Wowozowi spalił się komp 7452 19

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 21.07.2011 roku

Wyświetleń 7452

Odpowiedzi 19

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wowozowi spalił się komp
2011-07-21, 16:49(Ostatnia zmiana: 2011-07-21, 16:53)
Wowoz napisał mi przez telefon że w trakcie burzy u niego doszło do wyładowania i napięcie poszło po jego kablu sieciowym do kompa, tak więc na razie na forum nie będzie wchodził. Wie że padła mu karta sieciowa, ale chce zmienić cały zestaw oprócz peryferiów, napędu czy dysku. Łączny koszt do około 1600-1700zł.
Dysk nie musi być duży bo nie ogląda filmów i nie ściąga muzyki. Ma być do gier i do grafiki.

krupam

krupam

Użytkownicy
posty105
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki numer konta, gdzie mamy przelewać kasę? :lol:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Świetnie. To tylko taki temat informacyjny, ile wowoz chce dać za nowy komp, czy jakieś pytanie miało być tutaj zawarte?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ale co chce kupić? mobo, ram, cpu i gpu? dysk jak na moje nie ma sensu więcej niż 500gb, mam tyle i jeszcze mi zostaje ze 180 gb wolnego

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Wowozowi spalił się komp
#5 2011-07-21, 19:32(Ostatnia zmiana: 2011-07-21, 19:37)
Tak jak napisałem chce kupić wszystko oprócz peryferiów, napędu, (obudowę chyba też zostawia) i ewentualnie dysku. Nie potrzebuje jakiegoś dużego, a na dodatek ma jeszcze stary który nie ucierpiał. Pisał że chodzi przede wszystkim o płytę główną, bo jest potrzebna żeby mógł mieć nowe cpu/gpu/ram które w końcu mają największe znaczenie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ale co chce kupić? mobo, ram, cpu i gpu? dysk jak na moje nie ma sensu więcej niż 500gb, mam tyle i jeszcze mi zostaje ze 180 gb wolnego
kupujesz gry oryginalne czy instalek nie zostawiasz na potem jakby ci się znowu zachciało zagrać? :D

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Dobrze ze tej szmacie padł komp xD widać burza wiedziała gdzie pierdolnąć : p

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ciekawe jakby się tak tobie stało, czy też byś był taki zadowolony.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Nie był bym ale to nie mój problem w końcu xD ja staram się zabezpieczyć przed takiego typu wypadkami : p

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Wowozowi spalił się komp
#10 2011-07-21, 23:01(Ostatnia zmiana: 2011-07-21, 23:03)
To był twój pomysł czy Wowoza żeby pytać o konkretny zestaw na forum o nazwie themodders?
W każdym razie propsy.

http://www.forumpc.pl/
Zestawy komputerowe > Polecane zestawy komputerowe - LIPIEC 2011  

Temacik elegancko przyklejony, wszystko można ładnie odczytać i ma się pewność że zestawy są porządne, a na pewno lepsze niż te które poleciliby tutaj na forum.

Zestaw może obczaić ten za 2000, bo odliczając napędy i obudowę (chyba że obudowa też się spaliła :lol2: ) wyjdzie poniżej 1700.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Przepisałem dokładnie prośbę Wowoza, prosił mnie też żeby kopiować mu jak będzie na gg na telefonie wszystkie odpowiedzi z tematu. Nie ma w tym żadnej mojej inwencji. Nie ma na telefonie porządnej przeglądarki, więc nie może samemu przeglądać stron.
Listę komponentów z tego zestawu już mu wysłałem. Właściwie spaliła mu się tylko karta sieciowa, ale jak wspomniałem chce przy okazji wymienić co się da. W sumie gdyby miał dobry zasilacz to mógłby sobie kupno nowego też odpuścić, zaoszczędziłby dwie stówy. Gdyby zostawił stary napęd dvd, obudowę, zasilacz i dysk twardy to w sumie mógłby może nawet pozwolić sobie na ten za 2,5k.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Wowozowi spalił się komp
#12 2011-07-21, 23:52(Ostatnia zmiana: 2011-07-21, 23:53)
Właściwie spaliła mu się tylko karta sieciowa, ale jak wspomniałem chce przy okazji wymienić co się da.

Oto w jaki sposób naciągnąć rodziców, by wydali swoje ciężko zarobione pieniądze na nowy zestaw komputerowy dla syna :D  
I jeszcze bezczelnie zgania na burze :D

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepisałem dokładnie prośbę Wowoza, prosił mnie też żeby kopiować mu jak będzie na gg na telefonie wszystkie odpowiedzi z tematu. Nie ma w tym żadnej mojej inwencji. Nie ma na telefonie porządnej przeglądarki, więc nie może samemu przeglądać stron.
Listę komponentów z tego zestawu już mu wysłałem. Właściwie spaliła mu się tylko karta sieciowa, ale jak wspomniałem chce przy okazji wymienić co się da. W sumie gdyby miał dobry zasilacz to mógłby sobie kupno nowego też odpuścić, zaoszczędziłby dwie stówy. Gdyby zostawił stary napęd dvd, obudowę, zasilacz i dysk twardy to w sumie mógłby może nawet pozwolić sobie na ten za 2,5k.
Zasilacz musi być nowy. Stary nie utrzyma nowych podzespołów na pewno.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wowozowi spalił się komp
#14 2011-07-24, 15:54(Ostatnia zmiana: 2011-07-24, 15:56)
Tak kończą frajerzy. Na przyszłość i dla innych podam, że gdy jest burza wyłączamy:

- kable od internetu, modemu, zasilanie tych urządzeń
- telewizje
- prąd przy gniazdkach, nie żadne tam listwy "antyprzepięciowe" i inne gówno
- najlepiej wykręcić korki, lub postąpić analogicznie gdy macie nowsze instalacje.

Wszelkie piorunochrony, listwy, laski maga i medaliony można sobie na starcie wsadzić w dupę, gdyż nie musi wcale w Was pierdolnąć a równie dobrze w kabel od internetu.

Spoiler
Oczywiście sam nic z tych rzeczy nie robię

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak więc na razie na forum nie będzie wchodził.
LUBIĘ TO!

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Och nie. To straszne.

Nie wydawaj kasy na kompa, kupuj laptopa. Przyda się cholernie na studiach.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Niech kupi lepiej odkurzacz przynajmniej na cos sie przyda ludzkosci

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Och nie. To straszne.

Nie wydawaj kasy na kompa, kupuj laptopa. Przyda się cholernie na studiach.

Olej studia zostań ninja i siedź tylko na tM

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Złożyłem taki zestawik jeżeli bo to go zainteresowalo
Jak obudowe dysk i napęd ma, to przede wszystkim dobry zasilacz

- Tacens 500watt http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=30329
- Płyta Główna Asus M5A78L LE, socket am3+http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=115_380&products_id=40600
- Phenom x4 black edit 955 http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=18357
- GTx 460 od gigabyte, mozna by było lepszej firmy poszukać na allegro, ale w tym sklepie Gigabyte jest aktrakcyjny pod względem ceny http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=33409

Tutaj jeszcze Radeon 6850, wydajność i cena podobne http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=33736

- pamieci corsair 2x2gb 1300mhz http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=113_278&products_id=20079

W tej cenie można by było poszukać szybszych pamięci, ale w sklepie esc.pl nie było.

1510 - cena z Geforcem
1520 - cena z Radeonem

jak widac sie nie różnią zbytnio, to bardziej jest decyzja kto do czego jest bardziej przekonany.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry