejscach co zawsze, wszystko złożone z vobów (pomyśl o edytowaniu mesha).
I nawet jeżeli masz mnóstwo czasu to mówię ci - nie zrobisz siedmiu obozów. Zapał w końcu się skończy. No i wiesz - im więcej obozów tym więcej questów do oskryptowania, dialogów wprowadzających w klimat, więcej rzeczy do przetestowania.
I jeszcze jedno:
"-Kim jesteś? - powiedział paladyn - Mój pan na ciebie czeka idz do tego wielkiego budynku."
No kurwa. Paladyn nie wie kim bezimienny jest ale już odsyła go do swojego przywódcy czy tam pana... Kompletnie nielogiczne.

makin' bacon

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#14 2012-05-02, 11:22(Ostatnia zmiana: 2012-05-02, 11:26)
Kiepskie te obozy. Puste, w tych samych miejscach co zawsze, wszystko złożone z vobów (pomyśl o edytowaniu mesha).
I nawet jeżeli masz mnóstwo czasu to mówię ci - nie zrobisz siedmiu obozów. Zapał w końcu się skończy. No i wiesz - im więcej obozów tym więcej questów do oskryptowania, dialogów wprowadzających w klimat, więcej rzeczy do przetestowania.
I jeszcze jedno:
"-Kim jesteś? - powiedział paladyn - Mój pan na ciebie czeka idz do tego wielkiego budynku."
No kurwa. Paladyn nie wie kim bezimienny jest ale już odsyła go do swojego przywódcy czy tam pana... Kompletnie nielogiczne.
Wiesz narazie nie mam ustalonej daty ukończenia moda więc moge to robić ile chce a co do tego paladyna to oni już wiedzieli ,że to on idzie tylko upewniali się... i jak mówisz ,że puste w tych miejscach to mów w jakich..

therooofisonfire

therooofisonfire

Użytkownicy
Lerła Merlę.
posty47
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Lerła Merlę.
I jeszcze jedno:

Proszę Cię. W dwójce jak przedzierałeś się do zamku w SO, to też wszyscy mieli w dupie kim jesteś. Ważne, że w końcu ktoś do nich dotarł.

Obozy nieco pustawe. Jednak liczę, że masz czas i skrupulatnie będziesz zapełniał kolejne wolne miejsca. :>

Pokaż mi bohatera, a napiszę Ci tragedię.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

#16 2012-05-02, 12:59(Ostatnia zmiana: 2012-05-02, 13:00)
Ale wiesz, jak wszedłeś do obozu to jednak musiałeś robić milion questów i innych testów zaufania żeby cię dopuścili do gomeza...

edit: @Alexik: chodzi mi o to, że w każdym modzie obozy są ustawione w tych samych miejscach. Ludzie, trochę oryginalności!

makin' bacon

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ale wiesz, jak wszedłeś do obozu to jednak musiałeś robić milion questów i innych testów zaufania żeby cię dopuścili do gomeza...
Właśnie tak będzie bo ,żeby tam się dostać będzie trzeba wykonać sporo zadań od paladynów

gothic1210
  • Gość
Fahren ma rację. Pobaw się z meshem świata. Nie koniecznie musisz modelować nie wiadomo co. Może by tak w spacerze przeteksturować? Bo wszędzie to samo - trawa, trawa, ścieżka. Wprowadziłbyś sporo różnorodności w świecie. Można by np tekstury przy tej cytadeli górskiej zmienić na zimowe. Też by było fajnie.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Właśnie tak będzie bo ,żeby tam się dostać będzie trzeba wykonać sporo zadań od paladynów
Pokonując wszystkich wrogów bohater szedł przed siebie nie zważając na strach. Wreszcie zauważył palące się ognisko i siedzących przy nim paladynów.
-Kim jesteś? - powiedział paladyn - Mój pan na ciebie czeka idz do tego wielkiego budynku.
No kurwa, ognisko paladynów w losowym miejscu znalezionym przez przypadek jest siedzibą ich głównego przywódcy, do spotkania którego jest potrzebne w cholerę questów...

makin' bacon

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry