Android 241961 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 241961

Odpowiedzi 592

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Zamówiłem Rabosa  K1, ma przyjść dziś lub jutro, skrobnę jakąś opinię jak się nim pobawię.
Zupełnie o tym zapomniałem.
Z całą pewnością na uwagę zasługuje ekran, bardzo wyraźny nawet przy jasnym słońcu, oraz nawet patrząc na niego bezpośrednio z góry bezproblemowo możemy chociażby czytać - nie ma żadnych defektów graficznych z którymi spotkałem się przy kilku innych tabletach.
Dźwięk jest, znośny, odnośnie samej jakości ogólnikowo nie mam zastrzeżeń, ale nie jestem zbyt wybredny w tej kwestii. No, ale już rozłożenie głośników (po obu stronach na przedniej części) jest trochę problematyczne - ciężko ich nie zakryć. Zachwalany był za swoją głośność, a niestety nie zauważyłem żeby był jakoś znacząco głośniejszy od chociażby mojego telefonu (Samsung Note).
Odnośnie wifi - mam ten sam problem co z Ainolem, strasznie łatwo gubi sygnał (a raczej słabo go wychwytuje na dalszych odległościach), ale natomiast samo pobieranie plików będąc w pobliżu routera jest bardzo wydajne, jeżeli ufać prędkości podawanej przez sklep play dochodziło do 5mb/s.
Bateria, na chwilę obecną jestem raczej niezadowolony, ale nietrzymanie baterii może być spowodowane moim wzmożonym użytkowaniem gdy testowałem tablet, dopiero teraz dałem mu czas na "spokojne" naładowanie się do 100%.
Obudowa raczej solidna, a z grami np. GTA Vice City, nie ma problemów (chociaż podziwiam osoby które GTA na tablecie ukończyły, sterowanie jest okropne).
Generalne jestem zadowolony z zakupu, wątpię żeby w tej cenie (200zł) znalazło się coś lepszego.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

gothic1210
  • Gość
To ja mam jeszcze pytanie. Sieć: Orange. Dane pakietowe działają tylko dla:
a) serwerów facebooka (strona + messenger)
b) serwerów Google (youtube i wszystkie strony JEŚLI włączona jest kompresja przez serwery Google - niedawno dodane do Chrome). 
Nie działa ani sklep Play, ani np apkka OLX, ani nawet GPS. Jak żyć? Co robić? 

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Ja w moim Sony Xperia M mam coś takiego jak "Ustawienia Internetu - pobierz ustawienia dla internetu i wiadomości mms" w zakładce "sieci zwykłe i bezprzewodowe" w Ustawieniach. W Play jak i w Plusie bez problemu pobrało ustawienia dla internetu i wszystko działało w tych dwóch sieciach.

gothic1210
  • Gość
Dzięki Romek! :)  gdyby ktos inny też szukał: http://ustaw.orange.pl/manual.aspx

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szukam przeglądarki, jakiejś lekkiej, nie kraszującej i obsługującej flasha, poleci ktoś coś?

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Ja używam Dolphina, działa bez problemu. W Google Play masz do wyboru też starą, szybszą wersję.
A co do flasha, Dolphin chyba już ma, ale w razie problemów można pobrać stary build flasha pod androida, to na każdej przeglądarce ruszy.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Kupiłem sobie nowy tablet. Decyzja dość spontaniczna, był akurat w promocji :D
MiPad od firmy Xiaomi - http://www.mi.com/en/mipad/
Wielu z was mogło o niej nie słyszeć, chociaż to trzeci na świecie największy producent smartfonów po Samsungu i Apple ( http://techcrunch.com/2014/10/29/xiaomi-now-the-worlds-third-biggest-smartphone-maker-says-idc/ ). Firma ta od konkurencji wyróżnia się tym że nie wydaje właściwie nic na marketing i często sprzedaje po kosztach produkcji. Początkowo mocno zrzynała od Apple, z czasem stworzyli własną wysoko cenioną nakładkę na Androida "MIUI" którą wgrywa dobrowolnie wiele osób z urządzeniami innych firm (jest rozpowszechniana na licencji open source).
Ekran: IPS 2048x1536 7.9" z Gorilla Glass 3
RAM: 2GB LPDDR3
CPU/GPU: NVIDIA Tegra K1 quad-core 2.2GHz
Pamięć: 16 GB + slot na kartę SD do 128 GB
Akumulator: 6700mAh (rzekomo 1300 godzin w spoczynku)

Standardowo ten rom jest moim zdaniem niestety chujowy. Ma powgrywame sporo domyślnych aplikacji, ichni sklep, jakieś sytemy kont, portfel itd. Na szczęście bardzo łatwo wgrywa się CyanogenModa - nawet nie musiałem podpinać tableta pod pc.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm... ciekawy model, może jak będę miał więcej czasu to kupię :D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Czasu?  Nie pieniędzy?
Avallach, jestem na telefonie i może dlatego nie widzę, ale jaka cena tego tabletu? Ostatni polecony przez ciebie model bardzo sobie chwalę, dlatego jestem zainteresowany.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Wariant z 16 GB pamięci wyceniono na 1499 juanów (ok. 740 zł), a wersję z 64 GB pamięci na 1699 juanów (ok. 830 zł)
http://komorkomania.pl/1428,xiaomi-mipad

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#470 2015-06-19, 16:39(Ostatnia zmiana: 2015-06-19, 19:39)
Parę screenów (potężna rozdzielczość, co? :D):

Zapomniałem wspomnieć w poprzednim poście że pozytywnie zaskoczyło mnie pudełko. Ainola dostałem w błyszczącym i kolorowym na wzór Samsungów. To od Xiaomi chyba jest ich unikatowym designem, przynajmniej w tej branży. Bardzo gruba, twarda i prosta tektura. Bezbarwna i matowa, sprawia bardzo proste i eleganckie wrażenie. Żadnych zbędnych elementów - pełni jedną rolę (opakowania) i robi to bardzo dobrze.

//edit: wgrałem jednego moda i teraz włącza się do działającego stanu w jakieś 3 sekundy :D

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
To musi być naprawdę niezły sprzęcik :D Zastanawiałem się nad złożeniem nowego komputera do internetu w standardzie mini-itx, ale ten tablet mnie zaskoczył i kusi mnie. Jak wygląda sprawa z podłączeniem go pod hdmi?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#472 2015-06-20, 12:08(Ostatnia zmiana: 2015-06-20, 12:24)
Nie ma wyjścia hdmi. Jedynie jakiś bezprzewodowy "cast screen". Co do tego moda od 3-sekundowego bootowania, to niestety nie działa za każdym razem, czasami nie chce się zabootować a potem robi to normalnie.

W sumie mam wyjście hdmi i przez trzy lata nie użyłem go ani razu.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie ma takiego tabletu ani na Allegro ani na Aliexpress. Nie wygląda na to żeby był na niego cyanogenmod. W każdym razie 600zł wydaje się być niesamowicie niską ceną, biorąc pod uwagę że to było rok temu wyceniłbym go na przynajmniej 1k.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
czy twój analityczny umysł czasami cię nie boli? xD 
http://archiwum.allegro.pl/oferta/tablet-quad-2gb-ram-5mpx-16gb-9-7-retina-jak-ipad-i4297505195.html

właśnie znalazłem że polska firma która zlecała ich produkcję już nie istnieje, jest to jakiś powód że już ich nie ma xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

gothic1210
  • Gość
Ten Apex launcher to jakoś głęboko ingeruje w system? Chciałem sobie ikonki tylko zmienić i tło na menu ustawić, ale zastanawiam się czy to nie wpłynie negatywnie na telefon (przycięcia, zwiększone zużycie baterii itd).

Meat, super, dzięki za szybka odpowiedź.  :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie. Launcher to po prostu program który uruchamia Ci inne programy: system widzi go tak jak każdą inną aplikację. Czasem launcher potrafi wymuszać alokację ramu na swoje potrzeby szybkiego uruchamiania się, ale to wciąż nie jest jakiś wielki problem, ba - to bardzo użyteczna funkcja. Gównianie napisany launcher mógłby zużywać baterię w tle, ale Apex nie jest gównianym launcherem.

Zresztą, powrót do standardowego launchera to nie jest żaden problem. Nie musisz się tego obawiać, próbuj sobie najróżniejszych launcherów. Każda zmiana w tym temacie jest łatwa do przywrócenia.

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Android
#479 2015-07-04, 12:51(Ostatnia zmiana: 2015-07-05, 13:25)
Mam problem z... facebookiem na Androida. Początkowo sądziłem, że problem jest z aplikacją, jednak to chyba coś innego. Mianowicie nie pobierają mi się np. zdjęcia profilowe lub w aktualnościach czasem brakuje grafik. Dotyczy to Messengera, aplikacji Facebook i nawet na Chromie strona nie wyświetla się poprawnie (m.facebook.com). Zamiast grafik jest takie białe tło.
Spoiler

Kupiłem ostatnio router wifi TP-LINKA ale wątpię, żeby to była jego wina skoro wszystko inne działa poprawnie. Nie wiem co robić już z tym. Usuwałem aktualizacje, dane aplikacji i nic nie pomogło. Gdzie może leżeć problem?

Post połączony: 2015-07-04, 22:47
http://forum.pclab.pl/topic/960554-Nie-wyswietlaj%C4%85-mi-sie-zdj%C4%99cia-w-telefonie-na-facebooku-instagramie/
Znalazłem coś takiego. Można sprawdzić jakoś czy ten router ma jakieś "blokady"? Meat, powiedz coś mądrego, pls. ;(

E: DNS zjebane. Ustawiłem inne i działa.

0 użytkowników
Do góry