Filmy/Seriale 599692 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 599692

Odpowiedzi 1647

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Właśnie obejrzałem Now You See Me i muszę przyznać że film ma jedną z ciekawszych i lepiej opowiedzianych historii jakie szło zobaczyć w tym roku na dużym ekranie a do tego niezłe efekty.
Polecam więc zawitać do jakiegoś sklepu ewentualnie pirackiej zatoki zakupić a nastepnie obejrzeć bo warto poświęcić te 2h.

Nie ma się co dziwić że film zarobił 274 mln $ (jeżeli odjąć koszty produkcji to 199 mln... prawie jak nasze polskie hiciory typu Bitwa pod Wiedniem itp xD)

Kazzmir
  • Gość
Właśnie obejrzałem Now You See Me i muszę przyznać że film ma jedną z ciekawszych i lepiej opowiedzianych historii jakie szło zobaczyć w tym roku na dużym ekranie a do tego niezłe efekty.
Polecam więc zawitać do jakiegoś sklepu ewentualnie pirackiej zatoki zakupić a nastepnie obejrzeć bo warto poświęcić te 2h.

Nie ma się co dziwić że film zarobił 274 mln $ (jeżeli odjąć koszty produkcji to 199 mln... prawie jak nasze polskie hiciory typu Bitwa pod Wiedniem itp xD)

no ujdzie ujdzie, byle oglądać uważnie.

następny Pain and Gain, w polsce reklamowany jako wesoły film pod tytułem sztanga i cash, no cóż kilka motywów nawet śmiesznych, ale ten film to podręcznik jak nie robić głupot bo wszystko może się konkursowo popierdolić :D  no i w zasadzie to dosyć tragiczny film

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
No Pain&Gain to taka czarna komedia która mnie osobiście powaliła i zachwyciła. : p

Ale motyw grilowania zapamiętam do końca życia xD a ten gość to robił na poważnie...

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Filmy
#743 2013-08-24, 22:37(Ostatnia zmiana: 2013-08-25, 16:41)
this is still a true story  :lol2:

pacific rim graficznie epicki, a tak poza tym nawet fajny film

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poleci mi ktoś jakiś naprawde dobry horror? Taki który straszy samym klimatem. Od kilku dni oglądam filmy uważane za dobre horrory a to jakiś crap :IIII

Kazzmir
  • Gość
obudź się w nocy i zorientuj się że żona cię obserwuje xD

Kazzmir
  • Gość
nie miałem takiej sytuacji, po prostu wyobrażam sobie że to byłoby straszne  :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacząłem oglądać Baking Bread, jestem po drugim sezonie i jestem mocno... zawiedziony :I Zupełnie nie tego spodziewałem się po serialu, który w zestawieniu filmweb jest tuż po Grze o Tron i Kompani Braci oraz otrzymanych licznych rekomendacji. Miało być o degradacji bohatera, wchodzeniu na rynek narkotykowy, ciekawych przekrętach i o praktycznym zastosowaniu chemii... wszystko jest zawarte, jednak w ilościach zdecydowanie zbyt małych (zwłaszcza tego ostatniego - przez 2 sezony mogę naliczyć... 4 przypadki użycia zdolności Walta). Zamiast tego ogląda się serial o ukrywaniu tego wszystkiego przed rodziną, co zdaje się mieć tutaj całkowity priorytet, przez co serial jest zwyczajnie nudny.
Pierwszy odcinek był świetny i zachęcający, ale dalej serial nawet nie zbliża się wg mnie do tego poziomu.

No i zupełnie zastrzelił mnie zabieg zajawkowy - czy może raczej wyjście z niego - stosowany przez cały sezon drugi.
Spoiler
Przez większość odcinków na początku była ukazana sytuacja, która miała zjawić się na końcu sezonu. Wypalony do połowy misiek i okulary waltera wyławiane z basenu, zniszczony samochód i w końcu 2 worki z ciałami przed domem głównego bohatera. Wniosek? Szykuje się coś grubego. Człowiek przegrzebuje się przez nudne odcinki, by dowiedzieć się co się stało. Trudno mi wyrazić jakie było moje rozczarowanie, kiedy zdecydowali się wybrnąć z tego przez... zderzenie się dwóch samolotów, akurat nad domem White'ów.
Zacząłem trzeci sezon, jeżeli się nie poprawi to nie będę marnował więcej czasu.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Widać że nie masz w sobie życia :lol2:

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Aztek od razu Ci mówię daruj sobie i 3 sezon. BB jest po prostu przereklamowane i słabe.
Polecam seriale Homeland, Ray Donovan, Suits i House of Cards. To są przykłady bardzo dobrze zrobionych i nie nudnych seriali, które się z chęcią ogląda. Wystarczy obejrzeć pilotowy odcinek żeby widzieć, że to jest to.

Przy okazji jeszcze nie polecam Zakazanego imperium. Było w miarę ciekawe do początku 3go sezonu, dalej totalne nudy.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Rozpoczęła się kolejna seria Czasu Honoru, ktoś ogląda? :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Ja obejrzałem 2 pierwsze sezony, miałem w wakacje nadrobić, ale jakoś czasu nie było :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro mam sobie darować, to jak ktoś chce, to będę wdzięczny za opowiedzenie historii BB po drugim sezonie :ok:

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chciałbym przypomnieć, że to jest temat o filmach, a nie pierdolenie o serialach. Jak chcecie sobie jeszcze pogadać następnych kilka stron to może stwórzcie nowy temat?

Elo

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałbym przypomnieć, że to jest temat o filmach, a nie pierdolenie o serialach. Jak chcecie sobie jeszcze pogadać następnych kilka stron to może stwórzcie nowy temat?
Eeee....

Co proszę?

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kazzmir
  • Gość
nareszcie homeland 3

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
World War Z to jeden z ciekawszych filmów o zombi bombi jaki widziałem i jest on godny polecenia.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Kazz o fuck, faktycznie, a myślałem, że dopiero pod koniec września.
@Klark serio? :| Schematyczne i momentami durne jak dla mnie.

0 użytkowników
Do góry