OTO POLSKA 1733034 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1733034

Odpowiedzi 5881

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
gimberskie gówno

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A więc takie zachowanie jest dobre i wskazane ponieważ nasi dzicy żyjący w błocie i brudzie przodkowie też tak robili.
Twój dziki i ubrudzony w błocie przodek, był lepiej zadowolony z życia niż przeciętny zjadacz chleba. Była także bardziej niezależny od ciebie bo sam pracował na swoje jedzenie i nie polegał na systemie żeby do sklepu mu dowieźli. Popatrz jaki harmider się robi jak nadchodzi jakiś kataklizm. Przodek który polował mógł go łatwo uniknąć podróżując do innych miejsc.
Chyba nie mówimy o naszych dzikich i ubrudzonych w błocie przodkach, którzy pracowali w polu na pańskim folwarku, żeby odrobić pańszczyznę i móc sobie jeszcze po godzinach porobić na własne przeżycie, bez możliwości opuszczenia folwarku bez zgody pana? To ci sami nasi dzicy i ubrudzeni przodkowie, którzy umierali na grypę, ospę, dżumę, cholerę i nawet przeziębienie, albo byli z różnych powodów mordowani (100 razy częściej niż obecnie) lub ginęli jak się przechodzącej armii napalonych osiłków nawinęli pod miecz (w przypadku mężczyzn) lub fiuta (w przypadku kobiet).

Wolę już skończyć studia, popracować na siebie, pojeździć, stworzyć coś ciekawego, potem za 10 lat spłodzić parę dzieci i umrzeć na raka albo na miażdżycę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Chyba nie mówimy o naszych dzikich i ubrudzonych w błocie przodkach,  którzy pracowali w polu na pańskim folwarku, żeby odrobić pańszczyznę i  móc sobie jeszcze po godzinach porobić na własne przeżycie, bez  możliwości opuszczenia folwarku bez zgody pana? To ci sami nasi dzicy i  ubrudzeni przodkowie, którzy umierali na grypę, ospę, dżumę, cholerę i  nawet przeziębienie, albo byli z różnych powodów mordowani (100 razy  częściej niż obecnie) lub ginęli jak się przechodzącej armii napalonych  osiłków nawinęli pod miecz (w przypadku mężczyzn) lub fiuta (w przypadku  kobiet).

O których czasach ty mówisz? Konkretnie, bo nie wiem jak się odnieść.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie powiem, bo z góry chciałbym uniknąć dyskusji z kindernacjonalistą.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Twój dziki i ubrudzony w błocie przodek, był lepiej zadowolony z życia niż przeciętny zjadacz chleba. Była także bardziej niezależny od ciebie bo sam pracował na swoje jedzenie i nie polegał na systemie żeby do sklepu mu dowieźli. Popatrz jaki harmider się robi jak nadchodzi jakiś kataklizm. Przodek który polował mógł go łatwo uniknąć podróżując do innych miejsc.

W tym poście jest tyle idiotyzmów że nie ogarniam jak dorosły człowiek mógł coś takiego napisać. Czy to ameryka tak na ciebie działa?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

OTO POLSKA
#1566 2012-07-26, 16:24(Ostatnia zmiana: 2012-07-26, 16:25)
Miałem nie rozwijać myśli, bo to w ogóle żal pisać, no ale mam chwilkę czasu przed autobusem (zauważ żelazko, że już sam autobus to dobro z jakiego nasz umorusany przodek nie mógłby skorzystać). Na nasze czasy można narzekać, że sól nie taka, że szynka tylko w 50% jest szynką, że mcdonald itd. Jednak my w przeciwieństwie do brudnych przodków mamy wybór - soli kiedyś nie było, zdrową żywność można kupować w odpowiednich miejscach, do maca nikt ci nie każe zaglądać. Nie będę pisał o banialukach jak postęp medycyny i to, że średnia długość życia się znacząco wydłużyła bo to nawet dla ciebie powinno być dość proste. Cieszę się, że zimą przy -10 nie muszę siedzieć na dworze tylko grzeję dupę z dziewczyną przy kominku popijając wino, nie martwiąc się, że według statystyk za kilkanaście lat umrę jak by było kiedyś. Ba! w ogóle bym teraz nie żył, tylko zmarłbym w ciężkich męczarniach w wieku 15 lat na chorobę, na którą mi się niestety zachorowało. Cieszę się, że mogę na szybko wpieprzyć makaron ze słoika i szybko wypieprzać na autobus. Jeśli przeszkadza, że nie wiesz co jesz to wystarczy obrócić słoik na drugą stronę i sobie przeczytać na etykiecie. Fakt, że większości z tych rzeczy matka natura nie wymyśliła w żaden sposób nie przeszkadza by codziennie robić sobie zdrowe jedzenie... najlepiej na ognisku i bez przypraw. Cieszy mnie to, że w każdej chwili mogę sobie wyjść na rower, na tenisa, na rolki i uprawiać sporty, o których ubrudzeni przodkowie mogli jedynie pomarzyć. W każdym miasteczku jest boisko do koszykówki. Jeśli nie jesteś typem sportowca, tylko spasłym grubasem - nie przejmuj się, znaleziono sposób by i takim zapewnić rozrywkę - graj w gry komputerowe. Mamy swobodny dostęp do edukacji, możemy się rozwijać w dowolnym kierunku jaki chcemy, słuchać teorii i wyznawać religię jaką uznamy za słuszną. Mamy ogromne możliwości jakich kiedyś nie było i nie wiem jakim trzeba być zjebem żeby tego nie dostrzegać. Jak ktoś tylko siedzi na dupie i płacze, że nie wie dokąd kupa leci i uważa, że w czasach, w których lekarze pracowali bez mycia rąk z kupą działo się coś lepszego niż teraz to imo powinien się jak najprędzej udać do lekarza.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Faktycznie teraz w Polsce jest wszystko pięknie ładnie jest kapitalizm, demokracja, autobusy, mc donald itp. Ale są jeszcze ludzie którzy żyją nawet gorzej od tych waszych przodków. Wszystko jest ok w krajach rozwiniętych ale na przykład w korei północnej nie ma ani jednej rzeczy z tych które wymieniłeś.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Statystycznie jesteś Chińczykiem, Smokmen. Oczywiście, że w tej dyskusji rozmawiamy o naszych realiach. Trzeci świat jest sporo za nami i bliżej mu do tych "przodków", ale przyjdzie czas, kiedy to oni będą na naszym poziomie, a my znowu nieco dalej. Świat się rozwija, ale nie wszędzie w tym samym tempie.

Mark Twain

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Statystycznie to 1/4 może być chińczykami, Kyro.
Nie wszędzie można mówić o tym geograficznie trzeci świat to np. Afryka a RPA należy do krajów rozwiniętych tak samo w Azji Japonia. Wszystko zależy od tego jak kraj jest rządzony. Bardzo prawdopodobnym jest, że nie długo Chiny będą lepsze od USA. Więc z góry żaden kraj 3 świata nie jest skazany na porażke.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Faktycznie teraz w Polsce jest wszystko pięknie ładnie jest kapitalizm, demokracja, autobusy, mc donald itp. Ale są jeszcze ludzie którzy żyją nawet gorzej od tych waszych przodków. Wszystko jest ok w krajach rozwiniętych ale na przykład w korei północnej nie ma ani jednej rzeczy z tych które wymieniłeś.

Bzdura. Nawet pomijając jakieś określone (gorsze) warunki gospodarcze bądź polityczne to i tak generalnie tym ludziom żyje się lepiej za sprawą ogólnego postępu cywilizacyjnego. To, że gdzieś panuje reżim lub bieda nie zmienia faktu, że ten dorobek cywilizacyjny gdzieś istnieje i jest w mniejszym lub większym stopniu wykorzystywany.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Sorry Thoro ale interesuje się Koreą Północną i tam naprawdę zwykli ludzie nie czują postępu nie mają telefonów, aut mieszkają w lepiankach jedzą kore drzew, trawy albo ptaki. Jak umarł ten ich przywódca ci co słabo za nim płakali zaraz zostali zsyłani do więzień. I naprawdę tam postęp wykorzystuje się na rozwój armii. Komputer, internet któty tutaj ludzie nadużywają tam nie wiedzą co to jest.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Sorry Thoro ale interesuje się Koreą Północną i tam naprawdę zwykli ludzie nie czują postępu nie mają telefonów, aut mieszkają w lepiankach jedzą kore drzew, trawy albo ptaki. Jak umarł ten ich przywódca ci co słabo za nim płakali zaraz zostali zsyłani do więzień. I naprawdę tam postęp wykorzystuje się na rozwój armii. Komputer, internet któty tutaj ludzie nadużywają tam nie wiedzą co to jest.

Interesujesz sie = byles tam? Jak nie to wypierdalaj. Internet klamie, telewizja też i gowno mozesz o tym wiedziec.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Szkoda że tam nie można tak po prostu wjechać :dry:  . Wkurza mnie takie gadanie internet kłamie, telewizja kłamie, radio, Tusk kłamie, sąsiadka kłamie itd. Z takim podejściem gówno w życiu zrobisz.

A tak właściwie spytam się co nie kłamie?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

OTO POLSKA
#1574 2012-07-26, 18:10(Ostatnia zmiana: 2012-07-26, 18:12)
Można. Dadzą ci przewodnika i oprowadzi cię tak, żebyś widział tylko bogactwo i wesołych ludzi. Z tego co słyszałem, bo mogę kłamać : D

Trollwoz gówno zrobi z podejściem do życia "wszystko kłamie". A ty co zrobisz ze świadomością że w korei wszystkich się trzyma za mordę? Napiszesz o tym na demoders?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Statystycznie to 1/4 może być chińczykami, Kyro.
Nie wszędzie można mówić o tym geograficznie trzeci świat to np. Afryka a RPA należy do krajów rozwiniętych tak samo w Azji Japonia. Wszystko zależy od tego jak kraj jest rządzony. Bardzo prawdopodobnym jest, że nie długo Chiny będą lepsze od USA. Więc z góry żaden kraj 3 świata nie jest skazany na porażke.
Nie mogę doszukać się miejsca, w którym napisałem że RPA, Japonia czy Chiny to kraje trzeciego świata, tak samo jak tego że cała Afryka i Azja to trzeci świat.

Mark Twain

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy

Smokmen

OTO POLSKA
#1576 2012-07-26, 18:20(Ostatnia zmiana: 2012-07-26, 18:26)
@UP. Właściwie nie wiem po co to napisałem :D  . Wielu tak właśnie myśli na przykład ci amerykanie i brytole z twojego tematu.

Można. Dadzą ci przewodnika i oprowadzi cię tak, żebyś widział tylko bogactwo i wesołych ludzi. Z tego co słyszałem, bo mogę kłamać
Oprowadzą cię po naszykowanym specjalnie rejonie. No ewentualnie jak wezwą cie na zamówienie żeby im w czymś pomóc to może da się zobaczyć coś więcej.

A ty co zrobisz ze świadomością że w korei wszystkich się trzyma za mordę? Napiszesz o tym na demoders?
Nie no z tym już się chyba nic nie da zrobić. Ale to bardzo dobry przykład współczesnego komunistyczno-totalitarnego państwa.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@UP. Właściwie nie wiem po co to napisałem :D  . Wielu tak właśnie myśli na przykład ci amerykanie i brytole z twojego tematu.
Nie jestem ani jednym ani drugim. Chyba. Jeszcze.

Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Powiem krótko o co mi konkretnie chodzi, powinienem to napisać od razu:
-nie zaprzeczam że postęp technologiczny czyni dobrodziejstwa.
-ale jak system się rozleci w jakimś państwie przyprowadzi to ogromne cierpienia niż jakby postęp technologiczny był zastany w miejscu; populacja jest tak duża że bez zaawansowanej technologii nie da rady wyżywić tyle ludzi na raz bo większość ludzi żyje w zatłoczonych skupiskach - stąd przeraźliwy strach przed kataklizmami naturalnymi lub ludzkimi (broń masowego rażenia)
-jakby ktoś chciał żyć jako prymitywny człowiek z ziemi i polowania to prawo na to mu nie pozwoli, bo wciąż ta osoba będzie musiał produkować coś dla rynku żeby móc spłacić podatki - w ten sposób osoba ta traci potrzebny czas na zatroszczenie się o  własne jedzenie własnoręcznie. Koniec w końcu będzie ona zmuszona korzystać z rynku dobrodziejstw rynku
-różnica pomiędzy człowiekiem prymitywnym i tym z po rewolucji przemysłowej jest taka: człowiek prymitywny cierpi więcej z przyczyn fizycznych, człowiek współczesny cierpi więcej z przyczyn psychologicznych
-niektóre ekspresją cierpień psychologicznych jest próba odmłodzenia się (kryzys wieku średniego), obawa przed wczesną śmiercią, rozpowszechniony brak chęci rozmnażania się (patrz na pandy w zoo), hedonizm (USA), stres spowodowany prostotą jak czekaniem i bezczynność
-I OSTATNIE: NIE CHCE KURWA ZROBIĆ Z WAS DZIKUSÓW.  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Ba! w ogóle bym teraz nie żył, tylko zmarłbym w ciężkich męczarniach w wieku 15 lat na chorobę, na którą mi się niestety zachorowało

Selekcja naturalna dziffko!

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Selekcja naturalna dziffko!
No popatrz jaka ta selekcja naturalna jest genialna! Przecież tak wspaniale byłoby nie mieć na świecie tak utalentowanego grafika!
ale jak system się rozleci w jakimś państwie przyprowadzi to ogromne cierpienia niż jakby postęp technologiczny był zastany w miejscu; populacja jest tak duża że bez zaawansowanej technologii nie da rady wyżywić tyle ludzi na raz bo większość ludzi żyje w zatłoczonych skupiskach - stąd przeraźliwy strach przed kataklizmami naturalnymi lub ludzkimi (broń masowego rażenia)
powiedzcie mi panowie, czy któryś z was drży w kącie ze strachu przed wielkim kataklizmem który OCZYWIŚCIE niedługo nadejdzie? :|
za dużo chyba teorii spiskowych, Żulezko.

makin' bacon

0 użytkowników
Do góry