Windows 8 Consumer Preview 21000 72

O temacie

Autor Caesum

Zaczęty 7.03.2012 roku

Wyświetleń 21000

Odpowiedzi 72

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
adanos przyjeb mu

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Windows 8 Consumer Preview
#41 2013-05-03, 21:05(Ostatnia zmiana: 2013-05-03, 21:07)
pc-cie zwykłym.

od kiedy zaczynają się niezwykłe?
ale tak, sądzę że 8 jest fajna, pracuję na co dzień i jestem zadowolony

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podoba się, tyle że muszę zmienić, a akurat to mam pod ręką. Pytam czy warto, jak niewarto to może coś innego wykombinuje ;d

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Nikt ci nie odpowie bo nikt nie ma ósemki, nad siódemką ma tylko to śmieszne kwadratowe kolorowe menu ze skrótami.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ale gorsze nie jest?

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Biorąc pod uwagę że Windows 8 jest nowszy, na pewno gorszy nie jest. Pewnie service packi czy inne rzeczy tego typu rzeczy dostajesz zaktualizowane.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to dzięki, zrobie teraz format, może jeszcze dziś napisze ;d

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Osobiście się nie znam aż tak mocno, wiesz, zawsze warto sprawdzić jeszcze z google jakie funkcje Windows 8 może mieć inne - żeby potem nie było zonku.

Ale to raczej nie jest druga Vista.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Świeżo po formacie i instalacji, dziwie się że aż tak szybko, kiedyś jak się instalowało XP to nawet kilka godzin :ok:
Jeszcze nie wiem jak sprawuje się system, pierwsze co zrobiłem to zalogowałem się na TM :lol2:

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Kolorowe okna fajne? Widziałem na telefonie u kolegi, bardzo ładnie się sprawują w mobilnej wersji.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Biorąc pod uwagę że Windows 8 jest nowszy, na pewno gorszy nie jest.
Błąd kurwa! Co to za durne myślenie? To że coś jest nowsze niekoniecznie znaczy ze jest lepsze, fakt, jest szansa że takie jest, ale tak być nie musi. Szczególnie MicroSoft to udowodnił Vistą, osobiście upgrade zrobiłem dopiero po wyjściu Sevena, a tak siedziałem na starym poczciwym XP Professional.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze to powiem że windows jak windows, aczkolwiek troche dziwny. Trzeba się przyzwyczaić.

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Błąd kurwa! Co to za durne myślenie? To że coś jest nowsze niekoniecznie znaczy ze jest lepsze, fakt, jest szansa że takie jest, ale tak być nie musi. Szczególnie MicroSoft to udowodnił Vistą, osobiście upgrade zrobiłem dopiero po wyjściu Sevena, a tak siedziałem na starym poczciwym XP Professional.

Pewnie, zgadzam się.

Z tym że w sieci spotkałem się już z opiniami i ludzie po prostu mówią że między siódemką a ósemką jakichś specjalnych różnic nie ma. Właściwie, M$ to pewnie wypuścił chyba tylko po to żeby mieć lepszy system operacyjny pod urządzenia mobilne, albo zagarbić sobie starców i dzieci tymi dupnymi okienkami i skrótami zaraz z poziomu pulpitu.

Poza tym trudno spierdolić coś co jest w całości bazowane na siódemce, ale w sumie niewiadoma zawsze jest - toteż mówię żeby google skonsultować.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem dosyć zadowolony, działa mi wszystko to co nie działało mi na win7, automatycznie sam znalazł i zainstalował sterowniki. Sam brak startu z win7 nie jest taki straszny, 1 program i po sprawie. No i wkońcu mogę odpalić jakieś mmo :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#54 2013-05-04, 11:53(Ostatnia zmiana: 2013-05-04, 11:57)
Windows 8 jest w moim odczuciu sporo lepszy od 7, nie licząc nowego interface'u użytkwnika. Ale jego można przywrócić. Dawałem screeny w temacie "Pulpity" - gdyby nie to że brałem dość minimalistyczny skin nawiązujący do Win8, to można by spokojnie pomylić z 7/Vistą.

kazzmir
  • Gość
kafle faktycznie irytują

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

#56 2013-05-22, 20:33(Ostatnia zmiana: 2013-05-22, 20:35)
http://blogs.windows...ing-better.aspx
notka na blogu MS o Windows 8.1 aka Windows Blue

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

#58 2013-05-22, 21:07(Ostatnia zmiana: 2013-05-22, 21:08)
Oprócz tego, że premiera jest w czerwcu, nie jak zakładano, na  jesień :)
Wrzuciłem, bo może nie wszyscy śledzą MS, a sporo osób z forum może posiadać Win8 :)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=VQb5caeSo00
[/media]
Pewnie znowu wszyscy już o tym wiedzą, mimo, że parę godzin temu zostało wrzucone na YT, ale co tam :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry