Team Fortess 2 za darmo 7639 21

O temacie

Autor Zkirtaem

Zaczęty 24.06.2011 roku

Wyświetleń 7639

Odpowiedzi 21

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Team Fortess 2 za darmo
2011-06-24, 21:18(Ostatnia zmiana: 2011-06-24, 21:18)
http://www.cdaction.pl/news-20260/team-fortress-2-za-darmo-na-zawsze.html

pewnie wystarczająco cisną na tych swoich czapkach i kapeluszach żeby móc dawać grę za darmo i ściagać dwa razy tyle za czapki :D

Tak czy siak fajnie.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Ja już wczoraj pobrałem, jeżeli ktoś byłby chętny to można pograć.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
mam na steamie od dawna, ale nigdy nie grałem. Mogę zacząć, ale obawiam się że będzie mi się zacinało i lagi nie dadzą mi żyć :D

makin' bacon

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Ściągało mi się bardzo długo, bo mam internet 1MB, też myślałem, że ping nie da mi grać spokojnie, zależnie od serwera trzyma się na 120/180 i o dziwo da się normalnie grać bez lagów, w CS'ie 1.6 na czymś takim to prawie pokaz slajdów.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
o, to może i ja spróbuję...
...jak zwolnię miejsce na dysku :D

makin' bacon

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tymi butami, czapkami, craftami, idlami i innym gównem które pierwszy raz spotykam w strzelance?

Spoiler

WAH WAH WAH.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Ozdoba i szpan. Chyba tylko tyle.

makin' bacon

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tymi butami, czapkami, craftami, idlami i innym gównem które pierwszy raz spotykam w strzelance?
wuj wi, do tego dochodzi jeszcze kanapka, jak się ją ma to można "ostudzić" z ognia ziomka ze swojej drużyny.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Team Fortess 2 za darmo
#8 2011-07-03, 19:52(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 19:55)
Polecam, ściągać i napierdalać, wciąga niesamowicie. Mimo tego że gram dopiero od paru dni to i tak masa wszędobylskich zacofańców którzy po zagraniu kilkunastu partyjek nadal jedyne co robią to kampienie snajperem wzorem call of duty, mając totalnie w dupie wszystkie zasady kierujące tą grą jest iście wnerwiająca a cały system odpowiedzialny za crafting wzięty z dupy (żeby stworzyć zużyty metal, musisz zniszczyć 2 bronie, żeby stworzyć metal musisz zniszczyć 2 zużyte metale, żeby stworzyć dobry metal musisz zużyć 2 metale, żeby stworzyć zajebisty metal musisz zużyć 2 dobre metale, teraz wystarczą tylko 3 zajebiste by stworzyć jedną losową broń i żeby w ogóle mówić o wytworzeniu czegokolwiek rozsądnego, nie mówiąc o tym że otrzymywanie jakichkolwiek przedmiotów żeby w ogóle mieć czym craftować jest totalnie losowe, jak dotąd, a gram od kiedy gra stała się darmowa, mam w ekwipunku jakieś 40 przedmiotów, w tym większość za osiągnięcia). Ale i tak napierdzielałem do 5 rano

Spoiler

WAH WAH WAH.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Mi przy internecie 1MB ściągało grę ok. 20 godzin prawie cały czas maksymalną prędkością. Jedyne co jest nie tak w grze, to to, że od jakiegoś czasu nie mogę grać offline, jakiś dziwny komunikat z CD-Keyem wyskakuje, nie chce mi się go teraz kopiować, wie może ktoś bardziej wtajemniczony o co chodzi?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Team Fortess 2 za darmo
#11 2011-07-03, 21:40(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 21:41)
IMO Steam jest łagodnie mówiąc do niczego.
Zgiń siło nieczysta, spłoń w ogniu piekielnym!

Przy moim necie przewidywany pozostały czas pobierania to ponad 5 godzin...
jak jest tak ciężko to może spróbuj zmienić region pobierania na polske.

Jedyne co jest nie tak w grze, to to, że od jakiegoś czasu nie mogę grać offline, jakiś dziwny komunikat z CD-Keyem wyskakuje, nie chce mi się go teraz kopiować, wie może ktoś bardziej wtajemniczony o co chodzi?
Jak podczas gry wyskakuje komunikat podaj klucz seryjny (np. gier z gfwl), to podajesz ten który ci Steam wyświetla. Może też nie wyskakiwać po prostu (np. pierwszy wiedźmin, co uruchomienie pokazuje klucz, ale w grze się go nie wpisuje nigdzie).

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

takie coś mam.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Team Fortess 2 za darmo
#13 2011-07-04, 11:57(Ostatnia zmiana: 2011-07-04, 12:02)
Ja z kolei jak próbuję przejść trening, to ZAWSZE po jakiejś minucie wywala mnie z komunikatem "Nie można połączyć się z serwerami VAC Steam" i muszę zaczynać od nowa...

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Upewnij się że steam nie jest w trybie offline, a jeśli to nie zadziała to pewnie znowu servery Steama są przepełnione.

Spoiler

WAH WAH WAH.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Był w online, ale kilka razy poprzełączałem w tę i z powrotem aż w końcu poszło do końca. Jednak nadal kiedy ukończę szkolenie żołnierza, nie mogę włączyć następnych. Spróbowałem zagrać w offline i doszedłem do wniosku że zdecydowanie wolę UT3 :D

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten problem z żołnierzem też miałem , na następny dzień odblokowywały się normalnie.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
No to będę musiał odkurzyć Orange Boxa.

Ponownie ^^

makin' bacon

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Jak będę miał ochotę ściągać 10 GB, to kto wie - może zagram. :D

Комиссар RBT

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Team Fortess 2 za darmo
#19 2011-10-29, 19:02(Ostatnia zmiana: 2011-10-29, 19:09)
Przez kilka dni jest aktywny haloweeonowy event - jest on związany z nową mapą, na której pojawia się nowy boss na wzór zeszłorocznego Bezkonnego Bezgłowego Jeźdźca. Tym razem jest to nawiedzona wielka gałka oczna (może być kojarzona z Beholderem) strzelająca zawsze krytycznymi rakietami. Jak w poprzednim roku, za pokonanie jej otrzymuje się achievement i itemy - w tym roku jest jednak z pewnego powodu znacznie mniej fajnie. Otóż kiedy boss zostanie pokonany, na kilka sekund na jego miejscu pojawia się portal przez który trzeba przejść. Gracze którzy zdążą to zrobić, przenoszą się na nawiedzoną wyspę, gdzie muszą po prostu podejść do odpowiedniego postumentu i poczekać sekundę. Niestety nie wszyscy preferują współpracę/fair play - nieraz zdarzają się wyjątkowo wredni, którzy przejdą przez portal za tobą i zabiją cię przy postumencie tak żebyś nie zdobył achievementa/itemów, mimo że sami by przez to nic nie stracili (otrzymać je może dowolna ilość osób na raz które miały na tyle szczęścia że były przy bossie akurat w momencie jego śmierci, co nie jest łatwe zważywszy że pokonywanie go jest wyjątkowo trudne). Kiedy spotkało mnie to drugi raz z rzędu, trochę się zirytowałem i postanowiłem znaleźć prostszy sposób - jak się okazało po różnych naprawdę dziwnych kombinacjach z trybem developerskim i oszukiwaniem Steama, okazało się że da się to zrobić całkiem łatwo:
  • włączamy grę
  • jeśli nie mamy włączonej konsoli, robimy to przez Opcje
  • map koth_viaduct_event
  • sv_cheats 1; noclip; sv_cheats 0;
  • lecimy pod powierzchnię ziemi prosto na wyspę z postumentem
Oczywiście więcej frajdy jest z rzeczywistego pokonania bossa, jednak jak się okazuje w zetknięciu z ludzką wredotą może to okazywać się niewystarczające...

Gdyby to kogoś interesowało, na własnym serwerze (a także podczas gry offline) można łatwo przyzywać tego bossa (nazywanego Monoculusem). Są dwie komendy które to umożliwiają:
  • tf_halloween_force_boss_spawn 1 (tylko na mapie cp_manor_event/koth_viaduct_event)
  • ent_create eyeball_boss
Aby łatwo go pokonać, można ustawić mu dowolną ilość punktów życia:
tf_halloween_eyeball_boss_base_health 1
Jednak skorzystanie z tych metod jest wykrywane przez Steam i nie zapewnia zdobycia acievementu ani itemów. System można oszukać tylko używając sv_cheats 1; noclip; sv_cheats 0 jak napisałem wcześniej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry