Brak motywacji 6569 24

O temacie

Autor

Zaczęty 23.12.2010 roku

Wyświetleń 6569

Odpowiedzi 24

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
No wlasnie :D
Ostatnio napada mnie straszliwy leń. Nie mam ochoty nic robić, mam jakies zaczete prace ale nie chce mi sie ich konczyc, mialem uczyc sie grafiki 3d, a nic z tego nie wychodzi. Jak wy radzicie sobie z brakiem motywacji do pracy. Macie jakies konkretne sposoby?

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

Brak motywacji
#1 2010-12-23, 11:02(Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 11:03)
Też mam taki problem.Może powinieneś wyjść wreszcie na świeże powietrze.

Lord Miguel

Lord Miguel

Użytkownicy
posty71
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja idę spać, a jak się obudzę to śpię dalej, a jak znudzi mi się spanie to gram na nintendo w Mario Bros,
a jak przejdę całe Mario idę spać, jak się obudzę bawię elektroniką lub chemią (autka/bomby)
a jak skończę idę na kompa gram w jakąś strategie i w końcu znajdzie się jakiś pomysł to biorę kartkę i rysu.
A tak wugule to przestaje robić moda do gier, tylko tworzę własnego RPG :D

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja jeśli nie chce mi się nic robić, co zdarza mi się często, dochodzę w pewnym momencie do tego, że nie mam nic innego do roboty, a nie chce mi się nudzić (to chyba szczyt lenistwa, nie chcieć nic nierobić) to robię to, co przerwałem lub chcę zrobić. Tym sposobem zrobiłem kilka modeli i animacje. Poprostu trzeba zrobić to co ma się do zrobienia z myślą, że skończone zadanie przyniesie nam satysfakcję i być może jeszcze jakieś korzyści. Albo poprostu, że jak to zrobimy, będziemy mieć potem spokój.

Alternatywną metodą jest ta znana z gier komputerowych. Za wykonane zadanie dostajesz doświadczenie i wbijasz level (gdzieś w myślach) :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Brak motywacji
#4 2010-12-23, 12:10(Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 13:40)
Ostatnio napada mnie straszliwy leń. Nie mam ochoty nic robić,
Słuchaj wowowz... mikołaj tuż tuż, więc weź się  do roboty albo nici z twojego wymarzonego czarnego dildo :ok:

Ja lenistwu uległem całkiem i w sumie mi z tym dobrze,w końcu... nic na siłę :D

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Wowoz debilu... xd
nauka + chęci = kiedyś w pizdu pieniedzy : P

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
oglądać inspirujące materiały. na przykład screeny z roznych modów, lub modele. jeśli to nie pomoże, to znaczy że nie pragniemy  tak na prawde osiągnąć szybko podobnych wyników jak z tych materiałów i wtedy należy sobie znaleźć zajęcie, które na prawde chcemy wykonywać. Ewentualnie odpocząć dzień-trzy, zrobić coś innego, do czego może aktualnie tęsknisz.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Cytat: Elvans link=topic=12494.msg125208#msg125208#msg125208#msg125208 date=1293102994
Wowoz debilu... xd
nauka + chęci = kiedyś w pizdu pieniedzy : P

tak, tak wmawiaj sobie dalej :D

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Brak motywacji
#8 2010-12-23, 12:29(Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 12:35)
szkoda odpowiadać w takim temacie. masz lenia to głąb jesteś i tyle, elvis dodał te swoje ":p" i inne jakby bagatelizując problem ale faktycznie, w takiej sytuacji jak jest większość nastolatków, mając pod ręką wszystko czego im trzeba, leń to objaw zmatolenia i oderwania od rzeczywistości.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Brak motywacji
#9 2010-12-23, 12:37(Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 13:42)
Kazz chciał napisać że jesteś jebaną tępą ciotą bez perspektyw na zycie ; )

[mod=Wowoz]W imie nowych reform warn za wulgaryzm :lol2: [/mod]

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
zmień avatar :D

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
-Słyszysz? Ktoś dzwoni, idź otwórz.
-Ja wczoraj ściszałem telewizor.

-Zadaj sobie pytanie co zamierzasz w życiu robić i zacznij to robić.
-Jarać blanty (zaciąga się).

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Brak motywacji
#12 2010-12-23, 12:53(Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 12:54)
jak już w kierunku blantów, to ten pan na pewno pod dostatkiem różnych motywacji
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tony_Halik

a ty co dzisiaj wąwóź zrobiłeś?

"W wieku 14 lat wbrew woli ojca popłynął jako flisak na tratwie z Płocka do granicy Wolnego Miasta Gdańska. Wyprawie przeszkodziła Straż Graniczna, która pod eskortą odstawiła go do domu[5]. Ukończył słynną szkołę, Małachowiankę w Płocku – najstarsze liceum w Polsce, powstałe w 1180 roku."

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
zawsze na takich naprawdę potwornych zadupiach się pisało na ścianach "tu byłem, tony halik" :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: emace link=topic=12494.msg125210#msg125210#msg125210#msg125210 date=1293103036
oglądać inspirujące materiały
Zgadzam się, byle tylko nie z MODÓW, polecałbym raczej wszelakiego rodzaju concept-arty, w szczególności te które nie zostały w końcu wprowadzone w życie (jeśli chodzi o Gothiczka to jest tego naprawdę od groma, niektóre naprawdę bardzo ciekawe).
Spoiler

sauron
  • Gość
demot na czasie, wprowadź się w stan wkurwienia i po problemie  :lol2:  
http://demotywatory.pl/2443342/Bezczynnosc

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Brak motywacji
#17 2010-12-23, 13:39(Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 13:47)
Cytat: kazzmir link=topic=12494.msg125226#msg125226#msg125226#msg125226 date=1293105180
a ty co dzisiaj wąwóź zrobiłeś?

Odkulem caly chodnik jezeli cie to interesi :lol2:

@avallach rzeczywiscie bardzo ciekawe koncepty.
Moze sie jakos zmobilizuje do pracy :ok:
Chociaz bata tez mozna by bylo spalic :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jako, że postanowiłem się wziąć za siebie zacząłem coś dłubać w maxie:

Co prawda to nie jest szczyt szczytów i każdy powie, że to gówno (bo to jest gówno) :D  ale przynajmniej ogarnałem kilka funkcji m.in. nauczylem sie lepiej smoothowac.
Jeżeli sa chetni potlumaczyc mi troche i pomoc wymodelowac i zmappowac ten karabin zapraszam na gg:12850433.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Wowoz link=topic=12494.msg125294#msg125294#msg125294#msg125294 date=1293123498
Jako, że postanowiłem się wziąć za siebie zacząłem coś dłubać w maxie:

Co prawda to nie jest szczyt szczytów i każdy powie, że to gówno (bo to jest gówno) :D  ale przynajmniej ogarnałem kilka funkcji m.in. nauczylem sie lepiej smoothowac.
Jeżeli sa chetni potlumaczyc mi troche i pomoc wymodelowac i zmappowac ten karabin zapraszam na gg:12850433.

Czemu bierzesz się za jakieś gówna? Nie zrobisz tego i się tylko zniechęcisz. Już teraz nie wiesz co robić dalej a zaraz dojdzie jeszcze kwestia zgodności, referencji, skali i proporcji. Na podstawie jednego zdjęcia z góry + kilku marnych z google grafika tego nie wymodelujesz. I nie ma co się oszukiwać, bez blueprintów albo przynajmniej 50-60 szczegółowych zdjęć dobrej jakości nie ma co się nawet brać za takie rzeczy, niezależnie od posiadanych umiejętności. Chyba, że kogoś zadowala radosna fantazja i bazowanie na domysłach. Takie rzeczy to jest robota nie rzadko na miesiące i to w przypadku zawodowców. Bierz się za coś prostego a nie geometryczne skomplikowane obiekty, których nawet nigdy na żywo nie widziałeś. Weź się za coś prostego, tak aby zrobić to perfekcyjnie a nie na zasadzie jestem początkującym (parafialnym obciągaczem) i zrobiłem takie coś, no podobne z odległości metrów 20.

Weź się do roboty, leniwy skurwysynu a nie pierdolisz smuty na forum. I nie pal w tak młodym wieku bo w niczym ci to nie pomoże a wręcz przeciwnie i nie tylko.

Nie no jak już się inspirować konceptami to na poziomie xd

http://www.warhammer...ptart/index.php
http://www.conceptar...ad.php?t=121966
http://www.conceptar...ad.php?t=185814 18+ xd

Co tu jest "na poziomie" bo chyba nie załapałem? Dla jasności otworzyłem tylko drugi link i po jego treści reszty nie mam nawet zamiaru tykać w przeglądarce telefonu. Jaką wartość przedstawiają te "koncepty" oprócz samego bycia "fajnymi" obrazkami? Nawet ja, człowiek bez wiedzy widzę tu kompletnie ociężałe, zjebane proporcje jak z jakiegoś gówna typu world of warcraft i ekwipunek stworzony kompletnie bez wyraźni, no chyba że taki był zamysł, na postać która przez tydzień srała sobie w spodnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry