"Czas Zapłaty będzie na pewno miał jakiekolwiek bugi" - To było oczywiste od początku przynajmniej dla mnie.
Włączając moda przypomniałem sobie kilka linii tekstu, w których było napisane parę zdań o poprawieniu grafiki itd. Faktycznie, grafiką się nie zawiodłem a wręcz przeciwnie, zachwyciłem i to bardzo. Wychodząc chociażby z tej plaży, pomiędzy wieżą mgieł a mostem, jak bym nie znał gothic to chyba gry bym nie poznał. Wygląda to zupełnie inaczej... lepiej.
Ficzerki typu paski kinowe czy informacje pojawiające się po lewej stronie, które przelatują i znikają - super. Nie zauważyłem tylko tych kontrolek jeszcze w całym modzie, na których by pisało np. "Angus potrzebuje twojej pomocy". Kompas wizualnie wygląda dobrze ale w praktyce imo zbędny bo chyba 95% użytkowników, którzy grali kiedykolwiek w gothic I i mieli okazję ukończyć go bez kodów, trafili by wszędzie bez kompasu w zupełnych ciemnościach. Ładny, ale zbędny bajer.
Generalnie nie ma jak w całości ocenić tego moda. Początek jest świetny, a gdyby nie bugi to byłby zajebisty. Fakt, że mieliście nóż na gardle przez Orca, z którym tak na prawdę nie wiadomo co się stało (oby nic złego) usprawiedliwia was za te wszystkie bugi. Tylko orc miał ponoć resztę ważniejszych skryptów, których z tego co wiem nikomu nie przekazał (chyba, że znowu coś pokręciłem).
Ja ciągle czekam na patche i myślę, że jednak za jakiś czas nie będzie aż tak źle, jeżeli chodzi o grywalność w moda, bo myślę, że ludzie, którzy teraz poprawiają błędy wiedzą co robią i szybko się z tym uwiną. Niemniej jednak, szacunek dla was - wszystkich ludzi z grupy themodders za to, że zrobiliście tak wiele dla tej leciwej już gry